Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

O τελευταίος αποχαιρετισμός του Αλμπέρτου Εσκενάζυ

Ιούλιος του 2025, σε ένα στημένο θεατράκι σε ανοιχτό...

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Ηλιοβασιλέματα με μπλακάουτ στη Σαντορίνη

Ξεχειλίζει η αγανάκτηση μετά το νέο περιστατικό – Εισαγγελική παρέμβαση ζητά η δημοτική αρχή, ενώ οι νεφροπαθείς πάνε στην Κρήτη για αιμοκάθαρση!

Στο απόλυτο σκοτάδι βυθίστηκε μία ακόμη νύχτα ο κορυφαίος τουριστικός προορισμός της χώρας! Χθες βράδυ, λίγο πριν τις 21.00 και ενώ όλα έδειχναν πως το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης είχε αρχίσει να αποκαθίσταται, ένα νέο γενικό μπλακάουτ άφησε χωρίς ρεύμα τη Σαντορίνη ξεχειλίζοντας το ποτήρι της αγανάκτησης των κατοίκων, των χιλιάδων επισκεπτών, αλλά και των επιχειρηματιών. Μάλιστα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πλέον εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να προσφύγουν κατά της ΔΕΗ.

Το νέο μπλακάουτ προκλήθηκε από βλάβη που υπέστη ο πυκνωτής στο εργοστάσιο της ΔΕΗ στην περιοχή Μονόλιθος, όπου την Τρίτη είχε σημειωθεί η έκρηξη στις δύο γεννήτριες. Ωστόσο από τις 22.00 το βράδυ η ηλεκτροδότηση στο νησί άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά σε αρκετές περιοχές, κυρίως σε αυτές που βρίσκονται από την πλευρά της Καλντέρας. Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος Θήρας Αναστάσιος Ζώρζος ζήτησε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα, αλλά και υπουργική παρέμβαση προκειμένου να διευθετηθεί το πρόβλημα το συντομότερο δυνατό.

Το νέο μπλακάουτ ήρθε ενώ η ηλεκτροδότηση είχε αρχίσει να αποκαθίσταται χάρη στη συνεχιζόμενη εγκατάσταση γεννητριών. Από την Αθήνα εστάλησαν γεννήτριες συνολικής ισχύος περίπου εννέα μεγαβάτ, ενώ από τη Ρόδο απέπλευσε πλοίο που μετέφερε γεννήτριες πέντε μεγαβάτ. Για σήμερα έχει προγραμματιστεί η αποστολή επιπλέον ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από τη Ρόδο ισχύος περίπου έξι μεγαβάτ, τα οποία θα χρησιμεύουν ως εφεδρείες σε περίπτωση ανάγκης.

Χωρίς εφεδρείες

Σε πολύ δύσκολη θέση φαίνεται ότι βρίσκεται ο πρόεδρος της Επιχείρησης, Αρθούρος Ζερβός, καθώς η καθυστερημένη αντίδραση στο ζήτημα της Σαντορίνης εξέθεσε τη χώρα διεθνώς, με τα μέσα ενημέρωσης του πλανήτη να «πυροβολούν» αλύπητα την Ελλάδα για την εικόνα που παρουσίασε ένας από τους δημοφιλέστερους τουριστικούς προορισμούς. Εξάλλου, η βλάβη στο σύστημα αποκάλυψε ότι η Επιχείρηση δεν είχε εναλλακτική για την ηλεκτροδότηση της Σαντορίνης, αφού δεν υπήρχαν ηλεκτροπαραγωγά ζεύγη και το μόνο που ίσως διέσωσε κάπως τα προσχήματα ήταν οι λιγοστές γεννήτριες που πρόσφεραν ορισμένοι από τους επιχειρηματίες. Γιατί, όμως, δεν είχαν προβλεφθεί εφεδρείες σε ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά του κόσμου; Η ΔΕΗ κάνει λόγο για… ατυχία τονίζοντας ότι μετά την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε θα υπήρχε ούτως ή άλλως πρόβλημα!

Το μεγάλο blackout έφερε και αγωνία για την τύχη των νεφροπαθών που από τη μια στιγμή στην άλλη έμειναν χωρίς αιμοκάθαρση! Ο δήμος Θήρας εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας ότι «για τους νεφροπαθείς συμπολίτες μας έχει προγραμματιστεί η μετάβασή τους στην Κρήτη για την ασφαλή θεραπεία τους, ενώ στο Κέντρο Υγείας Θήρας με τις προσπάθειες του προσωπικού εξασφαλίζεται η παροχή οξυγόνου στους έχοντες ανάγκη και αντιμετωπίζεται κάθε έκτακτο περιστατικό».

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ, ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα