Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Σκληροί killers «την κοπάνησαν» μέσα από τα χέρια της Αστυνομίας

❱❱ Δύο Αλβανοί δολοφόνοι κατάφεραν να φύγουν μέσα από πλοίο στον Πειραιά, που θα τους μετέφερε σε φυλακές της Κρήτης

Από τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Τρόμο στο πανελλήνιο έχει σκορπίσει η οργανωμένη απόδραση των δύο αδίστακτων κακοποιών μέσα από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στο Πειραιά κατά τη μεταγωγή τους σε φυλακές της Κρήτης.

Οι δύο Αλβανοί βαρυποινίτες Χαλίλι Τζουλιάνο και Ντόντζι Αλφόνσο κατηγορούνται για ανθρωποκτονίες, και μάλιστα ο πρώτος εξ αυτών για τον σφαγιασμό ενός παιδιού μόλις δυόμισι ετών στην Καλαμάτα τον Νοέμβριο του 2011, έπειτα από εντολή θανάτου που είχε λάβει από τον -επίσης γνωστό κακοποιό και βαρυποινίτη- Βασίλη Βαρελά.

Ο τελευταίος, όπως είχε αποκαλυφθεί από τις τηλεφωνικές συνομιλίες, του έλεγε δίχως δισταγμό να αποκεφαλίσει τον δυόμισι ετών Κέρι Μεσάι και στη συνέχεια να σκοτώσει τον 35χρονο Αλβανό πατέρα του Φιλίπ, καθώς πίστευε ότι ήθελε να αυτονομηθεί από την ομάδα του στη Μεσσηνία και να αναλάβει μόνος του τη διακίνηση κοκαΐνης στην περιοχή. Ετσι, ο Χαλίλι Τζουλιάνο ανέλαβε δράση και, αφού πυροβόλησε στο κεφάλι τον 35χρονο Φιλίπ, έκοψε τον λαιμό του μικρού Κέρι. Για τη στυγερή διπλή δολοφονία είχε καταδικαστεί σε δις ισόβια.

Εν ψυχρώ εκτέλεση

Ο δεύτερος Αλβανός βαρυποινίτης, ο Ντόντζι Αλφόνσο, το 2014 κατά τη διάρκεια ληστείας σε κατάστημα ψιλικών στην Ελευσίνα σκότωσε τον ιδιοκτήτη, τον οποίο εκτέλεσε εν ψυχρώ διότι απλώς τόλμησε να αντισταθεί, βυθίζοντας στο πένθος μια οικογένεια.

Μετά το φιάσκο οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, και φαίνεται ότι έχουν αρκετές ενδείξεις στα χέρια τους, που τους κάνουν να πιστεύουν ότι η απόδραση, τουλάχιστον των δύο βαρυποινιτών, οργανώθηκε από σκοτεινά κυκλώματα που θέλουν να έχουν στις ομάδες τους σκληρά «πληρωμένα πιστόλια» εν όψει του αιματηρού πολέμου που έχει ξεσπάσει το τελευταίο διάστημα στον ελληνικό υπόκοσμο.

Οπως έγινε γνωστό, το βράδυ της Τετάρτης λεωφορείο του Τμήματος Μεταγωγών με 11 αλλοδαπούς κρατουμένους μπήκε στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με προορισμό τα Χανιά. Αγνωστο υπό ακριβώς ποιες συνθήκες στο γκαράζ του πλοίου τέσσερις από τους κρατουμένους άρχισαν να τρέχουν προς το λιμάνι. Οι αστυνομικοί συνοδοί τους κινητοποιήθηκαν, έτρεξαν πίσω τους και παράλληλα ζήτησαν άμεσα βοήθεια από τους λιμενικούς που βρίσκονταν στον χώρο.

Πολύ γρήγορα συνελήφθη ο ένας από τους τέσσερις, ενώ ο δεύτερος εγκλωβίστηκε λίγο μακρύτερα, στον χώρο του λιμανιού. Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι άλλοι δύο δραπέτες κατάφεραν να διαφύγουν προς την οδό Θερμοπυλών έξω από το λιμάνι. Οι ίδιες μαρτυρίες αναφέρουν ότι τους παρέλαβε ένα λευκό βανάκι που οδηγούσε συνεργός τους. Οι δραπέτες, σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, είχαν βοήθεια και μέσα στο γκαράζ του πλοίου, και έτσι κατάφεραν να λυθούν από τα δεσμά τους.

Σοκ! Ο Τζουλιάνο είχε σφάξει αγοράκι 2,5 ετών

qtgΗταν 29 Νοεμβρίου του 2011 όταν στα ελληνικά αστυνομικά χρονικά καταγράφεται ένα από τα πιο στυγερά εγκλήματα. Μέσα σε Ι.Χ. αυτοκίνητο πεσμένο σε αρδευτικό κανάλι, στο δημοτικό διαμέρισμα Αριος Καλαμά στην Καλαμάτα, εντοπίζεται σφαγμένο ένα αγοράκι, ηλικίας μόλις δυόμισι ετών, και πυροβολημένος στο κεφάλι ο 35χρονος πατέρας του (φωτό).

Ακόμη και οι έμπειροι αστυνομικοί παγώνουν μπροστά στο σχεδόν ακέφαλο πτώμα του μικρού Κέρι Μεσάι και ξεκινούν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν τους αδίστακτους δράστες που του έκοψαν τον λαιμό και σκότωσαν τον πατέρα του Φιλίπ. Περίπου έναν μήνα αργότερα καταφέρνουν να εξιχνιάσουν την υπόθεση. Οπως ανακοινώθηκε, επρόκειτο για πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου το οποίο ανέλαβε και εκτέλεσε ο 35χρονος Αλβανός Χαλίλι Τζουλιάνο, ένας εκ των δύο επικίνδυνων Αλβανών που κατάφερε να δραπετεύσει.

Ο κακοποιός με το παρατσούκλι «Νίκο», που καταδικάστηκε σε ισόβια με την κατηγορία ότι για λογαριασμό του διαβόητου κακοποιού Βασίλη Βαρελά σκότωσε πυροβολώντας στο κεφάλι τον Φιλίπ Μεσάι και στη συνέχεια έκοψε τον λαιμό του μικρού Κέρι για να μην τον αφήσει ζωντανό και τον αναγνωρίσει, αναπνέει από προχθές τον αέρα της ελευθερίας.

Ο κατ’ επάγγελμα ψυχρός εκτελεστής, που έχει στο «βιογραφικό» του ακόμα δύο ανθρωποκτονίες και μια απόπειρα, είχε συλληφθεί ύστερα από επιχείρηση της ΕΚΑΜ στο Πόρτο Ράφτη.

Ο δραπέτης που ζούσε στη Μεσσηνία έκρυβε το στυγερό προφίλ του κάτω από την εικόνα του εργατικού και πρόθυμου μετανάστη. Κατά παραγγελία του Βασίλη Βαρελά ο «Νίκο» μπήκε στα πίσω καθίσματα της Μερσεντές του Φιλίπ Μεσάι μαζί με έναν συνεργό του, με την πρόφαση ότι θα κανονίσουν μια δουλειά.

Στη θέση του συνοδηγού μπήκε το παιδάκι και στη διαδρομή ο Τζουλιάνο πυροβόλησε με καραμπίνα το θύμα εξ επαφής. Οι πυροσβέστες, που βρήκαν το αυτοκίνητο να επιπλέει σε ένα αρδευτικό κανάλι θεωρώντας αρχικά ότι πρόκειται για τροχαίο, πάγωσαν με το θέαμα και ιδιαίτερα με αυτό του σφαγμένου παιδιού. Το κίνητρο της σκοτεινής δολοφονίας ήταν οι απροσδιόριστες ως σήμερα σχέσεις που είχε το θύμα με τον ηθικό αυτουργό της αιματοβαμμένης υπόθεσης.

Από κασκαντέρ του Τσακ Νόρις, μεγάλο αφεντικό της μαφίας στην Πελοπόννησο

wrtΟ βαρυποινίτης Βασίλης Βαρελάς (φωτό) είχε καταδικαστεί ως ο εντολέας του «Νίκο» για τη σφαγή του 35χρονου Φιλίπ Μεσάι και του 2,5 ετών Κέρι στην Καλαμάτα. Αλλωστε, όταν ο «Μπιλ ο Καναδός», όπως τον αποκαλούσαν, έδινε εντολή ακόμα και μέσα από το κελί του, μιλώντας με λαρυγγόφωνο λόγω καρκίνου, αυτή ήταν νόμος.

Ο διαβόητος Βαρελάς έζησε κυριολεκτικά μια κινηματογραφική ζωή, καθώς ήταν ο βασικός κασκαντέρ του Τσακ Νόρις στο Χόλιγουντ τη δεκαετία του ’80 και έφτασε να γίνει το μεγάλο αφεντικό της μαφίας στην Πελοπόννησο και όχι μόνο.

Στο «παλμαρέ» του 54χρονου περιλαμβάνονται σχεδόν όλα τα κακουργήματα του ποινικού κώδικα. Σκληρός μέχρι και στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν δικαζόταν ως αρχηγός της σπείρας εκβιαστών στη Μεσσηνία και δεν δίσταζε να απειλεί. «…Σκάψε έναν λάκκο για σένα και έναν για τον γιο σου» φώναζε ο Βασίλης Βαρελάς σε έναν από τους βασικούς μάρτυρες και θύμα εκβιασμού.

Ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 να πιάσει την καλή και βρέθηκε στη Μέκκα του κινηματογράφου να ντουμπλάρει στις επικίνδυνες σκηνές τον Τσακ Νόρις. Εκεί φαίνεται ότι εμβάθυνε καλά στον ρόλο του νονού και η επιστροφή του σήμανε μια νέα καριέρα στο έγκλημα, στα ναρκωτικά, στις ληστείες, σε ανατινάξεις και σε πολλά άλλα.

Πρόσφατα είχε αποφυλακιστεί με τον νόμο Παρασκευόπουλου λόγω αναπηρίας από τον καρκίνο, ωστόσο δεν κατέβαλε έγκαιρα τη χρηματική εγγύηση και επέστρεψε στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού, όπου άρχισε απεργία πείνας.

offer

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...