Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πέτρος Λαγούτης: «Έχει τύχει να θέσω τα όρια μου στο κοινό»

O Πέτρος Λαγούτης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

Τάνγκο χωρισμού για τον πρόεδρο της Αργεντινής!

Εργένης ξανά είναι ο πρόεδρος της Αργεντινής Χαβιέ Μιλέι,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία μαθαίνει πως ο Ντίνος πρόδωσε την...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει...

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Σπείρα «βάφτιζε» με πλαστές βεβαιώσεις φυλακισμένους εμπόρους ναρκωτικών… χρήστες!

❱❱ Φάμπρικα στον Κορυδαλλό! Γιατροί και δικηγόροι έδιναν πλαστές βεβαιώσεις με τις οποίες «βάφτιζαν» εμπόρους ναρκωτικών… χρήστεςΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Ολόκληρη φάμπρικα είχαν στήσει γιατροί και δικηγόροι στις Φυλακές Κορυδαλλού για να χορηγούν «συγχωροχάρτια» σε εμπόρους ναρκωτικών, φυσικά με το αζημίωτο!
Με τις βεβαιώσεις τοξικομανίας που πλήρωναν αδρά οι ενδιαφερόμενοι κατάφερναν να εκμεταλλεύονται τις ευεργετικές διατάξεις για τους χρήστες.

Μετά τις έρευνες που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αθηνών, συνελήφθησαν ένας ψυχίατρος των Φυλακών Κορυδαλλού, ένας ιδιώτης ψυχίατρος που συνεργάζεται με το ψυχιατρείο του συγκεκριμένου σωφρονιστικού καταστήματος και ένας ακόμη συνάδελφός τους που εργάζεται σε δημόσιο νοσοκομείο, καθώς και μια 70χρονη γνωστή δικηγόρος η οποία διατηρεί γραφείο σε κεντρική περιοχή των Αθηνών.

Οπως διαπιστώθηκε, πλαστογραφούσαν ιατρικές βεβαιώσεις τις οποίες χορηγούσαν σε κατηγορουμένους για εμπορία ναρκωτικών, προκειμένου να τις χρησιμοποιήσουν στα δικαστήρια για να πέσουν «στα μαλακά» λόγω των ευεργετικών διατάξεων. Μάλιστα, ανάλογα με το βάρος των κατηγοριών που αντιμετώπιζε κάθε κρατούμενος η «ταρίφα» για τις βεβαιώσεις ξεκινούσε από τα 200 ευρώ για τις ελαφρές περιπτώσεις και έφτανε ακόμα και τα 1.500 ευρώ για τις πιο σοβαρές!

Στις περισσότερες, πάντως, περιπτώσεις οι κρατούμενοι που αγόραζαν αυτές τις βεβαιώσεις αντιμετώπιζαν βαριές κατηγορίες για εμπορία μεγάλων ποσοτήτων «σκληρών» ναρκωτικών. Ομως, ξαφνικά εμφανίζονταν ως… τοξικοεξαρτημένα άτομα στα Εφετεία όπου θα δικάζονταν σε δεύτερο βαθμό, με αποτέλεσμα οι κατηγορίες να καταπίπτουν!

Το κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται από τον Μάρτιο, όταν η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αθηνών εξάρθρωσε μια δαιδαλώδη σπείρα αποθήκευσης και διακίνησης ναρκωτικών, που οι εγκέφαλοί της ήταν ήδη προφυλακισμένοι για παρόμοιες υποθέσεις. Κατά την εξέλιξη των ερευνών οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι οι φερόμενοι ως αρχηγοί της σπείρας, οι οποίοι κρατούνταν στον Κορυδαλλό, είχαν παρουσιάσει στις δικαστικές Αρχές βεβαιώσεις που τους εμφάνιζαν ως εξαρτημένους και ζητούσαν να αντιμετωπιστούν με επιείκεια, όπως ορίζει ο νομοθέτης σε περιπτώσεις εγνωσμένης τοξικομανίας!

Συλλήψεις

Ελέγχοντας τις βεβαιώσεις οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι όλες έφεραν τις υπογραφές των συγκεκριμένων ψυχιάτρων, ενώ τις περισσότερες δικαστικές υποθέσεις είχε αναλάβει η 70χρονη δικηγόρος. Μετά τις συλλήψεις στην κατοχή των τριών ψυχιάτρων και της δικηγόρου βρέθηκαν συνολικά 240 βεβαιώσεις τοξικοεξάρτησης οι οποίες είχαν χορηγηθεί σε συγκεκριμένα άτομα, που όλα κρατούνται στις φυλακές με τις κατηγορίες της κατοχής και εμπορίας ναρκωτικών. Οπως προέκυψε, οι βεβαιώσεις είχαν χορηγηθεί από το κύκλωμα για δικαστική χρήση.

«Μόλις τώρα ανοίγει η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν στο κύκλωμα εμπλέκονται και άλλοι δικηγόροι και γιατροί που συνεργάζονται με σωφρονιστικά καταστήματα σε όλη τη χώρα, καθώς και αν έχουμε να κάνουμε με νέο παραδικαστικό» δήλωσε χαρακτηριστικά στην «Espresso» αστυνομικός που έχει γνώση των ερευνών.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...