Στερήθηκαν το χαρτζιλίκι τους και αγόρασαν TV σε νεφροπαθείς

❱❱ «Εβαλαν τα γυαλιά» στους ενήλικες οι 28 μαθητές του 2ου ΕΠΑ.Λ. Ευόσμου στη Θεσσαλονίκη, που απέδειξαν με τον πιο ηχηρό τρόπο ότι όσο υπάρχει ανθρωπιά υπάρχει και ελπίδα στην εποχή των Μνημονίων. Τα παιδιά αποφάσισαν να στερηθούν τα χαρτζιλίκια τους για να αγοράσουν μια τηλεόραση 40 ιντσών τελευταίας τεχνολογίας, που θα βοηθήσει τους νεφροπαθείς του Νοσοκομείου «Παπαγεωργίου» να περνούν πιο εύκολα τις τέσσερις βασανιστικές ώρες της αιμοκάθαρσης!

Οι 28 μαθητές συμμετείχαν στο πρόγραμμα Erasmus+KA1 «Medical Equipment for lifeline: Special digital and professional skills», που μεταξύ άλλων περιλάμβανε την εκπαίδευση μαθητών των τομέων Πληροφορικής, Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής και Υγείας – Πρόνοιας σε Μαδρίτη και Βερολίνο για επαγγελματική κατάρτιση στη νοσηλεία των νεφροπαθών.

«Βασικός σκοπός ήταν η ανάπτυξη του προτύπου του επαγγελματία της υγείας με ανθρώπινη ευαισθησία και η κατανόηση της κατάστασης των ασθενών, όπως οι νεφροπαθείς των οποίων η ζωή κρέμεται στην ορθή λειτουργία των μηχανημάτων» εξηγεί ο διευθυντής του σχολείου Ιωάννης Βιόπουλος.

Οταν τα παιδιά κατά τη διάρκεια της επιμόρφωσής τους ήρθαν σε επαφή με τον Σύλλογο Νεφροπαθών, αποφάσισαν να βοηθήσουν τους περίπου 1.500 ασθενείς που αναγκάζονται να κάνουν αιμοκάθαρση. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Νεφροπαθών Θεσσαλονίκης Τρύφωνας Παπαδόπουλος τα ευχαρίστησε για τη συμβολική αλλά με μεγάλη αξία πράξη τους. Οι ίδιοι μαθητές διατηρούν στο σχολείο τράπεζα αίματος και ενισχύουν τον τοπικό Ναό Κυρίλλου και Μεθοδίου.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ