Λειτουργία συναγερμού θα προειδοποιεί τους χρήστες Instagram ότι βρίσκονται κοντά στην εξάρτηση

❱❱ «Καμπανάκι κινδύνου» θα «χτυπάει» το Instagram στους χρήστες που έχουν απορροφηθεί τόσο πολύ σκρολάροντας στην οθόνη τους επί ώρες, που βρίσκονται ένα βήμα πριν αποκτήσουν εξάρτησηΟι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να απενεργοποιήσουν τον «συναγερμό», ωστόσο η εταιρία πιστεύει ότι θα είναι χρήσιμος για να βοηθήσει όσους τσεκάρουν σχεδόν με ψυχαναγκαστικό τρόπο τις αναρτήσεις.

Τη νέα λειτουργία παρατήρησαν πρώτοι οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας TechCrunch που εξειδικεύεται σε θέματα νέων τεχνολογιών. Διαπίστωσαν ότι κάποιοι χρήστες, όταν σκρόλαραν επί πολλές ώρες στις οθόνες τους στο Instagram, λάμβαναν το μήνυμα «Εχετε απορροφηθεί – Εχετε δει όλες τις νέες αναρτήσεις τις τελευταίες 48 ώρες».

Επειτα από ερώτηση του TechCrunch ο εκπρόσωπος του Instagram επιβεβαίωσε ότι η νέα εφαρμογή του «συναγερμού» δοκιμάζεται ήδη σε περιορισμένο αριθμό χρηστών, με σκοπό μελλοντικά να διευρυνθεί η χρήση του. Ωστόσο δεν διευκρίνισε αν το «καμπανάκι κινδύνου» θα ενεργοποιείται μόνο αν ο χρήστης δει πράγματι όλες τις αναρτήσεις των τελευταίων δυο ημερών ή αν έχει παρακολουθήσει κάποιο συγκεκριμένο αριθμό αναρτήσεων που έχουν επιλεγεί μέσω αλγορίθμου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του Instagram δήλωσε ότι στόχος της νέας λειτουργίας είναι να βοηθήσει τους χρήστες να συνειδητοποιήσουν πόσο χρόνο μένουν «κολλημένοι» στο Instagram, έτσι ώστε να καταβάλουν προσπάθειες να τον ελαττώσουν, πριν αποκτήσουν την αποκαλούμενη «εξάρτηση από το διαδίκτυο». Οσοι από την άλλη έχουν ήδη αποκτήσει «εξάρτηση» θα αντιληφθούν το πρόβλημά τους και θα αποκτήσουν κίνητρο να κάνουν προσπάθειες «απεξάρτησης».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ