Η ESOLAR μας λέει τα πάντα για τον ηλιακό θερμοσίφωνα

Η ESOLAR σας παρουσιάζει όλα τα «μυστικά»  για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες.1. Γιατί να βάλω ηλιακό θερμοσίφωνα;

Η τοποθέτηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα μας εξασφαλίζει δωρεάν ζεστό νερό χρήσης σχεδόν όλο το χρόνο με την επιπρόσθετη ευκολία της άμεσης παροχής χωρίς να χρειάζεται χρήση της ηλεκτρικής αντίστασης του θερμοσιφώνου. Σημαντικό επίσης είναι ότι συμβάλλουμε στην μείωση της κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος και συνεπώς στην μείωση των εκπομπών ρύπων.Σημαντικό πλεονέκτημα του ηλιακού είναι ότι μπορεί να λειτουργήσει με το ηλεκτικό ρεύμα αλλά και να εκμεταλλευθεί τη χρήση του καλοριφέρ.Με λίγα λόγια πάντα μπορούμε να έχουμε ζεστό νερό.

2. Κάνει απόσβεση ο ηλιακός που θα επιλέξω;

Με τα δεδομένα ηλιοφάνειας της Ελλάδας το κόστος ενός ηλιακού συστήματος αποσβένεται σε 2-3 χρόνια. Αν σκεφτούμε ότι οι Ηλιακοί θερμοσίφωνες ESOLAR έχουν διάρκεια ζωής άνω των 20 χρόνων, το αρχικό κόστος επένδυσης επιστρέφεται πολλαπλές φορές κατά το παραπάνω διάστημα.

3.Πως επιλέγω ηλιακό θερμοσίφωνα?

Η επιλογή του κατάλληλου ηλιακού πρέπει να γίνεται με βάση τα άτομα που θα καταναλώνουν ζεστό νερό. Η διεθνής πρακτική συνιστά 40 λίτρα ανά άτομο. Ενδεικτικά λοιπόν έχουμε:

  • Για την εξυπηρέτηση 1-2 ατόμων προτείνεται ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας 100 Lt
  • Για την εξυπηρέτηση 2-3 ατόμων προτείνεται ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας 120 Lt
  • Για την εξυπηρέτηση 3-4 ατόμων προτείνεται ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας 160 Lt
  • Για την εξυπηρέτηση 4-5 ατόμων προτείνεται ο Ηλιακός Θερμοσίφωνας 200 Lt

5. Τα ηλιακά συστήματα λειτουργούν μόνο το καλοκαίρι;

Τα ηλιακά συστήματα ESOLAR είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν με πολύ καλή απόδοση όλο το χρόνο, με προϋπόθεση την ηλιοφάνεια 3-4 ωρών μεταξύ 10.00 π.μ. και 15.00 μ.μ.Oι επιλεκτικοί συλλέκτες εξασφαλίζουν καταπληκτικές αποδόσεις και το χειμώνα! Εδώ είναι μάλιστα και το σημείο που υπερέχει ο ηλιακός Θερμοσίφωνας ESOLAR.

6. Είναι απαραίτητη η συντήρηση ενός ηλιακού;

Η συντήρηση ενός ηλιακού συστήματος, όπως εξάλλου όλων των συσκευών και μηχανών, είναι απαραίτητη, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία και η απόδοσή του. Κάνοντας service ανά δύο χρόνια , βοηθάμε το σύστημά μας να “αντέξει” στην πάροδο του χρόνου και να μας δίνει ζεστό νερό για περισσότερα χρόνια και με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα. Επίσης είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζουμε το θερμοδοχείο από τα άλατα και τα βακτήρια που δημιουργούνται από το νερό του δικτύου. Το αποτέλεσμα είναι επομένως διπλό: α).Οικονομία: καθώς επιμηκύνουμε τη διάρκεια ζωής του προϊόντος και μάλιστα ακόμα πιο αποδοτικά β).Υγεία: το ζεστό νερό του μπάνιου και της κουζίνας είναι καθαρό από άλατα, μικρόβια και σκουριές.

7. Κάθε πότε πρέπει να κάνω service και τι περιλαμβάνει;

Καλό είναι το πρώτο service του συστήματός μας να γίνει στο τέλος του πρώτου έτους λειτουργίας του και έπειτα κάθε 2 χρόνια. Κάνοντας το service, το συνεργείο οφείλει να ελέγξει την λειτουργία του συστήματος, την αντιψυκτική ικανότητα του θερμικού φορέα στο κλειστό κύκλωμα της συσκευής και να αλλάξει το ανόδιο που περιέχει το μπόιλερ.

8. Ποια πιστοποιητικά πρέπει να έχει ένα ηλιακό σύστημα για να θεωρείται αξιόπιστο;

Ένα ηλιακό σύστημα πρέπει να έχει δήλωση συμμόρφωσης προς τον ΕΛΟΤ (CE), test report βαθμού απόδοσης από το ΔΗΜΟΚΡΙΤΟ και πιστοποίηση SOLAR KEYMARK.

9. Μπορώ σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας να μεταφέρω το σύστημα ή χρειάζεται να αγοράσω καινούργιο;

Η απεγκατάσταση και μεταφορά ενός ηλιακού συστήματος είναι ιδιαίτερα απλή σε περίπτωση αλλαγής κατοικίας. Η εργασία αυτή όμως οφείλει να γίνεται από κάποιον ειδικό ή από το συνεργείο της εταιρείας μας.

10. Υπάρχουν άλλοι τρόποι που μπορεί να δουλέψει ο ηλιακός θερμοσίφωνας εκτός από τον ήλιο και το ρεύμα;

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί επίσης να λειτουργήσει σε συνεργασία με το καλοριφέρ (λέβητα) ή την αντλία θερμότητας.

11. Πόση ώρα πρέπει να έχω ανοικτό το ηλεκτρικό ρεύμα ώστε να ζεσταθεί το νερό του θερμοδοχείου;

Μετρήσεις μας δείχνουν ότι περίπου μια ώρα ανάλογα με το μέγεθος του δοχείου επαρκούν για να ζεσταθεί το νερό.

12.Εγγύση ηλιακού θερμοσίφωνα

Εκτιμώντας την εμπιστοσύνη που μας δείχνεται με την αγορά ηλιακού της εταιρείας μας εφοδιάζουμε της συσκευές μας με

  • 25 χρόνια εγγύηση για τον συλλέκτ
  • 8-13 χρόνια για το θερμοδοχείο

Έχοντας διαβάσει όλα τα παραπάνω θεωρούμε ότι είστε σε θέση να διαλέξετε τον ηλιακό που καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες σας.

Για ότι χρειαστείτε μπορείτε να επισκεφθείτε το site μας https://www.esolarshop.net ή να μας καλέσετε στο 2109601013 ώστε να συμβουλευτείτε τους εξειδικευμένους συνεργάτες μας.

{{-PCOUNT-}}25{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ