Δέος και κατάνυξη!

❱❱ Ουρές πιστών στην Αγία Τριάδα, στην Κηφισιά, για τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Φοβερά Προστασία»Ουρές σχηματίζουν κάθε μέρα οι πιστοί στην Αγία Τριάδα, στην Κηφισιά, προκειμένου να ασπαστούν και να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας «Φοβερά Προστασία», που έφτασε από το Aγιον Ορος την ημέρα της εορτής του ναού. Την εικόνα υποδέχτηκαν από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου με μεγάλες τιμές ο σεβασμιότατος μητροπολίτης Κηφισίας Κύριλλος και πολλοί πιστοί, οι οποίοι την ακολούθησαν στη λιτανεία, συνοδεία Αγιορειτών πατέρων.

f11

Από την πρώτη ώρα η τεράστια προσέλευση του κόσμου ήταν αυτό που συζητούσαν κληρικοί και λαϊκοί, παρότι είναι γνωστή η θαυματουργή δύναμη της Παναγίας «Φοβερά Προστασία» και οι πιστοί προσέρχονται μαζικά για να την προσκυνήσουν, όπου κι αν μεταφέρεται. Η εικόνα θα παραμείνει στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος έως το ερχόμενο Σάββατο 2 Ιουνίου και κατόπιν θα επιστρέψει στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου.

f2 new

Η εικόνα του 13ου αιώνα ήταν το μόνο κειμήλιο που σώθηκε από μεγάλη πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε ένα μετόχι της μονής στην Κρήτη και από τότε μεταφέρθηκε στο Αγιον Ορος, όπου θαυματουργεί. Η ονομασία της, σύμφωνα με την παράδοση, οφείλεται στο ότι κατά τη διάρκεια επιδρομής πειρατών στη μονή οι μοναχοί επικαλέστηκαν με κλάματα τη βοήθεια της Μεγαλόχαρης. Τότε η μονή «έσβησε» από τα μάτια των πειρατών, που τριγύριζαν άπραγοι στον χώρο του μοναστηριού, σαν να μην έβλεπαν το παραμικρό, ώσπου ξαναμπήκαν στο πλοίο τους και άφησαν πίσω τους για πάντα το Αγιον Ορος!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΑΛΑΣ

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ