Ποινές-χάδι για το «πάρτι» στη ΓΕΝΟΠ

❱❱ Αθώοι 51 από τους 58 κατηγορουμένους για τις χρυσές επιχορηγήσεις της ΔΕΗ! Ενοχοι για απάτη Φωτόπουλος, ΡίζοςΣτα μαλακά έπεσαν έπειτα από πολύμηνη ακροαματική διαδικασία οι κατηγορούμενοι για το φερόμενο «φαγοπότι» στη ΔΕΗ την περίοδο 2008-2011, με την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να κρίνει αθώα 51 από τα συνολικά 58 εμπλεκόμενα πρόσωπα και να επιβάλλει ποινές-χάδι στους υπολοίπους. 

Οι ευθύνες για τα υπερκοστολογημένα ταξίδια, τα πανάκριβα δώρα, τα γεύματα πολυτελείας, ακόμη και για τα… πάρκινγκ μελών της ΓΕΝΟΠ ή συγγενικών τους προσώπων, που καλύφθηκαν (σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα) με χρήματα τα οποία δόθηκαν παρανόμως στο σωματείο, αποδόθηκαν σε επτά εκ των κατηγορουμένων, στους οποίους η έδρα επιφύλαξε ποινές φυλάκισης τριών ως πέντε ετών, και μάλιστα με ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση.

Ελαφρυντικά

Συγκεκριμένα, το δικαστήριο έκρινε ενόχους για το αδίκημα της απάτης τους εν λόγω συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ -μεταξύ των οποίων ο Νίκος Φωτόπουλος, ο Ρίζος Ρίζος και η κόρη του-, χωρίς όμως την επιβαρυντική περίσταση του ν.1608/50 περί καταχραστών Δημοσίου, ενώ σε όλους αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό του πρότερου εντίμου βίου. Πάντως, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει στην πρότασή του την ενοχή 56 κατηγορουμένων για το «πάρτι» των επιχορηγήσεων. Η υπόθεση είχε φτάσει στη Δικαιοσύνη έπειτα από πόρισμα-καταπέλτη του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, με βάση το οποίο τη «χρυσή» περίοδο εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν από τη ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ ιλιγγιώδη χρηματικά ποσά, τα οποία είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν είτε αφορούσαν υπερκοστολογημένες δραστηριότητες.

Στο παραπεμπτικό βούλευμα, μάλιστα, υπήρχε αναφορά και σε δάνειο της επιχείρησης, ύψους 500.000 ευρώ, προς το συνδικαλιστικό σωματείο, το οποίο κατά τη δικογραφία δεν είχε επιστραφεί στη ΔΕΗ, ενώ το επίμαχο ποσό φέρεται ότι επιστράφηκε λίγο πριν αρχίσει η δίκη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ