Φλώρινα: Αρκούδα γέννησε τα δύο μικρά της σε αυλή σπιτιού

❱❱ Πεισματάρα αποδείχθηκε μια αρκούδα που γέννησε τα δύο μικρά της μέσα στην κοινότητα Δροσοπηγή της Φλώρινας, αλλά δεν έλεγε να εγκαταλείψει το χωριό, λες και ήθελε να… εγκατασταθούν οικογενειακώς!Η αρκούδα είχε προσεγγίσει το χωριό προφανώς για να βρει τροφή. Ομως, μόλις αισθάνθηκε ότι έφτασε η ώρα να γεννήσει, κατέφυγε στην αυλή ενός εγκαταλειμμένου σπιτιού που είναι περικυκλωμένο από άγρια βλάστηση, όπου έφερε στον κόσμο τα δύο αρκουδάκια της.

Αφού οι προσπάθειες που έγιναν για να απομακρυνθούν η μαμά αρκούδα και τα μικρά της δεν έφεραν αποτέλεσμα, ειδοποιήθηκαν οι τοπικές Αρχές, το Δασαρχείο Φλώρινας και ειδικοί από τις οργανώσεις Αρκτούρος και Καλλιστώ. Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός έκτακτης ανάγκης για περιστατικά παρουσίας άγριας ζωής σε κατοικημένες περιοχές των περιφερειακών ενοτήτων και στήθηκε μεγάλη επιχείρηση, που συνεχίστηκε έως την επόμενη μέρα, ώστε η αρκούδα και τα μωρά της να επιστρέψουν στο φυσικό τους περιβάλλον. Η περιοχή γύρω από τα άγρια ζώα αποκλείστηκε από την Αστυνομία και οι κάτοικοι απομακρύνθηκαν για να ηρεμήσουν τα αγρίμια.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, τα παρακολουθούσαν με θερμική κάμερα που διέθεσε στους περιβαλλοντολόγους η Αστυνομία και το πρωί, με τη χρήση ειδικών βεγγαλικών που παράγουν ήχο, η αρκούδα πείστηκε να εγκαταλείψει την αυλή του σπιτιού. Τελικά, περνώντας μέσα από το χωριό μαζί με τα μικρά της, κινήθηκαν προς τις πλαγιές του Βιτσίου.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ