Θωράκιση της οικογένειας

❱❱ Παρέμβαση του Προκόπη Παυλόπουλου με αφορμή  το τραγικό περιστατικό με τους γονείς-τέρατα στη ΛέροΜε αφορμή τα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας και κακοποίησης ανήλικων παιδιών από τους γονείς τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έκανε ουσιαστική παρέμβαση για την κρίση της ελληνικής οικογένειας και τη σημασία του κοινωνικού κράτους, κατά την παρουσία του στα εγκαίνια του Παιδικού Χωριού SOS στο Ηράκλειο Κρήτης. 

Ο Προκόπης Παυλόπουλος χαρακτήρισε «ανθρωπόμορφα τέρατα» τους γονείς στη Λέρο και κάλεσε την κοινωνία σε εγρήγορση για τη διαφύλαξη των αξιών του πολιτισμού μας.
«Η προστασία της οικογένειας και της παιδικής ηλικίας αποτελεί θεμελιώδη υποχρέωση του κράτους που έχει στόχο τη θωράκιση της κοινωνικής συνοχής, δοθέντος ότι η οικογένεια είναι ο πυρήνας του κοινωνικού συνόλου» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε:

«Η οικογένεια στην Ελλάδα πλήττεται σήμερα από πρωτόγνωρα φαινόμενα -εντελώς ξένα προς την ελληνική νοοτροπία και παράδοση- γονέων, οι οποίοι φέρονται στα παιδιά ως πραγματικά ανθρωπόμορφα τέρατα. Βεβαίως, μπορεί αυτά τα φαινόμενα να αποτελούν -ευτυχώς- μια μικρή εξαίρεση από τον γενικό κανόνα των Ελλήνων γονέων, πλην όμως είναι ανάγκη να λάβουμε τώρα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε αυτές οι επικίνδυνες εμπειρίες να μη συνεχιστούν και, κυρίως, να μην πάρουν μεγάλες διαστάσεις».

Προστασία

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επεσήμανε ότι το κοινωνικό κράτος δοκιμάζεται λόγω της κρίσης και δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις συνταγματικές υποχρεώσεις του για την προστασία της οικογένειας και του παιδιού, και εξήρε προς αυτή την κατεύθυνση τη δράση ιδιωτικών φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, σημειώνοντας ότι η παρουσία του στα εγκαίνια των Παιδικών Χωριών SOS στο Ηράκλειο «έχει την έννοια της δημόσιας αναγνώρισης της εκ μέρους του σωματείου σας στήριξης του κοινωνικού κράτους σε έναν εξαιρετικά ευαίσθητο τομέα».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ