Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

ΠΑΝΣΤΡΑΤΙΑ

❱❱ Γαλανόλευκες θα κυματίσουν αύριο σε 22 πόλεις, στα συλλαλητήρια για τη ΜακεδονίαΧιλιάδες Ελληνες με γαλανόλευκες στα χέρια θα συγκεντρωθούν αύριο (19.30) σε κεντρικές πλατείες της χώρας για να βροντοφωνάξουν ότι «η Μακεδονία είναι ελληνική», απαιτώντας από την Πολιτεία να σεβαστεί τις πρόσφατες αποφάσεις των μεγαλειωδών συλλαλητηρίων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας διοργανώνουν μητροπολίτες και δήμαρχοι σε περιοχές της Μακεδονίας και συγκεκριμένα σε Καβάλα, Σέρρες, Δράμα, Κιλκίς, Πολύκαστρο, Λαγκαδά, Νέα Μουδανιά, Εδεσσα, Φλώρινα, Καστοριά, Πτολεμαΐδα, Κατερίνη και Πέλλα.

Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε Κέρκυρα, Γιάννενα, Ρόδο, Λάρισα, Βόλο, Χαλκίδα, Θήβα, Σιάτιστα και Βέροια. Στην Πέλλα, όπου θα πραγματοποιηθεί η κεντρική εκδήλωση, καθώς επελέγη συμβολικά ως γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, οι διοργανωτές επιθυμούν να είναι κεντρικός ομιλητής ο αρχαιολόγος Στέφαν Μίλερ, που ζει και εργάζεται στη Νεμέα. Μάλιστα, είχε στείλει επιστολή στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ζητώντας του να βοηθήσει ώστε να σταματήσουν τα Σκόπια να παραποιούν την ελληνική Ιστορία. Χαιρετισμό θα απευθύνουν μέλη της Επιτροπής Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας, δήμαρχοι και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

«Τώρα θα καταλάβουν ότι θα μας έχουν απέναντι ακόμη και στη Βουλή, εάν φέρουν προς ψήφιση συμφωνία που θα παραχωρεί το όνομα Μακεδονία» δήλωσε το μέλος της Επιτροπής Αγώνα Μιχάλης Πατσίκας και επισήμανε ότι η Ν.Δ. «δεν βγαίνει μπροστά να υπερασπιστεί την ονομασία και κρύβεται πίσω από την κυβέρνηση». Κεντρικοί ομιλητές του συλλαλητηρίου της Κατερίνης θα είναι η πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Μαρία Νεγρεπόντη – Δελιβάνη και του συλλαλητηρίου στο Κιλκίς ο διεθνολόγος, λέκτορας Διεθνών Σπουδών της Νομικής του ΑΠΘ Βενιαμίν Καρακωστάνογλου. Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος Αθανάσιος Σαββάκης σε δήλωσή του με μοναδικό γνώμονα το χρήμα και τα κέρδη σημειώνει ότι η επίλυση του προβλήματος Ελλάδας – FYROM καθίσταται επιβεβλημένη.

«Η λύση θα πρέπει να περιλαμβάνει την προστασία των ελληνικών επενδύσεων και των ζητημάτων που αφορούν τις ελληνικές εμπορικές επωνυμίες, αλλά και γενικά τις ομαλές εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» δήλωσε.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...