Λέρος: Ο ιατροδικαστής δεν διαπίστωσε βιασμό των τριών παιδιών, παρά τις κυνικές ομολογίες των γονιών τους

❱❱ Μία εβδομάδα μετά την προφυλάκιση των γονιών από τη Λέρο για τον βιασμό και την κακοποίηση των παιδιών τους η ιατροδικαστική έκθεση έρχεται να ανατρέψει εν μέρει το σκηνικό και την ομολογία του 52χρονου πατέρα……αφού δεν αναφέρει βιασμό σε κανένα από τα τρία μικρότερα παιδιά του ζευγαριού!

Οπως σημειώνεται στην έκθεση που έφτασε στα χέρια του ανακριτή, στα τρία αδέλφια -στον 24χρονο με νοητική υστέρηση, στη 14χρονη και στον 10χρονο- «μετά την εξέτασή τους δεν διαπιστώθηκαν πρόσφατες κακώσεις ούτε σημάδια παλαιότερων (στην περίπτωση της κοπέλας ο παρθενικός υμένας είναι ακέραιος, με την επισήμανση ότι δεν έχει πραγματοποιηθεί συνουσία σε οιονδήποτε χρόνο). Συμπερασματικά, δεν προκύπτουν αποδεικτικά ή ενδεικτικά σημεία πρόσφατης ή παλαιότερης σωματικής ή σεξουαλικής κακοποίησης».

Η έκθεση αυτή ανατρέπει μερικώς όσα είχαν πει στις απολογίες τους ο πατέρας των παιδιών και η 47χρονη μητέρα τους, καθώς είχαν αναφερθεί με σοκαριστικές λεπτομέρειες στο τι έκαναν στα παιδιά τους, όπως και η 14χρονη κόρη τους, που είχε μιλήσει ξεκάθαρα για βιασμούς. Ο πατέρας και η γυναίκα του, που οδηγήθηκαν στις Φυλακές Τρίπολης και τις Γυναικείες Φυλακές Θήβας αντίστοιχα, είχαν πει ότι «απολάμβαναν αυτό που γινόταν». Βέβαια, το γεγονός ότι δεν διαπιστώθηκε βιασμός -με την έννοια της διείσδυσης- από τον ιατροδικαστή που εξέτασε τα τρία αδέλφια δεν αποκλείει να υπήρξε άλλου είδους κακοποίηση που να μην άφησε σημάδια, όπως ασελγείς πράξεις και στοματικό σεξ.

Εξάλλου, είναι χαρακτηριστικές οι αποκαλύψεις του ζευγαριού στις Αρχές, που προκάλεσαν ανατριχίλα: «Σταματούσαμε μόνο όταν έβαζαν τα κλάματα (τα παιδιά). Χρησιμοποιούσαμε και διάφορα αντικείμενα, ενώ ο ένας από εμάς αυνανιζόταν».

Εύα Παπαδάτου

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Φως στο τούνελ» για τον ηθοποιό Άγγελο Αντωνόπουλο

Ανησυχία στον καλλιτεχνικό κόσμο έχει προκαλέσει η «εξαφάνιση» ενός...

Κατερίνα Παναγοπούλου: Το «αντίο» που λύγισε τους πάντες – «Ένα μόνο δεν σου συγχωρώ»

Με λόγια που «σπάνε» την καρδιά, η Κατερίνα Παναγοπούλου...

Γιάννης Κολοτούρας: Πέθανε ο συνιδιοκτήτης της Zeus+Dione σε ηλικία 48 ετών

Θλίψη έχει προκαλέσει στον χώρο της ελληνικής μόδας η...

Φαίη Σκορδά – Αλέξανδρος Αθανασιάδης: Μετακομίζουν σε νέο σπίτι πριν από τον γάμο

Η Φαίη Σκορδά φαίνεται πως διανύει μια ήρεμη και...

Αφροδίτη Γραμμέλη: Χέρι χέρι με τον νέο της σύντροφο – Το τρυφερό στιγμιότυπο

Μια όμορφη περίοδο φαίνεται πως διανύει στην προσωπική της...

Μυρτώ Αλικάκη για τους γονείς της: «Θα κλείσω τα 54 και δεν έχω καταφέρει να τους καταλάβω»

Η Μυρτώ Αλικάκη παραχώρησε μια προσωπική συνέντευξη στο περιοδικό...