Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους...

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...

Στα χέρια Γεωργιανών μαφιόζων η γιαγιά του Γιώργου Πρίντεζη

❱❱ Οι κακοποιοί άρπαξαν χρήματα και τιμαλφή αφού έδεσαν την ηλικιωμένη και βασάνισαν την οικιακή βοηθόΑπό τον
Γιάννη Κωτσαλά

Μεγάλη λαχτάρα έζησε ο γνωστός μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού Γιώργος Πρίντεζης εξαιτίας της περιβόητης γεωργιανής μαφίας Vor V Zakone, καθώς η αγαπημένη του γιαγιά ήταν ένα από τα θύματα ληστείας που βρέθηκαν πρόσωπο με πρόσωπο με τα μέλη της, πριν πέσουν τελικά στα χέρια των αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής!

Η άτυχη ηλικιωμένη είχε βιώσει από πρώτο χέρι τον τρόμο, όταν οι αδίστακτοι ληστές είχαν εισβάλει στο σπίτι της επί της οδού Αργυροκάστρου στον Αγιο Δημήτριο στις 16 του περασμένου Μαρτίου. Τότε οι σκληροί κακοποιοί της Vor V Zakone (Κλέφτες εντός Νόμου) εξουδετέρωσαν και ακινητοποίησαν τη γιαγιά του διεθνούς μπασκετμπολίστα και την ομοεθνή τους οικιακή βοηθό της.

Οι δράστες είχαν δέσει τις δύο γυναίκες και μάλιστα είχαν χτυπήσει τη Γεωργιανή για να τους αποκαλύψει πού υπήρχαν χρήματα και τιμαλφή! Ευτυχώς, όμως, δεν είχαν πειράξει τον παππού του Γιώργου Πρίντεζη, ο οποίος είναι κατάκοιτος.

Κατάφεραν να λυθούν

Οι ληστές άρπαξαν χρήματα, τιμαλφή, ένα ρολόι και κοσμήματα μεγάλης αξίας, και τράπηκαν σε φυγή αφήνοντας δεμένες τις δύο γυναίκες, που είχαν κυριευτεί από πανικό. Τελικά, ύστερα από αρκετή ώρα, η ηλικιωμένη γυναίκα και η οικιακή βοηθός της κατάφεραν να λυθούν και να ειδοποιήσουν τους αστυνομικούς, οι οποίοι κατάλαβαν από την πρώτη ματιά ότι ήταν ακόμη ένα χτύπημα των μελών της μαφίας Vor V Zakone.

Η ίδια σπείρα είχε χτυπήσει άγρια ακόμα έναν ηλικιωμένο στο Χαλάνδρι, για να αποκαλύψει πού έκρυβε χρήματα και κοσμήματα. Και εκεί οι δράστες ακινητοποίησαν με τη βία τον άτυχο γέροντα και τη Γεωργιανή οικιακή βοηθό του και άρπαξαν 12.000 ευρώ και τιμαλφή αξίας 250.000 ευρώ! Εκτός από τις δύο ληστείες, οι αστυνομικοί που εξάρθρωσαν τη σπείρα έχουν εξιχνιάσει και εννέα διαρρήξεις σε Αθήνα, Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα, Παγκράτι, Κολωνό και Χαλάνδρι, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή της σε δεκάδες άλλα περιστατικά.

Στο κάδρο των ερευνών βρίσκεται η περίεργη σύμπτωση (;) ότι στα σπίτια που εισέβαλαν οι κακοποιοί εργάζονταν ομοεθνείς τους ως οικιακές βοηθοί, κάτι που ίσως τους διευκόλυνε να συλλέγουν πληροφορίες για την οικονομική κατάσταση των θυμάτων.

Ο ΚΩΔΙΚΑΣ ΤΗΣ «VOR V ZAKONE» ΚΑΙ Ο ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΑΣ ΜΕ ΤΟ ΣΙΔΕΡΟ

Η σύλληψη των πέντε μελών της σπείρας των μαφιόζων, μεταξύ των οποίων και ο αρχηγός τους, από τη Δίωξη Εγκλημάτων της Ασφάλειας Αττικής, αποτελεί ένα σημαντικό πλήγμα στο τμήμα της «Vor V Zakone», που δρα στη χώρα μας. Απομένει επίσης η σύλληψη ακόμα ενός 48χρονου, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί και φέρεται ότι είχε κάψει με ηλεκτρικό σίδερο κάποια από τα θύματά του.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει τον… μισό Ποινικό Κώδικα, καθώς είχαν ρημάξει πολλές περιοχές της Αττικής. Οι αστυνομικοί που «ακτινογράφησαν» τη δράση τους μιλούν για μια εγκληματική οργάνωση πιστή στον κώδικα της μαφίας της Γεωργίας, με κοινό παρανομαστή την τυφλή αφοσίωση, την πίστη και τον απόλυτο σεβασμό στον αρχηγό, που έδινε πάντοτε το «παρών» στις ληστείες.

Κανείς δεν εργαζόταν, καθώς η μαφία απαιτούσε… αποκλειστική απασχόληση! Ο αρχηγός είχε τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο για τα χτυπήματα, ποιος θα ενταχθεί στην οργάνωση και τι ρόλο θα έχει. Στην ιεραρχία υπήρχαν αυτοί που εισέβαλαν στα σπίτια, οι τσιλιαδόροι, όσοι έκαναν κατοπτεύσεις και είχαν πολλές άλλες «ειδικότητες». Ο αρχηγός συγκαλούσε συμβούλιο σε καφέ του κέντρου όπου συχνάζουν Γεωργιανοί, για να αποφασιστεί και να σχεδιαστεί ένα χτύπημα ή να μοιραστεί η λεία, ανάλογα με την ιεραρχία.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...