Τους άλλαξαν τα φώτα!

❱❱ Σπείρα προκάλεσε ζημιά 4.000.000 € στη ΔΕΗ από κλοπές μετασχηματιστώνΤεράστια οικονομική ζημιά, ύψους 4.000.000 ευρώ, προκάλεσαν στη ΔΕΗ πέντε εγκληματικές ομάδες που είχαν λεηλατήσει περισσότερους από 900 μετασχηματιστές σε περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας από τις αρχές Οκτωβρίου του 2015.

Οι σπείρες συνέθεταν ένα εκτεταμένο εγκληματικό δίκτυο με συνεχή δράση, λειτουργούσαν ως συγκοινωνούντα δοχεία και απαρτίζονταν από τουλάχιστον 17 μέλη, τα οποία συνελήφθησαν στο παρελθόν.

Η τελευταία εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες των αστυνομικών της Ασφάλειας Λιβαδειάς, που πέρασαν χειροπέδες σε έναν 36χρονο Ελληνα. Ακόμη, ταυτοποιήθηκαν και εκδόθηκαν σχετικά εντάλματα σύλληψης σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών, δύο εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στη φυλακή για σωρεία παρόμοιων κλοπών. Η συγκεκριμένη σπείρα είχε κάνει τα τελευταία δύο χρόνια 558 κλοπές και φθορές μετασχηματιστών της ΔΕΗ, ενώ από τους 93 τόνους χαλκό που έκλεψαν τα μέλη της υπολογίζεται ότι έβαλαν στην τσέπη τους πάνω από 370.000 ευρώ! Οι δράστες, με τη βοήθεια συνεργών τους, ξεκινούσαν από ορμητήρια σε περιοχές της δυτικής Αττικής και πήγαιναν με αυτοκίνητα σε αγροτικές περιοχές της Βοιωτίας και της Φθιώτιδας, όπου εντόπιζαν μετασχηματιστές, απενεργοποιούσαν τις ασφάλειες μέσης τάσης 20.000 volt με ειδικό κοντάρι περίπου 5 μέτρων, ανέβαιναν στην κολόνα, όπου ξεβίδωναν τις βίδες από το καπάκι, και έριχναν τον μετασχηματιστή στο έδαφος, με αποτέλεσμα να χυθεί το λάδι που είχε στο εσωτερικό του. Επειτα αφαιρούσαν τα χάλκινα πηνία και τα πωλούσαν σε επιχειρήσεις ανακύκλωσης περιοχών της Αττικής.

Σε βάρος των πέντε μελών της σπείρας σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και φθορές και παρακώλυση της λειτουργίας κοινωφελών εγκαταστάσεων.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ