Οι ποδηλάτες βγήκαν από τα ρούχα τους

❱❱ Διαδήλωση σε δύο τροχούς στο κέντρο της ΘεσσαλονίκηςΔεκάδες Θεσσαλονικείς έβγαλαν τα ρούχα τους, ζωγράφισαν τα σώματά τους, πήραν σφυρίχτρες και πολύχρωμα υφάσματα, καβάλησαν τα ποδήλατά τους και διαδήλωσαν στο κέντρο της Θεσσαλονίκης πάνω σε δύο τροχούς, ζητώντας ασφαλή δίκτυα ποδηλατοδρόμων, βιώσιμη κινητικότητα και προστασία του περιβάλλοντος. 

Η 11η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής. Με ρούχα ή χωρίς, οι ποδηλάτες συγκεντρώθηκαν στο πάρκο της ΧΑΝΘ και ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης, περνώντας καθένας το δικό του μήνυμα. «Γιορτή διεκδίκησης» χαρακτήρισε την ποδηλατοδρομία ο εκπρόσωπος των διοργανωτών Κώστας Τερζόπουλος. Μεταξύ άλλων, οι συμμετέχοντες ανέφεραν πως επρόκειτο για μια γιορτή για το Ποδήλατο, το Περιβάλλον και το Ελεύθερο Σώμα.

Ενός λεπτού σιγή

Οπως υποστήριξαν, διεκδικούν την άμεση κατασκευή προστατευμένου πλήρους δικτύου ποδηλατοδρόμων διπλής κατεύθυνσης, ασφαλτοστρωμένων, αποκλειστικής χρήσης, με μόνιμη διαχωριστική νησίδα μεγάλου ύψους για την αποφυγή παράνομης στάθμευσης και κίνησης άλλων οχημάτων.

H πορεία σταμάτησε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, όπου τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για όσους ποδηλάτες έχουν χάσει τη ζωή τους, και ακολούθησε καθιστική διαμαρτυρία. Κατέληξε στο πάρκο ΧΑΝΘ από όπου ξεκίνησε και ακολούθησε πάρτι με ζωντανή μουσική και djs. Η Διεθνής Γυμνή Ποδηλατοδρομία είναι ένα κίνημα στο οποίο συμμετέχουν περισσότερες από 70 πόλεις σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα διοργανώνεται από τη συλλογικότητα Gymnosophy και ενεργούς πολίτες από το 2008, με συναυλίες, δρώμενα και παράλληλες εκδηλώσεις, και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ