Σαντορίνη: Βούλιαξε το φράγμα ρύπων του «Sea Diamond»!

❱❱ Εντεκα χρόνια μετά, το ναυάγιο του «Sea Diamond» συνεχίζει να προκαλεί εφιάλτες στους κατοίκους της πανέμορφης Σαντορίνης! Αιτία για νέες διαμαρτυρίες ήταν ότι ξαφνικά… βούλιαξε το φράγμα που έχει τοποθετηθεί στην Καλντέρα για να συγκρατεί τους ρύπους που διαρρέονται καθημερινά από το βυθισμένο πλοίο (φωτό)!

Το κουφάρι του «Sea Diamond» εξακολουθεί ακόμα και σήμερα να κείτεται στον βυθό, λίγες εκατοντάδες μέτρα από το λιμάνι του Αθηνιού. Για να μη διαρρεύσουν στη θάλασσα οι εκατοντάδες τόνοι μαζούτ και τα τοξικά υλικά που υπάρχουν στο εσωτερικό του, το υπουργείο Ναυτιλίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Περιβάλλοντος, επέβαλαν στην πλοιοκτήτρια εταιρία την πόντιση ενός επιφανειακού φράγματος ανάσχεσης πετρελαιοειδών, προκειμένου να περιορίζει τη ρύπανση που προκαλείται σε καθημερινή βάση.

Ωστόσο, τα ξημερώματα της Κυριακής, χωρίς να επικρατούν δυσμενείς καιρικές συνθήκες, το μεγαλύτερο μέρος του συγκεκριμένου φράγματος βυθίστηκε απροειδοποίητα: «Η ανεπάρκεια της Πολιτείας όλα αυτά τα χρόνια να αντιμετωπίσει άλλη μία περιβαλλοντική καταστροφή είναι χαρακτηριστική» αναφέρουν σε σχετική ανακοίνωση πολίτες της Σαντορίνης, καταλήγοντας ότι, αν δεν ληφθούν μέτρα, οι ποσότητες πετρελαιοειδών και βαρέων ελαίων που απομένουν στο ναυάγιο θα διαρρεύσουν κάποια στιγμή ανεξέλεγκτα στο θαλάσσιο περιβάλλον, με οδυνηρά αποτελέσματα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ