«Τσίμπησαν» Ρουμάνο ντίλερ αερίου γέλιου στην Κρήτη

❱❱ Οι όλο και αυξανόμενες ροές των τουριστών του καλοκαιριού στην Κρήτη βγάζουν πάλι στα πολυσύχναστα νυχτερινά μαγαζιά και τους εμπόρους του λεγόμενου αερίου γέλιου, που συμπληρώνει επικίνδυνα την ξέφρενη διασκέδαση με ποτά «μπόμπες»Και αυτό μόλις έναν χρόνο μετά τον θάνατο μιας 18χρονης Βρετανίδας τουρίστριας που παραθέριζε στα Μάλια και το μπαράζ συλλήψεων για τη διακίνηση του επικίνδυνου αερίου που ακολούθησε. Οι αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός και «τσίμπησαν» έναν από τους διακινητές σε μια περιοχή του Δήμου Χερσονήσου.

Οταν έκαναν έλεγχο σε ένα μπαρ όπου συχνάζουν νεαροί τουρίστες, έπιασαν στα πράσα τον 20χρονο Ρουμάνο υπεύθυνο που ευελπιστούσε να βγάλει ζεστό χρήμα πουλώντας laughing gas, η εισπνοή του οποίου προκαλεί στιγμιαία ευφορία. Στο μπαρ είχε αποθηκεύσει 43 φιαλίδια με αέριο και δυο μπαλόνια με αέριο γέλιου έτοιμα προς χρήση, τέσσερα μεταλλικά αντικείμενα με τα οποία διοχετεύεται το αέριο μέσα στα μπαλόνια και 200 κενά μπαλόνια.

Στον νόμο υπάρχει κενό, αφού ο νομοθέτης δεν είχε προβλέψει τι μεθόδους θα σκαρφιζόταν η δίψα για χρήμα και έτσι η κατηγορία που αντιμετωπίζει ο Ρουμάνος είναι για νοθεία τροφίμου. Αν και οι νεαροί θεωρούν ακίνδυνο το πρωτοξείδιο (ή υποξείδιο) του αζώτου, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν ότι η χρήση του μπορεί σε βάθος χρόνου να προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες και αιματολογικά προβλήματα, αλλά και άμεσα καρδιολογικά επεισόδια.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ