Αφρικανός βασιλιάς βαφτίστηκε χριστιανός στο Αγιον Ορος

❱❱ Το πανανθρώπινο μήνυμα της ορθόδοξης πίστης που εκπέμπει η πνευματική ακτινοβολία του αγκαλιάζει την οικουμένη ξεπερνώντας έθνη, φυλές και γλώσσες. Ακόμα και άθεοι ή άνθρωποι που ασπάζονται κάποια άλλη θρησκεία ή δόγμα το επισκέπτονται για να αναζητήσουν την ορθόδοξη πνευματικότητα μέσα από την αυστηρή αγιορείτικη τάξη και παράδοση. Κάπως έτσι εντάχθηκε στην Ορθόδοξη Εκκλησία και ένας βασιλιάς από την Ακτή του Ελεφαντοστού!

Ο Tchiffi Zae Jean Gervais, από τους οπλαρχηγούς Krou, βαπτίστηκε χριστιανός ορθόδοξος στις 7 Ιουνίου, φέροντας ως όνομα αυτό του βασιλιά του Ισραήλ Δαυίδ! Πνευματικός του αλλά και αυτός που τον μύησε στην ορθόδοξη πνευματικότητα και τον βάπτισε είναι ο ιερομόναχος Διονύσιος Κουτλουμουσιανός.

Το ευτυχές γεγονός της βάπτισης του Αφρικανού βασιλιά δημοσιοποίησε με φωτογραφικό υλικό η ιστοσελίδα pentapostagma.gr.

Ο βασιλιάς Tchiffi Zie Jean Gervais υπηρετεί ως γενικός γραμματέας στο Φόρουμ Βασιλέων, Πριγκίπων και Παραδοσιακών Ηγετών της Αφρικής, το οποίο ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008 στη Βεγγάζη της Λιβύης και εδρεύει στη Σίρτη της ίδιας χώρας. Επίσης, είναι επικεφαλής των Ηνωμένων Βασιλείων της Αφρικής, «μη πολιτικής πλατφόρμας κοινωνικής ανάπτυξης που υποστηρίζει την προεδρία και την εθνική κυβέρνηση, τους θεσμούς και τους λαούς για να υποστηρίξουν τα εθνικά σχέδια ανάπτυξης».

f2 new 0

Η στροφή του Αφρικανού βασιλιά στην Ορθοδοξία επιβεβαιώνει με τον πλέον ηχηρό τρόπο ότι το Αγιον Ορος αποτελεί πόλο έλξης για ανθρώπους κάθε οικονομικής, κοινωνικής και πνευματικής τάξης, ανεξαρτήτως φυλής, γλώσσας ή και θρησκείας, σε εφαρμογή της προτροπής του Ιησού προς τους μαθητές του να μαθητεύσουν «πάντα τα έθνη».

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ