Αντιδράσεις από την απόσυρση φαρμάκου για την ημικρανία

❱❱ Αναστάτωση έχει προκαλέσει στους ασθενείς με ημικρανία η απόσυρση του φαρμάκου Zomigon από την Ελλάδα……σύμφωνα με καταγγελίες που δέχεται ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος από ανθρώπους οι οποίοι δυσκολεύονται ή αδυνατούν να βρουν το συγκεκριμένο σκεύασμα στα φαρμακεία.

Η απόφαση της εταιρίας AstraΖeneca για διακοπή της κυκλοφορίας της ζολμιτριπτάνης ουσιαστικά αφήνει τους ασθενείς με ημικρανία χωρίς επαρκή κάλυψη για την αντιμετώπιση των κρίσεών τους, δεδομένου ότι στην ελληνική αγορά δεν κυκλοφορεί άλλο ανάλογο σκεύασμα.

Ο Σύλλογος Ασθενών με Ημικρανία και Κεφαλαλγία Ελλάδος, με επιστολή του τόσο προς την εταιρία όσο και προς τον ΕΟΠΥΥ και το υπουργείο Υγείας, επισημαίνει την αναγκαιότητα παραμονής της ζολμιτριπτάνης στην ελληνική αγορά, λαμβάνοντας υπόψη την υγεία και την ποιότητα ζωής των ασθενών που την έχουν ανάγκη.

Η ζολμιτριπτάνη θεωρείται από τους γιατρούς φάρμακο πρώτης επιλογής για την αντιμετώπιση της ημικρανικής κρίσης, η οποία, αν δεν αντιμετωπιστεί σωστά και γρήγορα, καταστρέφει την ημέρα του ασθενούς, καθιστώντας τον ανήμπορο.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ