Αεροδρόμιο δώρο από Ελληνομεξικανό στην Πάτμο

❱❱ Αγάπησε τη μυσταγωγική Πάτμο ένας Ελληνομεξικανός μεγιστάνας, όμως η έλλειψη αεροδρομίου δυσκόλευε τις επισκέψεις του. Ετσι, αφού επί χρόνια το κεντρικό κράτος δεν ικανοποιεί το δίκαιο αίτημα των κατοίκων της, αποφάσισε να… κατασκευάσει ένα και να το δωρίσει στο νησί!

Ο Ριχάρδος Φαρία Νικολόπουλος συναντήθηκε με τον δήμαρχο του νησιού Γρηγόρη Στόικο και του ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προσφέρει ένα αεροδρόμιο στην Πάτμο! Εξάλλου, έχει κατασκευάσει αεροδρόμια σε αρκετές χώρες και κατέχει την τεχνογνωσία, ενώ, μεταξύ άλλων, έχει και αεροπορική εταιρία με μικρά αεροσκάφη. Αλλά και ο γιος του Αντόνιο Φαρία έχει επενδύσει πακτωλό χρημάτων στο νησί αγοράζοντας μια τεράστια παραλιακή έκταση με σκοπό να αναγείρει πεντάστερο ξενοδοχείο.

Η νομοθεσία επιτρέπει με τη μορφή Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) να ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια και να προχωρήσει η δωρεά. Οπως αποκάλυψε το patmostimes.gr, που επικοινώνησε με τον Ελληνομεξικανό κροίσο, προτίθεται να καλύψει ο ίδιος ολόκληρη τη δαπάνη του έργου, καθώς λάτρεψε την Πάτμο από την πρώτη φορά που την επισκέφτηκε.

Ο Ριχάρδος Φαρία Νικολόπουλος είναι από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες και εφοπλιστές, ενώ είναι βαθιά θρησκευόμενος. Στον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού που αγόρασε στην Γκουαρναβάκα του Μέξικο Σίτι υπήρχε μια καθολική εκκλησία, την οποία μετέτρεψε σε ελληνορθόδοξη, έφερε από την Ελλάδα εικόνες και φροντίζει να λειτουργεί τακτικά.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΩΤΣΑΛΑΣ

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ