Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Μαριάντα Πιερίδη: Ερωτικό ταξιδάκι στο Λονδίνο

Απόδραση στο Λονδίνο με το νέο της αμόρε για...

Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ,...

Αν ο Κώστας Νικούλι ήταν ποδοσφαιριστής ποιος θα ήταν; Ποιο είναι...

Στη φάκα «φίλοι» του Μαζιώτη

❱❱ Χειροπέδες σε ζευγάρι αντιεξουσιαστών για την επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ενωση, στο ΚολωνάκιΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Το όπλο και τα πυρομαχικά που βρέθηκαν στην κατοχή ενός 26χρονου και μιας 23χρονης μετά τη σύλληψή τους το απόγευμα της Τρίτης στην καρδιά των Εξαρχείων για συμμετοχή στην επίθεση αντιεξουσιαστών στην Ελληνοαμερικανική Ενωση, στο Κολωνάκι, δίνουν απροσδόκητη τροπή στην υπόθεση, καθώς αποκαλύφθηκε ότι ανήκουν σε ομάδα που πρόσκειται στον φυλακισμένο Νίκο Μαζιώτη.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν έπειτα από επίθεση στα γραφεία της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης στην οδό Μασσαλίας, που έγινε σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον εκτελεστή της 17Ν και απεργό πείνας Δημήτρη Κουφοντίνα. Στο σπίτι της 23χρονης η Κρατική Ασφάλεια κατέσχεσε ένα πιστόλι των 9 χιλιοστών με δύο γεμιστήρες και άλλα 100 φυσίγγια ίδιου διαμετρήματος, ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο και δύο αντιασφυξιογόνες μάσκες. Ολα μεταφέρθηκαν στα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. για να ερευνηθούν, κυρίως το όπλο που εξετάζεται αν έχει χρησιμοποιηθεί σε εγκληματικές ή τρομοκρατικές ενέργειες.

Μάρτυρας υπεράσπισης

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συλληφθέντες φέρεται ότι είναι μέλη της ομάδας γνωστού μεσήλικου αντιεξουσιαστή, ο οποίος διατηρούσε στο παρελθόν στενή φιλία με τον ιδρυτή της ένοπλης οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας Νίκο Μαζιώτη. Μάλιστα, ο 26χρονος φέρεται ότι διατηρούσε και ο ίδιος σχέσεις με τον Μαζιώτη, στη δίκη του οποίου για τον Επαναστατικό Αγώνα είχε καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Οι δύο νεαροί συνελήφθησαν τουλάχιστον 15 λεπτά μετά την καταδρομική επίθεση στην Ελληνοαμερικανική Ενωση, όπου έσπασαν τον υαλοπίνακα της εισόδου, απείλησαν τον φύλακα και άρπαξαν το τσαντάκι του πιστεύοντας πως είναι αστυνομικός και είχε μέσα όπλο. Μετά, έριξαν φέιγ βολάν με συνθήματα για τον «Λουκά» της 17Ν και μπουκάλια με μαύρη μπογιά στο εσωτερικό του κτιρίου.

Ανδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισαν το ζευγάρι να κινείται ύποπτα στη συμβολή των οδών Μπενάκη και Κωλέττη, τους ακινητοποίησαν και βρήκαν στα σακίδιά τους δύο μπουκάλια με μαύρη μπογιά, ένα σφυρί, γάντια και δύο κουκούλες, με αποτέλεσμα να τους προσαγάγουν στην Κρατική Ασφάλεια. Η παρουσία τους στην επιδρομή ταυτοποιήθηκε και από το οπτικό υλικό από τις κάμερες της Ελληνοαμερικανικής Ενωσης.

Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον εισαγγελέα που τους άσκησε δίωξη για διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας, οπλοκατοχή, οπλοφορία και οπλοχρησία από κοινού, παράνομη βία από κοινού, ληστεία από κοινού (κακούργημα), απείθεια και άρνηση δακτυλοσκόπησης.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Ιωάννα Τούνη: Τα επίμαχα «κεφάλαια» του βουλεύματος που στέλνει σε δίκη τους δύο άντρες

Συγκλονιστικά στοιχεία για την υπόθεση revenge porn εις βάρος...