Ετοίμαζαν απόδραση α λα Ριζάι!

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν!

Μία από τις πιο θεματικές αποδράσεις μελών τρομοκρατικής οργάνωσης μέσα από τις φυλακές κατάφερε να αποτρέψει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία με τη σύλληψη των τεσσάρων δραστών της δίδυμης ληστείας στο Βελβεντό της Κοζάνης. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και έπειτα από την εξερεύνηση των πέντε USB που βρέθηκαν στο διαμέρισμα-γιάφκα στα Τουρκοβούνια, η ομάδα Μιχαηλίδη – Πολίτη είχε ήδη εκπονήσει λεπτομερές σχέδιο απόδρασης συγκεκριμένων μελών της ένοπλης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», τα οποία κρατούνται στο σωφρονιστικό κατάστημα Κορυδαλλού.

Μάλιστα, όπως πρόεκυψε από τη μελέτη του σχεδίου, η ομάδα του Βελβεντού θα χρησιμοποιούσε νοικιασμένο ελικόπτερο προκειμένου να πάρει μέσα από το προαύλιο των φυλακών πρόσωπα που έχουν παίξει κεντρικό ρόλο στην ένοπλη οργάνωση. Στην πραγματικότητα θα ακολουθούσαν κατά γράμμα το σχέδιο απόδρασης του Αλβανού κακοποιού Ριζάι και του Παλαιοκώστα μέσα από τον Κορυδαλλό, η οποία είχε γίνει επίσης με ελικόπτερο. Οι πληροφορίες που έχει καταφέρει να συγκεντρώσει η Αντιτρομοκρατική κάνουν λόγο για προχωρημένο σχέδιο. Μάλιστα φέρεται να είχαν ήδη ειδοποιηθεί συγκεκριμένα μέλη της ένοπλης οργάνωσης, ώστε να είναι έτοιμα για την απόδραση.

Στις ίδιες αποθηκευτικές μονάδες οι αστυνομικοί βρήκαν επιστολές που αντάλλαζαν οι συλληφθέντες στο Βελβεντό της Κοζάνης με τους έγκλειστους συντρόφους τους στις φυλακές Κορυδαλλού. Παρά την κοινή τους ιδεολογία, φαίνεται πως είχαν υπάρξει διαφωνίες θεωρητικού περιεχομένου μεταξύ των αρχικών μελών της «Συνωμοσίας» και της ομάδας Μιχαηλίδη – Πολίτη.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στα πέντε USB βρέθηκαν επίσης φωτογραφίες και βίντεο από καταστήματα τραπεζών, κείμενα επιστολών που απευθύνονται σε φυλακισμένα μέλη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» και οι οποίες εμπεριέχουν ιδεολογικές θέσεις και τοποθετήσεις, καθώς και μεταξύ τους διαφωνίες. Ακόμα βρέθηκαν κείμενα από έρευνα αγοράς επιχειρησιακών υλικών και μέσων (αλεξίσφαιρα γιλέκα, μικροκάμερες κλπ.), επιστολή των συλληφθέντων Δημητρίου Πολίτη και Ιωάννη Μιχαηλίδη, η οποία δημιουργήθηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα λίγες ώρες αργότερα, κείμενο του συλληφθέντα Ιωάννη Μιχαηλίδη, το οποίο τροποποιήθηκε τελευταία φορά σε ηλεκτρονικό υπολογιστή και αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα την ίδια ημέρα, και, τέλος, διάφορα κείμενα με ιδεολογικό περιεχόμενο.

ΘΕΟΔΟΣΗΣ Π. ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Χωρίς ουσία η νέα κατάθεση της Ιωάννας στους αστυνομικούς

Μάχη με τον φόβο που έχει φωλιάσει στην καρδιά και την...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ