«Ακουσαν» τη γλώσσα των σκύλων

Ερευνητές αποκωδικοποίησαν τις κινήσεις του σώματος που χρησιμοποιούν για να επικοινωνήσουν με τον ιδιοκτήτη τουςΑΠΟ ΤΟΝ
ΒΑΣΙΛΗ ΧΟΝΔΡΟΓΙΑΝΝΗ

Ολα όσα θέλει να μας πει ο σκύλος μας με τη γλώσσα του σώματός του κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν ερευνητές του πανεπιστημίου του Σάλφορντ στη Βρετανία.

Παρακολουθώντας 37 σκύλους και τον τρόπο που αλληλεπιδρούσαν με τα αφεντικά τους, ανακάλυψαν ότι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου χρησιμοποιεί συγκεκριμένες κινήσεις του σώματός του για να επικοινωνήσει με τον ιδιοκτήτη του.

Ειδικότερα, όταν ο σκύλος κάθεται ανάσκελα εκθέτοντας την κοιλιά του, θέλει να του τη χαϊδέψουν, ενώ για να τον ξύσει κανείς είτε πιέζει τη μύτη του στο σώμα ενός ανθρώπου ή σ’ ένα αντικείμενο είτε προβάλλει έντονα το κεφάλι του προς τα εμπρός. Το ίδιο θέλει όταν γλείφει επίμονα ένα αντικείμενο ή έναν άνθρωπο, όταν σηκώνει μόνο το ένα πίσω πόδι του και όταν σέρνει το σώμα του στο δάπεδο κάνοντας πολύ μικρές κινήσεις.

Σε περίπτωση που ο σκύλος κρατάει στο στόμα του ένα παιχνίδι και το πετάει προς τη μεριά του αφεντικού του ή όταν χοροπηδάει, αυτές οι κινήσεις του μεταφράζονται ως πείνα. Αν θέλει να παίξει το αφεντικό μαζί του, σηκώνεται στα πίσω πόδια του ή δαγκώνει ελαφρά και επανειλημμένα το χέρι. Για να ζητήσει το αγαπημένο του παιχνίδι, μεταξύ άλλων, σηκώνει το μπροστινό πόδι ενώ κάθεται ή τοποθετεί το κεφάλι του κάτω από κάποιο έπιπλο ή το σώμα του αφεντικού του. Οταν, πάλι, θέλει το αφεντικό του να ανοίξει κάποιο αντικείμενο, σηκώνεται στα πίσω πόδια και στηρίζεται με τα μπροστινά στο αφεντικό του. Τέλος, όταν θέλει κάποιο συγκεκριμένο αντικείμενο, ο σκύλος στρέφει το κεφάλι του προς αυτό.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ