Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πιτσιρικάδες είχαν πετάξει αβγά στην Καρυοφυλλιά Καραμπέτη!

Ποιος να το περίμενε ότι η καλύτερη Ελληνίδα ηθοποιός...

Τα σχέδια Κάβουρα και Τζαβέλλα για το Πάσχα

Μια σύντομη απόδραση για τις ημέρες του Πάσχα έχουν...

Στον χώρο του παλιού αεροδρομίου εντοπίστηκαν 314 βόμβες Αεροπορίας από τον Β’...

Οχι μία ούτε δύο, αλλά… 314 βόμβες Αεροπορίας από...

Ελεύθερος μετά την απολογία του ο πρώην βουλευτής των «Σπαρτιατών» Κωνσταντίνος Φλώρος

Για ένα «ατυχές περιστατικό», το οποίο, όπως είπε, αν...

Απόδραση αλά Spiderman από τρεις Αλβανούς «ποντικούς»

❱❱ Ηταν μέλη της σπείρας που ρήμαζε σπίτια! Εκοψαν τα κάγκελα κελιού και πήδηξαν από τον πρώτο όροφοΑπό τον
Θεοδόση Π. Πάνου

Προτού καλά καλά προλάβουν να απολογηθούν, αναπνέουν πάλι αέρα ελευθερίας τρεις από τους πέντε Αλβανούς διαρρήκτες που είχαν ρημάξει τουλάχιστον 72 σπίτια στις ακριβές συνοικίες της Αττικής!

esr 2006 005 cmykΟι κρατούμενοι κατόρθωσαν να κόψουν τα κάγκελα ενός παραθύρου στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Αργυρούπολης -άγνωστο με τι και πώς βρέθηκε στα χέρια τους-, να κατέβουν σαν τον… Spiderman από την υδρορροή και να το σκάσουν κυριολεκτικά κάτω από τη μύτη των αστυνομικών και ειδικά του σκοπού!

Οι αστυνομικοί δεν πήραν καν είδηση πότε έγινε η ακροβατική απόδραση! Μόνο γύρω στις 6.30 χθες το πρωί διαπίστωσαν ότι από το κελί… έλειπαν οι τρεις Αλβανοί που είχαν συλληφθεί τις προηγούμενες ημέρες από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής, ανάμεσά τους και ο 31χρονος αρχηγός της σπείρας και ο μαθητής. Ενα κενό 30×30 εκατοστών στα κάγκελα της τουαλέτας έδειχνε από πού εξαφανίστηκαν! Το άνοιγμα ήταν πολύ μικρό, αλλά οι επικίνδυνοι κακοποιοί είναι εξαιρετικά μικρόσωμοι και μπόρεσαν άνετα να περάσουν από μέσα. Το κελί βρίσκεται στον πρώτο όροφο, σε ύψος επτά μέτρων, και ήταν ριψοκίνδυνο να πηδήξουν στο έδαφος, οπότε οι τρεις σκληροί Αλβανοί πιάστηκαν σαν έμπειροι αναρριχητές από την υδρορροή, κατέβηκαν περίπου στα τρία μέτρα και από εκεί προσγειώθηκαν στον αύλειο χώρο, σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων (!) από το κουβούκλιο του φρουρού του τμήματος, ο οποίος δεν αντιλήφθηκε το παραμικρό!

Το ψάχνουν

Οι αστυνομικοί που ανέλαβαν τις έρευνες δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα πώς πέρασε στο κελί το αντικείμενο με το οποίο έκοψαν τα κάγκελα, το οποίο πιθανότατα ήταν μια σιδερόλαμα, αλλά δεν βρέθηκε πουθενά. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», οι κρατούμενοι λιμάριζαν όλο το βράδυ τα κάγκελα του παραθύρου του κελιού και είχαν αφήσει ανοιχτή τη βρύση της τουαλέτας για να μην ακούγεται ο θόρυβος που έκαναν. Παρ’ όλα αυτά, δεν προκάλεσαν υποψίες στη βάρδια του τμήματος!

Οι συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. έχουν καταγγείλει εδώ και χρόνια την ακαταλληλότητα του κτιρίου όπου στεγάζεται το Α.Τ. Αργυρούπολης, όπως επισημαίνει ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής Γεώργιος Καλιακμάνης: «Εξιλαστήριο θύμα για άλλη μια φορά ο Ελληνας αστυνομικός, ο οποίος από τη μια συλλαμβάνει επικίνδυνους εγκληματίες και από την άλλη οφείλει να τους κρατήσει σε κτιριακές εγκαταστάσεις εντελώς ακατάλληλες για τη φύλαξη κρατουμένων και βρίσκεται υπόλογος και κατηγορούμενος σε περιπτώσεις απόδρασης. Ως πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής καταγγέλλω εδώ και πέντε χρόνια την ακαταλληλότητα του κτιρίου του Α.Τ. Αργυρούπολης».

Πολύμηνες έρευνες

Η εξάρθρωση της πενταμελούς σπείρας από την Ασφάλεια Νοτιοανατολικής Αττικής και η σύλληψη των μελών της με συντονισμένη επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας έπειτα από πολύμηνες έρευνες θεωρείται μεγάλη επιτυχία, καθώς οι πέντε Αλβανοί και η Πολωνέζα σύντροφος του αρχηγού τους είχαν γίνει φόβος και τρόμος για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στην Εκάλη, στη Φιλοθέη, στην Κηφισιά, στο Χαλάνδρι, στη Γλυφάδα, στη Βούλα, στον Αλιμο και στη Βάρη.

Ανάμεσά τους ήταν και ένας 17χρονος μαθητής Λυκείου, που εκείνη την περίοδο έδινε πανελλήνιες εξετάσεις για την εισαγωγή του σε ΑΕΙ αλλά το βράδυ μετατρεπόταν σε επαγγελματία διαρρήκτη. Μάλιστα, ο ανήλικος έβαλε τα κλάματα όταν οδηγήθηκε στα γραφεία της Ασφάλειας, συνειδητοποιώντας τι τον περιμένει. Οι αστυνομικοί βρήκαν στην κατοχή των συλληφθέντων πλήθος κλοπιμαίων μεγάλης αξίας, ενώ στα γραφεία τους καταφθάνουν συνεχώς πολίτες για να αναγνωρίσουν τα αντικείμενα που εκλάπησαν από τα σπίτια τους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...