«Τσακάλια» τα μεγαλύτερα αδέρφια

❱❱ Ερευνητές ανακάλυψαν ότι έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι εξυπνότερα από τα μικρότεραΗ διαμάχη ανάμεσα στα μεγαλύτερα και τα μικρότερα αδέρφια για το ποιος είναι πιο έξυπνος μπορεί να κρατάει αιώνες, όμως τώρα φαίνεται ότι σε αυτήν μπαίνει οριστικά τέλος. 

Ερευνητές από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και τη Βρετανία ανακάλυψαν ότι τα μεγαλύτερα αδέρφια έχουν περισσότερες πιθανότητες να είναι εξυπνότερα, γεγονός που οφείλεται όχι στα γονίδια, αλλά στη συμπεριφορά των γονιών τους.

Ειδικότερα, επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Χιούστον, της Νέας Νότιας Ουαλίας και του Σέφιλντ μελέτησαν 5.000 παιδιά. Κάθε δύο χρόνια, μέχρι να γίνουν 14 ετών, αξιολογούσαν τις πνευματικές ικανότητές τους. Διαπίστωσαν ότι τα μικρότερα αδέρφια έχουν χειρότερες νοητικές επιδόσεις σε σχέση με τα μεγαλύτερα ήδη από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους και μέχρι να πάνε στο σχολείο.

Αυτοπεποίθηση

Οσο πιο πίσω στη σειρά γέννησης ήταν κάποιο παιδί τόσο περισσότερες πιθανότητες είχε να είναι λιγότερο έξυπνο. Μάλιστα, τα μεγαλύτερα αδέρφια είχαν περισσότερη αυτοπεποίθηση για την εξυπνάδα τους, ενώ ταυτόχρονα τα μικρότερα αδέρφια πίστευαν λιγότερο στις ικανότητές τους.

Ο λόγος, σύμφωνα με τους ερευνητές, είναι ότι όσο πιο πολλά παιδιά έχει κανείς τόσο λιγότερο χρόνο μπορεί να αφιερώσει στο καθένα για να ασχοληθεί με τη μόρφωσή του. Κατά συνέπεια, τα μεγαλύτερα αδέρφια δέχονται περισσότερα ερεθίσματα από τους γονείς και αναπτύσσεται περισσότερο η εξυπνάδα τους. Αρκεί, λοιπόν, οι γονείς να δίνουν την ίδια προσοχή σε όλα τα παιδιά τους όταν είναι μικρά για να γίνουν όλα το ίδιο έξυπνα.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ