Η Google γνωρίζει ακόμα και πότε θα πεθάνουμε

❱❱ H Google δεν ξέρει μόνο τι ψάχνεις, ξέρει και πότε θα πεθάνεις! Η γνωστή εταιρία δημιούργησε ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης το οποίο, όπως υποστηρίζει, έχει 95% ακρίβεια στο να προβλέπει αν ένας ασθενής που μπαίνει σε νοσοκομείο θα πεθάνει 24 ώρες μετά την εισαγωγή του.

Το σύστημα αυτό για να κάνει την πρόβλεψή του, και μάλιστα με 10% μεγαλύτερη ακρίβεια από τα υπάρχοντα, βασίζεται σε δεδομένα όπως η εθνικότητα, η ηλικία και το φύλο του ασθενούς, καθώς και σε προηγούμενες διαγνώσεις του, εργαστηριακά αποτελέσματά του αλλά και ζωτικά του στοιχεία.

Με ακρίβεια

Αυτό όμως που το κάνει ιδιαίτερα ακριβές είναι ότι αναλύει δεδομένα που παλιότερα θεωρούνταν εκτός ορίων για τα μηχανήματα, όπως σημειώσεις γιατρού που είναι ξεχασμένες σε συρτάρια.

Το συγκεκριμένο λογισμικό, εκτός από τον θάνατο, μπορεί επίσης να προβλέψει αν ένας ασθενής θα χρειαστεί να ξαναμπεί στο νοσοκομείο σε διάστημα 30 ημερών αλλά και τη διάρκεια της νοσηλείας του.

Αν και η ανάπτυξη του λογισμικού, που δημιουργήθηκε με τη συνδρομή του Πανεπιστημίου του Σαν Φρανσίσκο, της Ιατρικής Σχολής του Στάνφορντ και του Πανεπιστημίου Ιατρικής του Σικάγου, βρίσκεται ακόμα στα πρώτα στάδια, η Google εκτιμά ότι μπορεί κάποια στιγμή να χρησιμοποιηθεί για να προβλέπει τον θάνατο σε βάθος χρόνου πολύ
μεγαλύτερο από αυτό του 24ώρου.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ