Σάλος με καθηγητή που σήκωνε μαθήτριες στον πίνακα για να χαζεύει τα οπίσθιά τους

❱❱ Τέθηκε σε αργία και έκανε προσφυγή στο ΣτΕ ζητώντας και τα ρέστα.Τέθηκε σε αργία έπειτα από καταγγελίες για σεξιστική συμπεριφορά σε βάρος μαθητριών του ένας μαθηματικός που υπηρετούσε σε λύκειο του Αιγαίου, αλλά τώρα ζητά να επιστρέψει στις σχολικές αίθουσες! 

Ο καθηγητής που φέρεται ότι, εκτός από τα ακραία σεξιστικά σχόλια, σήκωνε μαθήτριες στον πίνακα για να χαζεύει τα… οπίσθιά τους προσέφυγε στο Συμβούλιο της Επικρατείας διεκδικώντας να ακυρωθεί η απόφαση με την οποία απομακρύνθηκε από τη θέση του!

Σύμφωνα με το πόρισμα-καταπέλτη της Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης, με βάση το οποίο τέθηκε σε αργία, τα σεξουαλικά υπονοούμενα σε βάρος μαθητριών του λυκείου έδιναν και έπαιρναν.

«Θέλω να έρθεις στην ομάδα γιατί ξέρω ότι παίζεις καλά τα μπαλάκια» φέρεται ότι είπε σε μια μαθήτρια για να την πείσει να συμμετάσχει στην ομάδα του πινγκ πονγκ, ενώ σε άλλη ανήλικη, που έκανε λάθος σε πράξεις, σχολίασε: «F; Σιγά μην είναι και G! Το σημείο G το ξέρετε;».

Τα μαθηματικά φαίνεται πως όξυναν την αρρωστημένη φαντασία του εκπαιδευτικού που, όταν δόθηκε λάθος απάντηση για το πεδίο ορισμού μιας συνάρτησης, είπε: «Παίρνουμε την τάδε συνάρτηση και τη χώωωωωνουμε (με έμφαση, συνοδευόμενη με ανάλογη κίνηση) στην άλλη συνάρτηση»! Ακόμη, αρνήθηκε σε μια μαθήτρια να βγει από την αίθουσα, λέγοντας με πονηρό ύφος πως του ήταν «απαραίτητη», ενώ σεξουαλικούς συνειρμούς τού ξυπνούσαν και τα… δάχτυλα των μαθητριών, εκτός από τα οπίσθιά τους! «Πολύ λεπτά και μακριά δάχτυλα έχεις. Παίζεις κάποιο όργανο;» φέρεται ότι ρώτησε μαθήτρια.

Ο καθηγητής ρωτούσε τα αγόρια της τάξης ποια κορίτσια θα ήθελαν να δουν στον πίνακα, ενώ στο στόχαστρό του έμπαιναν και αλλοδαποί μαθητές, τους οποίους «έλουζε» με ρατσιστικά σχόλια. Στην προσφυγή του, πάντως, επισημαίνει πως η απομάκρυνσή του σε καιρούς κρίσης είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν «προβλήματα επιβίωσης στον ίδιο και στην οικογένειά του».

Ντέμη Ντάβαρη

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ