Η Λιβαδειά θα κρίνει Μίτσελ.
Δίχτυα στην ολλανδική αγορά όχι μόνο για χαφ αλλά και για προπονητή φαίνεται πως έχουν ρίξει οι Πειραιώτες. Εκτός από το ενδιαφέρον για τον Εγιόνγκ Ενόχ του Αγιαξ φέρεται να υπήρξαν επαφές του Ολυμπιακού και με τον Μπερτ Φαν Μαρβάικ.
Ο 61χρονος τεχνικός, που οδήγησε τους «οράνιε» στα ημιτελικά του Μουντιάλ του 2010, αλλά απομακρύνθηκε από τον πάγκο μετά την τραγική παρουσία (τρεις ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια στον όμιλο) της Εθνικής Ολλανδίας στο Euro 2012, εμφανίζεται από τα τοπικά ΜΜΕ ως υποψήφιος για να πάρει τη θέση του Μίτσελ. Από την άλλη, ο Ολυμπιακός, που επίσημα δεν έχει θέσει θέμα προπονητή, δεν παίρνει θέση γι’ αυτά τα σενάρια που κυκλοφορούν πολύ έντονα το τελευταίο 24ωρο στον ολλανδικό Τύπο. Οπως τονίσαμε και χθες, η νίκη κόντρα στον Ατρόμητο δεν έδωσε πίσω τους χαμένους πόντους στον Μίτσελ.
Πάντως όλα δείχνουν ότι ο Ισπανός θα κοουτσάρει τους νταμπλούχους στο κυριακάτικο παιχνίδι με τη Λιβαδειά κι αν κάνει το «τρία στα τρία» με καλύτερη εμφάνιση από εκείνη κόντρα στον Ατρόμητο, τότε τίποτα δεν θα πρέπει να αποκλειστεί. Αλλωστε στη συνέχεια υπάρχει η διακοπή του πρωταθλήματος, γεγονός που δίνει την ευχέρεια στη διοίκηση του Ολυμπιακού να ζυγίσει πιο ψύχραιμα τα δεδομένα και να προχωρήσει ή όχι σε αλλαγές.
Στο μεταξύ, χθες φιλοξενήθηκαν στον ολλανδικό Τύπο νέες δηλώσεις από τον ατζέντη του Ενόχ. «Οι διαπραγματεύσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Είμαστε σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό και την Κρίσταλ Πάλας, ενώ υπάρχει και η προοπτική της Φούλαμ» υποστήριξε ο Στέφαν Μπρέντλι μιλώντας στην ιστοσελίδα «ajaxshowtime».
Φυσικά εκτός από τον άσο του Αγιαξ οι Πειραιώτες εξετάζουν κι άλλες λύσεις (Γιαταμπαρέ, Τραορέ, Ντιόπ, Γκαργκάνο, Φλαμινί, Βουκόγεβιτς, Κβιστ, Καντίρ). Είναι θέμα χρόνου να ξεκαθαρίσει το τοπίο, ενώ εξελίξεις αναμένονται και σε τρία «εσωτερικά» μέτωπα. Οι Χολέμπας, Μασάντο και Τζιμπούρ βρίσκονται εκτός πλάνων του Μίτσελ και ήδη μιλούν με άλλες ομάδες. Ο πρώτος είναι στο στόχαστρο της Μπεσίκτας, για τον δεύτερο αναθερμάνθηκε το ενδιαφέρον της Λοκομοτίβ Μόσχας, ενώ για τον «τρομοκράτη» όλα είναι ανοιχτά.
Τη δική της θέση για το (μεταγραφικό) μέλλον του Ράφικ Τζιμπούρ παρουσιάζει η «Le Buteur». Η αλγερινή ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι ο «τρομοκράτης» θα είχε βρει ομάδα μέχρι τώρα, αν ο Ολυμπιακός δεν αξίωνε ένα μεγάλο ποσό για να τον παραχωρήσει. Συγκεκριμένα, η Ελτσε, η Μάλαγα και η Τραμπζονσπόρ είχαν φτάσει σε προχωρημένο στάδιο τις διαπραγματεύσεις με τον πρώτο σκόρερ του περσινού πρωταθλήματος. Ωστόσο η διοίκηση των «ερυθρόλευκων» ζήτησε 1,5 εκατ. ευρώ και κάπου εκεί «πάγωσαν» οι συζητήσεις. Επίσης υπήρξαν σύλλογοι και στην Αγγλία που προσέγγισαν τον Αλγερινό στράικερ, αλλά διέκοψαν κάθε περαιτέρω κουβέντα μόλις πληροφορήθηκαν ότι δεν είναι ελεύθερος. Θυμίζουμε ότι -όπως υποστηρίζουν οι Πειραιώτες- έχει συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό μέχρι το 2016.
– Οι Κάρολ, Μέγερι και Βάις δέχτηκαν κλήσεις από τις εθνικές ομάδες των χωρών τους. Ο πρώτος για τα ματς της Ιρλανδίας με την Πορτογαλία και το Λουξεμβούργο, ο δεύτερος για τους αγώνες της Ουγγαρίας με τη Ρουμανία και την Εσθονία, και ο τρίτος για τις αναμετρήσεις της Σλοβακίας με τη Βοσνία.
ΧΡΗΣΤΟ ΤΕΛΙΟΣ

