Θαλασσινά για super sex!

❱❱ Η κατανάλωσή τους αυξάνει τη «δραστηριότητα» των ζευγαριών στο κρεβάτι αλλά και τη γονιμότητά τουςΤα ζευγάρια που καταναλώνουν πολλά θαλασσινά μπορεί τελικά πράγματι να κάνουν σεξ πιο συχνά και παράλληλα να κατακτούν πιο γρήγορα τους αναπαραγωγικούς στόχους τους! 

Αυτό είναι το συμπέρασμα νέας αμερικανικής έρευνας που πραγματοποιήθηκε σε 500 ζευγάρια στο Μίσιγκαν και το Τέξας για διάρκεια ενός έτους.

Από τα ζευγάρια ζητήθηκε να καταγράφουν σε ημερολόγιο τόσο την κατανάλωση θαλασσινών όσο και τη σεξουαλική τους δραστηριότητα. Από την ανάλυση των ημερολογίων προέκυψε ότι τα ζευγάρια είχαν 39% περισσότερες πιθανότητες να κάνουν σεξ τις μέρες που και οι δύο σύντροφοι είχαν καταναλώσει ψαρικά. Στο τέλος του χρόνου το 92% των ζευγαριών που έτρωγαν θαλασσινά και ψαρικά πάνω από δύο φορές την εβδομάδα περίμενε παιδί, τη στιγμή που το αντίστοιχο ποσοστό σε ζευγάρια που έτρωγαν λιγότερα θαλασσινά ήταν 79%. Ο συσχετισμός της τροφής αυτής με τη γονιμότητα επιβεβαιώθηκε και αφού συνεκτιμήθηκε η συχνότητα με την οποία έκαναν σεξ τα ζευγάρια.

«Ενώ η αύξηση στη σεξουαλική δραστηριότητα μπορεί να είναι ένας μηχανισμός συμπεριφοράς που να συνδέει την πρόσληψη θαλασσινών με την υψηλότερη γονιμότητα, δεν είναι ο μόνος μηχανισμός» σχολιάζει η επικεφαλής της έρευνας Audrey Gaskins, ερευνήτρια διατροφολόγος στο Harvard T.H. Chan School of Public Health, στη Βοστόνη.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η διαφορά στη συχνότητα του σεξ μετά την κατανάλωση ψαρικών και θαλασσινών ήταν πιο έκδηλη στους άνδρες.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ