«Κομμένα» τα κινητά στα σχολεία

❱❱ Απαγορεύονται και οι κάμερες ασφαλείας κατά τις διδακτικές ώρες με εγκύκλιο Γαβρόγλου«Κόκκινο» ανάβει με εγκύκλιό του ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου στη χρήση των κινητών τηλεφώνων, αλλά και γενικότερα των ηλεκτρονικών συσκευών, στις σχολικές μονάδες. Ταυτόχρονα, απαγορεύονται και η χρήση και η λειτουργία καμερών ασφαλείας στους σχολικούς χώρους κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου. 

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εντός του σχολικού χώρου κινητά τηλέφωνα, αλλά και οποιαδήποτε άλλη ηλεκτρονική συσκευή ή παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας εικόνας και ήχου. Ο ανάλογος εξοπλισμός που τους διαθέτει το σχολείο στο οποίο φοιτούν χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα και μόνο υπό την εποπτεία και την επίβλεψη του εκπαιδευτικού.

Επίσης, εκτός από τις διαθέσιμες από το σχολείο ηλεκτρονικές συσκευές, οι εκπαιδευτικοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν και τον δικό τους προσωπικό ηλεκτρονικό εξοπλισμό κατά τη διάρκεια της διδακτικής πράξης και για τις ανάγκες αυτής, αλλά και στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής διαδικασίας γενικότερα, τηρώντας τους κανόνες ασφάλειας και τις σχετικές διατάξεις περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Επισημαίνεται ότι θα πρέπει να αποφεύγεται η ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο με μαθητές στους δικτυακούς τόπους των σχολικών μονάδων, ενώ η ανάρτηση και η αποθήκευση σε ψηφιακά μέσα δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα επιτρέπονται μόνο όταν το υποκείμενο των δεδομένων (δηλαδή οι κηδεμόνες των μαθητριών και μαθητών) έχει δώσει τη συγκατάθεσή του.

Σε ό,τι αφορά την απαγόρευση της χρήσης καμερών ασφαλείας στους σχολικούς χώρους κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του σχολείου, στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι οι ώρες λειτουργίας του συστήματος θα πρέπει να αναγράφονται με σαφήνεια σε σχετικές ενημερωτικές πινακίδες, έτσι ώστε να γνωρίζουν όλοι οι μαθητές και φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας ότι κατά τη διάρκεια της παρουσίας τους στο σχολείο δεν παρακολουθούνται.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ