Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Πλατινένια «Ζάρι» Σάττι

Σε μόλις δύο εβδομάδες από την κυκλοφορία του το...

Στο μικροσκόπιο ο πρόεδρος της έδρας στον πόλεμο των Δασκαλαντωνάκηδων

❱❱ Στο πειθαρχικό «μικροσκόπιο» της γενικής επιθεωρήτριας δικαστηρίων και αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρυσούλας Παρασκευά βρίσκεται ο εν ενεργεία πρόεδρος Πρωτοδικών Διονύσιος Γιαννούλης, με αφορμή από έδρας δηλώσεις περί απόπειρας επηρεασμού του.Σύμφωνα με πληροφορίες, η πειθαρχική έρευνα εις βάρος του δικαστικού λειτουργού αφορά την καταγγελία-βόμβα στην οποία είχε προβεί τον περασμένο Φεβρουάριο, κατά τη διάρκεια εκδίκασης υπόθεσης ασφαλιστικών μέτρων με πρωταγωνιστές τα μέλη της οικογένειας Δασκαλαντωνάκη και μήλον της Εριδος το πεντάστερο ξενοδοχείο «Cape Sounio».

Συγκεκριμένα, όπως είχε αποκαλύψει η «Espresso», στις 25 Φεβρουαρίου του 2018, κατά τη διάρκεια της συζήτησης της αίτησης που είχαν καταθέσει εις βάρος του Νίκου Δασκαλαντωνάκη τα δύο παιδιά του Τίνα και Γιάννης αλλά και η μητέρα τους Παρθενόπη Φραγκούλη, ο πρόεδρος του δικαστηρίου άφησε άφωνους δικηγόρους και ακροατήριο, όταν ανέφερε ότι υπήρξε προσπάθεια προσέγγισής του από μία εκ των δύο πλευρών.

«Υπήρξε προσπάθεια προσέγγισής μου για τη συγκεκριμένη υπόθεση, δεν θα αναφέρω από ποια πλευρά. Αισθάνομαι ιδιαίτερα άβολα στα 42 μου χρόνια, μετά 14 έτη στο δικαστικό σώμα, να συμβαίνει κάτι τέτοιο, αλλά είμαι εδώ γιατί θέλω να δικάσω αυτή την υπόθεση. Και θα τη δικάσω όπως πρέπει να δικαστεί» είχε αναφέρει ο κ. Γιαννούλης. Oπως ο ίδιος είχε διευκρινίσει, η καταγγελθείσα απόπειρα δεν τον εμπόδισε να δικάσει την υπόθεση. «Η έδρα είναι προσβεβλημένη, αλλά όχι σε τέτοιο βαθμό ώστε να στερήσει από τους διαδίκους τον φυσικό δικαστή» είχε τονίσει τότε ο δικαστής.

Προβληματισμός

Οι επίμαχες αναφορές, ωστόσο, φέρεται ότι προβλημάτισαν τους ανώτατους δικαστικούς κύκλους, που ζήτησαν τη διερεύνηση των χειρισμών του προέδρου Πρωτοδικών. Ο φάκελος της υπόθεσης βρίσκεται στα χέρια της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου Χρυσούλας Παρασκευά, που προΐσταται του Πειθαρχικού Συμβουλίου του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας, όμως η θητεία της ολοκληρώνεται στα τέλη του μήνα.

Στην αυλαία της εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων, το Μονομελές Πρωτοδικείο είχε εκδώσει προσωρινή διαταγή υπέρ των εναγόντων (τα δύο τέκνα και η σύζυγος του Νίκου Δασκαλαντωνάκη), που εκπροσωπούνταν στο δικαστήριο από τον δικηγόρο Μιχάλη Δημητρακόπουλο και ζητούσαν το προσωρινό «πάγωμα» της δημοσιοποίησης από το ΓΕΜΗ (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) των αποφάσεων των διοικητικών συμβουλίων του ομίλου Δασκαλαντωνάκη, που ενέκριναν τη μεταβίβαση του ξενοδοχείου σε επενδυτή «αχυράνθρωπο», όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση «καίει» τον κ. Γιαννούλη…

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...