Εκοιμήθη ο μητροπολίτης Λαρίσης Ιγνάτιος

❱❱ Θλίψη στη Λάρισα και την Ιεραρχία προκάλεσε η είδηση της κοίμησης του μητροπολίτη Λαρίσης Ιγνατίου (φωτό). Ο ηλικιωμένος ιεράρχης άφησε την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 72 ετών, πάνω στο χειρουργικό τραπέζι, κατά τη διάρκεια της επέμβασης που θα ήταν η τελευταία ελπίδα του για να κρατηθεί στη ζωή. Ο μακαριστός μητροπολίτης Λαρίσης έπασχε από καρκίνο στο ήπαρ. Η περίπτωσή του ήταν παρόμοια με αυτήν του μακαριστού Χριστοδούλου.

Γι’ αυτόν τον λόγο απευθύνθηκε στον γνωστό ειδικό των μεταμοσχεύσεων Ανδρέα Τζάκη και ταξίδεψε στο Μαϊάμι, προκειμένου να αναζητήσει μόσχευμα και θεραπεία. Πράγματι και το μόσχευμα βρέθηκε και ο μητροπολίτης Ιγνάτιος πληρούσε όλες τις ιατρικές προϋποθέσεις για να γίνει η μεταμόσχευση. Η επέμβαση βρισκόταν σε εξέλιξη, όταν η αδύναμη καρδιά πρόδωσε τον μητροπολίτη, που δεν ανταποκρίθηκε στις προσπάθειες ανάνηψης.

Η σορός του μακαριστού μητροπολίτη μέσα στις επόμενες ημέρες θα μεταφερθεί στην Ελλάδα για να ταφεί στην εκκλησιαστική επαρχία του. Ο Ιγνάτιος θεωρούνταν ένας από τους πιο αγαπητούς μητροπολίτες στους κόλπους της Ιεραρχίας. Μητροπολίτης που διατηρούσε χαμηλούς τόνους, αλλά είχε στέρεες και απόλυτα εμπεριστατωμένες θέσεις σε θεολογικά ζητήματα όσο και σε θέματα της εκκλησιαστικής διοίκησης, γεννήθηκε στη Σαλαμίνα το 1946 και εκλέχθηκε μητροπολίτης Λαρίσης το 1994.
Η εκλογή του διαδόχου του μακαριστού Ιγνατίου αναμένεται να γίνει στην επικείμενη συνεδρίαση της Ιεραρχίας, τον Οκτώβριο.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ