Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Φωνή ΑμεΑ με τη Χρονοπούλου – Αυξημένος κίνδυνος αναπηρίας για πρόωρα βρέφη

Η προωρότητα, που ορίζεται ως η γέννηση πριν από...

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Αμετανόητοι «μετρ» στις κλοπές

❱❱ Νέα σύλληψη δύο μελών σπείρας που βγήκαν με αναστολή και συνέχισαν να ρημάζουν σπίτια ηλικιωμένων«Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» λέει το αρχαίο ρητό που ταιριάζει γάντι στην περίπτωση ενός 27χρονου και ενός 37χρονου, οι οποίοι ήταν «μετρ» στις απάτες και τις κλοπές.

Πέρυσι το δικαστήριο καταδίκασε τους δύο άντρες σε ποινές κάθειρξης για τη συμμετοχή τους σε μiα σπείρα απατεώνων, οι οποίοι είχαν «δαγκώσει» δεκάδες γεροντάκια, προσποιούμενοι τους υποψήφιους ενοικιαστές. Oμως η «καμπάνα» φαίνεται πως δεν έβαλε μυαλό στους αμετανόητους κακοποιούς, καθώς λίγο καιρό αργότερα συνελήφθησαν πάλι με τις ίδιες κατηγορίες!

Το 2017 ο 27χρονος και ο 37χρονος κρίθηκαν ένοχοι για κλοπές κατ’ εξακολούθηση και τους επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης οκτώ και επτά ετών.

Ωστόσο, το δικαστήριο χορήγησε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεσή τους, με αποτέλεσμα να αφεθούν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Αντί, όμως, το πάθημα να τους γίνει μάθημα, λίγο καιρό αργότερα επέστρεψαν στην… ενεργό δράση, εφαρμόζοντας όσα είχαν μάθει όλο τον προηγούμενο καιρό! Στις αρχές Ιουνίου οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε ακόμα τρία άτομα, ενώ αναζητούνται για να συλληφθούν οι άγνωστοι συνεργοί τους.

Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που δημοσιεύει η «Espresso», οι συλληφθέντες «είχαν συστήσει συμμορία ενεργώντας από κοινού και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, κινούνταν στην περιοχή του Χαλανδρίου, προσέγγιζαν τα θύματά τους, τα οποία ήταν άτομα μεγάλης ηλικίας, τα απασχολούσαν προφασιζόμενοι διάφορες ιδιότητες, κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους και εν συνεχεία άτομα της ομάδας τους εισέρχονταν στις οικίες τους, ερευνούσαν τους χώρους και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα και λοιπά τιμαλφή».

Μαρτυρία

Χαρακτηριστική είναι η μαρτυρία μιας 87χρονης, η οποία έπεσε θύμα της συμμορίας. Οπως αναφέρει στην προανακριτική κατάθεσή της η ηλικιωμένη, το πρωί της 26ης Μαΐου δέχτηκε ένα τηλεφώνημα από ένα ζευγάρι, που της δήλωσε πως ενδιαφερόταν δήθεν να νοικιάσει το διαμέρισμα που είχε βάλει σε αγγελία. «Ξεκίνησα να τους δείχνω το σπίτι και μου είπαν ότι τους άρεσε. Επίσης, με ρώτησαν αν μένει κάποιος μαζί μου και τους απάντησα “ο γιος μου”. Τρεις φορές μού είπαν: “Πού είναι ο γιος σου, να τον γνωρίσουμε κι εμείς;”. Κατόπιν φώναξα τον γιο μου, που ήταν στον πάνω όροφο, και κατέβηκε και αυτός στο ισόγειο» τονίζει η ηλικιωμένη.

Σύμφωνα με την 87χρονη, όταν πια οι συνεργοί του ζευγαριού βεβαιώθηκαν πως δεν ήταν κάποιος στο διαμέρισμα, έσπασαν την πόρτα και μπήκαν μέσα. Στη συνέχεια, αφού έκαναν άνω κάτω όλο το σπίτι, βρήκαν ένα χρυσό βραχιόλι, ένα χρυσό ρολόι, μια ασημένια αλυσίδα χειρός (ταυτότητα), ένα δαχτυλίδι με σχήμα καρδιάς και δύο ζευγάρια σκουλαρίκια, και τράπηκαν σε φυγή με τα κλοπιμαία.

Ομως, ένας γείτονας που τους είδε να παραβιάζουν την εξώπορτα της ηλικιωμένης ειδοποίησε την Αμεση Δράση. Οι αστυνομικοί θεώρησαν ύποπτο το ζευγάρι και το προσήγαγαν στην Ασφάλεια, όπου διαπιστώθηκε η σχέση του με την κλοπή.
Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη της σπείρας ήταν άσοι στο να βρίσκουν ευφάνταστα σενάρια για να «τρυπώνουν» στα σπίτια των ηλικιωμένων.

Οπως ανέφερε στην κατάθεσή της μια 86χρονη, στις 5 Μαΐου χτύπησαν το κουδούνι του σπιτιού της τρεις άγνωστοι, οι οποίοι προφασίστηκαν ότι είναι υπάλληλοι του δήμου και της έφερναν δωρεάν… γλάστρες με λουλούδια! Ετσι, κατάφεραν να της αρπάξουν διάφορα ασημικά, αξίας περίπου 15.000 ευρώ! Αλλος ηλικιωμένος κατέθεσε ότι ένας μελαψός που προσποιούνταν τον συντηρητή ασανσέρ τού έκλεψε 300-350 ευρώ μέσα από το πορτοφόλι και διάφορα κοσμήματα.

«Οι κατηγορούμενοι στην εν λόγω υπόθεση -τουλάχιστον αυτοί που εμπλέκονται με στοιχεία- θα διεκδικήσουν τη μετατροπή της κατηγορίας σε πλημμεληματική, μια και δεν υπάρχει υποδομή στη δράση τους ούτε κάποιος ιδιαίτερος επαγγελματικός τρόπος, και με την αποζημίωση των παθόντων θα τύχουν της ευνοϊκότερης ποινικής μεταχείρισης» δήλωσε ο πληρεξούσιος δικηγόρος κάποιων εκ των κατηγορουμένων Γιάννης Γλύκας.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...