Πολιτευτές και δικηγόροι στο κύκλωμα με τις πλαστές άδειες σε αλλοδαπούς

❱❱ Δύο πολιτευτές που είχαν διατελέσει στο παρελθόν στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην περιοχή του Μεσολογγίου είναι ανάμεσα στους συλληφθέντες για τη συμμετοχή σε κύκλωμα που εξέδιδε πλαστές άδειες παραμονής αλλοδαπών. Μεταξύ των 23 συλληφθέντων (που είναι 16 Ελληνες και επτά αλλοδαποί) είναι επτά δικηγόροι, μία εκ των οποίων είναι παντρεμένη με αστυνομικό που απασχολείται στην προσωπική φρουρά βουλευτή της Χρυσής Αυγής, πέντε υπάλληλοι-στελέχη της Περιφέρειας, καθώς και ένας υπάλληλος δημόσιου νοσοκομείου.

Χωρίς έλεγχο

Το κύκλωμα μετέφερε αλλοδαπούς από την Αθήνα στην περιφέρεια και κυρίως στο Μεσολόγγι, όπου τους εμφάνιζε να εργάζονται και, με τη βοήθεια των στελεχών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, υπέβαλλαν τα σχετικά έγγραφα, τα οποία θεωρούνταν γνήσια, με αποτέλεσμα να παίρνουν τις άδειες παραμονής δίχως να γίνονται οι σχετικοί έλεγχοι. 

Για την «εξυπηρέτηση», τα μέλη του κυκλώματος εισέπρατταν 1.500 ως 5.000 ευρώ από τους αλλοδαπούς. Μέχρι στιγμής δεν έχει προκύψει εμπλοκή αστυνομικών στο κύκλωμα που εξιχνίασε η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Αστυνομίας ύστερα από έρευνες που διήρκεσαν περίπου έναν χρόνο σε Αθήνα, Μεσολόγγι, Λευκάδα, Λάρισα, Τρίκαλα και Αλεξανδρούπολη.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ