Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο

❱❱ Στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προσκύνησε στον Πανάγιο Τάφο και τον Ναό της Αναστάσεως. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος και τα μέλη της Αγιοταφιτικής Αδελφότητας τον υποδέχθηκαν με όλες τις τιμές μπροστά στην είσοδο του ναού.

Ο κ. Θεόφιλος ξενάγησε το μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας στην Αποκαθήλωση, στον Γολγοθά, στον Πανάγιο Τάφο και το Καθολικό του Ναού της Αναστάσεως, και τον ενημέρωσε για την ιστορία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, του κτιριακού συγκροτήματος του ναού, αλλά και για το status που διέπει όλα τα πανάγια προσκυνήματα στην Αγία Γη.

2 8

Ο Βρετανός πρίγκιπας προσκύνησε στο Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου στο σημείο όπου, κατά τις γραφές, ετάφη το σώμα του Ιησού και εκεί όπου αναστήθηκε. Στη συνέχεια ο Πατριάρχης Θεόφιλος τον ξενάγησε και στο σκευοφυλάκιο, όπου βρίσκεται ο Τίμιος Σταυρός.

Σε ανάμνηση της επίσκεψής του ο Πατριάρχης Θεόφιλος δώρισε στον πρίγκιπα Ουίλιαμ μια εικόνα με παράσταση της Ανάστασης και ανάγλυφο σε ασήμι το Κουβούκλιο του Παναγίου Τάφου.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ