Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Πανικός στο Romeo με Λε-Πα, Κοκκίνου, Μεταξά

Με το δεξί και διώχνοντας κόσμο άρχισαν οι νυχτερινές...

Αφυπνίστηκαν οι ελπίδες για τον Δημήτρη Κόκοτα

Σημάδια αισιοδοξίας στην προσπάθεια αφύπνισης του Δημήτρη Κόκοτα. Θετικές...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 24 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δώστε στο ταίρι σας την ασφάλεια, την προστασία...

Ο ήρωας του σπηλαίου!

❱❱ Ο 14χρονος Αντούλ ήταν ο μόνος από τα αγοράκια που ήξερε αγγλικά, καταφέρνοντας έτσι να συννενοηθεί με τους ξένους διασώστεςΑπό την
Πετρίνα Καλαμβοκίδη

Στα μάτια ολόκληρου του κόσμου και οι 12 νεαροί ποδοσφαιριστές που εγκλωβίστηκαν στο σπήλαιο της Ταϊλάνδης ήταν ήρωες.

Ενας εξ αυτών, όμως, ο 14χρονος Αντούλ Σαμ-ον, φαίνεται πως έπαιξε τον πιο καθοριστικό ρόλο στην επιχείρηση διάσωσής τους, καθώς ήταν ο μόνος που ήξερε αγγλικά και μπορούσε να συνεννοηθεί εκ μέρους των υπολοίπων με τους διασώστες από όλες τις χώρες που συμμετείχαν σε αυτή.

Γεννημένος στη Μιανμάρ, ο Αντούλ άφησε πίσω την οικογένειά του στην προσπάθειά του να αποκτήσει καλύτερη μόρφωση στη βόρεια Ταϊλάνδη, βρίσκοντας καταφύγιο στη Χριστιανική Εκκλησία εδώ και οκτώ χρόνια. Στην πραγματικότητα, ωστόσο, θεωρείται άπατρις, καθώς η περιοχή Γουά από την οποία κατάγεται δεν είναι διεθνώς αναγνωρισμένη. Εκτός από αγγλικά, μιλάει ταϊλανδέζικα, κινεζικά και την τοπική διάλεκτο της Μιανμάρ, και ξεχωρίζει από τους άλλους, σύμφωνα με τους καθηγητές του, για την ευγένεια και τους καλούς τρόπους του.

Ηρεμιστικό για άλογα

Τόσο στον Αντούλ όσο και στα υπόλοιπα παιδιά είχε χορηγηθεί μικρή δόση κεταμίνης, ενός ηρεμιστικού που χορηγείται συνήθως στα άλογα, ώστε να μην πανικοβληθούν κατά την έξοδό τους από το σπήλαιο, το οποίο, όπως αποκάλυψαν οι Αρχές, αναμένεται να μετατραπεί σε μουσείο που θα δείχνει τον τρόπο με τον οποίο εκτυλίχθηκε η επιχείρηση διάσωσης. «Η περιοχή θα γίνει ένα ζωντανό μουσείο, για να μαθευτεί πώς εκτυλίχθηκε η επιχείρηση. Θα υπάρχει μια διαδραστική βάση δεδομένων. Θα γίνει ακόμη ένα σημαντικό αξιοθέατο της Ταϊλάνδης» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρώην κυβερνήτης και επικεφαλής της αποστολής διάσωσης Ναρονγκσάκ Οσοτανακόρν. 

Το ενδιαφέρον τους για να διηγηθούν την ιστορία της διάσωσης των παιδιών έχουν εκδηλώσει όμως και παράγοντες της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Μετά την εταιρία παραγωγής Pure Flix, ταινία με θέμα την περιπέτεια της ποδοσφαιρικής ομάδας ανακοίνωσε ότι θα ετοιμάσει και ο σκηνοθέτης Τζον Τσου, γνωστός και από την περιπέτεια «G.I. Joe: Retaliation».

ΡΑΓΙΖΟΥΝ ΚΑΡΔΙΕΣ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΧΗΡΑΣ

«Μου λείπεις… Σ’ αγαπώ και δεν θα σε ξεχάσω ποτέ… Από τώρα και στο εξής, κάθε φορά που θα ξυπνάω… ποιον θα φιλάω;». Ραγίζουν καρδιές τα λόγια της χήρας του δύτη που έχασε τη ζωή του μέσα στο σπήλαιο, κάτω από τις κοινές φωτογραφίες τους που ανάρτησε στον λογαριασμό της στο Instagram, μετά την ολοκλήρωση της επιχείρησης διάσωσης των παιδιών. Η σύζυγος του 38χρονου Σαμάν Κουνάν, Βαλεπουάν, δεν παρέλειψε να στείλει και το δικό της μήνυμα στα παιδιά, δηλώνοντας πως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να κατηγορήσουν τους εαυτούς τους για τον θάνατο του συζύγου της, την ώρα που δεκάδες άνθρωποι απ’ όλο τον κόσμο τής έστελναν τα συλλυπητήριά τους στους λογαριασμούς της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...