Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου, 2025

«Παιχνίδια εκδίκησης»: Πρεμιέρα Δευτέρα 20/01 με διπλό επεισόδιο

Ποια είναι τα σημάδια της προδοσίας; Θέλεις να τα...

Δημήτρης Πετρόπουλος: «Οι σχέσεις μου ήταν τόσο μακροχρόνιες που έμοιαζαν με γάμο»

Μπορεί ο Δημήτρης Πετρόπουλος να έχει περάσει στη συνείδηση...

«Εκλεισε» το Κολωνάκι για την οικογένεια Μητσοτάκη

Είναι γνωστό ότι η οικογένεια Μητσοτάκη αγαπάει το Κολωνάκι...

Ο φακός τσάκωσε Γεωργούλη και Σολωμού στο Κολωνάκι

Βόλτα για shopping στο Κολωνάκι έκανε η Μαρία Σολωμού...

Διακόπηκε για τρίτη φορά η δίκη του «Λίπους»

❱❱ Νέα διακοπή, την τρίτη κατά σειρά, αποφάσισε το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου στη συζήτηση του αιτήματος των γαλλικών Αρχών για την έκδοση του Γεωργιανού Λάσα Σουσανασβίλι (φωτό), γνωστού με το ψευδώνυμο «Λίπος», που φέρεται ως αρχηγός της ρωσικής μαφίας.Χθες το δικαστήριο απέρριψε ακόμη ένα αίτημα αναβολής της υπεράσπισης του 57χρονου, η οποία επικαλέστηκε απόφαση που εκκρεμεί από το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης επί αιτήματος που έχουν υποβάλλει για συμπλήρωση και διόρθωση των πρακτικών του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, που είπε «ναι» στην έκδοση του εντολέα τους.

Πυρά από τη συνήγορο

Μάλιστα, η νομική παραστάτις του 57χρονου Γεωργιανού Ζωή Κωνσταντοπούλου στην τοποθέτησή της επί του αιτήματος αναβολής της συζήτησης έκανε λόγο για «πολιτική πίεση, προκειμένου η υπόθεση να διεκπεραιωθεί το συντομότερο δυνατόν». Παράλληλα, η συνήγορος έστρεψε τα πυρά της στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, την οποία κατηγόρησε ότι «έδωσε εντολή να γίνει η επίδοση της κλήσης για το δικαστήριο στον εκζητούμενο εντός 15λέπτου».

Το δικαστήριο, πάντως, αφού απέρριψε το αίτημα αναβολής, διέκοψε τη διαδικασία για σήμερα το πρωί. Να θυμίσουμε ότι ο 57χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη τον περασμένο Απρίλιο κατά τη διάρκεια κοινής ευρωπαϊκής αστυνομικής επιχείρησης τόσο στην Ελλάδα όσο και στη Γαλλία. Ο Γεωργιανός είχε αποφυλακιστεί το 2015 για λόγους υγείας και από τότε φέρεται ότι επανήλθε στη… δράση κάνοντας κλοπές και διαρρήξεις, με λεία περίπου 1.000.000 ευρώ. Οι γαλλικές Αρχές αποδίδουν στο «Λίπος» τον τίτλο του ηγετικού στελέχους εγκληματικής οργάνωσης.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

H Mέλπω Ζαρόκωστα έγινε μοντέλο στον φακό του Πώρου

Είναι ίσως το γηραιότερο μοντέλο φωτογράφου στην Ελλάδα και...

Και τι θα τρώμε τώρα;

Με το... αριστερό μπήκε ο νέος χρόνος για τον...

Η Μαριέττα Χρουσαλά και η κόρη της Μάργκω, «νονές» των νέων πλοίων του Πατίτσα

Τα... νέα πλοία της εταιρίας του συζύγου της βάφτισε...

Φλοίσβος αμαρτίας με πρωταθλητή της κωπηλασίας

Στα πράσα πιάστηκε ο πρωταθλητής της κωπηλασίας Η.Ε. (πολύ...

Ο φακός τσάκωσε Γεωργούλη και Σολωμού στο Κολωνάκι

Βόλτα για shopping στο Κολωνάκι έκανε η Μαρία Σολωμού...