Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συμμορίες Ρομά έχουν ρημάξει τους τελευταίους μήνες την ανατολική Θεσσαλονίκη

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί τους τελευταίους μήνες οι κλοπές,...

Η Κατερίνα Βρανά γιορτάζει την ημέρα που σχεδόν πέθανε

Είναι μια μαχήτρια της ζωής και δεν ξεχνά ποτέ...

Ο Μουζουράκης αποκάλυψε πως βάφτισε την κόρη του χωρίς να το πάρει...

Ο Πάνος Μουζουράκης δήλωσε πως βάφτισε την κόρη του...

Ψάχνουν για ζωή μέσα στις στάχτες!

❱❱ Φόβος ότι οι αγνοούμενοι ξεπερνούν τους 100! Αφαντος ο κρατικός μηχανισμόςΓρίφος παραμένει ακόμη ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων της φονικής πυρκαγιάς που σάρωσε το απόγευμα της Δευτέρας την περιοχή της ανατολικής Αττικής, την ώρα μάλιστα που οι πιο απαισιόδοξες εικασίες κάνουν λόγο ακόμη και για τριψήφιο αριθμό. Επιπλέον, απορίες προκαλεί το γεγονός ότι κανένας από τους επίσημους φορείς που είναι επιφορτισμένοι με την πολιτική προστασία δεν έχει μεριμνήσει για τη δημιουργία επίσημου καταγραφικού συστήματος των ανθρώπων που αγνοούνται. 

Ως ημίμετρο μόνο μπορεί να θεωρηθεί η έκκληση από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, που ζητά από όλους όσοι αναζητούν τους συνανθρώπους τους να καλούν στο 199. Τον επίσημο κρατικό μηχανισμό υποκατέστησε χθες η ιδιωτική πρωτοβουλία, χάρη στην οποία στήθηκε μια ειδική διαδικτυακή πλατφόρμα (missingpeople.audax.gr) που λειτουργεί ως βάση δεδομένων, προκειμένου να μπορέσουν όσοι έχουν δει κάποιον από τους αγνοουμένους να συνδράμουν με στοιχεία και υποδείξεις στον εντοπισμό τους.

Ο καθένας μπορεί να μπει στη βάση και να ανεβάσει τα στοιχεία του δικού του ανθρώπου, καθώς και το σημείο όπου βρισκόταν τη στιγμή της πυρκαγιάς. Από τη στιγμή που δημιουργήθηκε η πλατφόρμα μετρά πολλές δεκάδες εγγραφές που αφορούν μεμονωμένους ανθρώπους, αλλά και μερικά ζευγάρια που αναζητούνται. Οι περισσότερες εγγραφές αφορούν αγνοουμένους στο Μάτι, ενώ υπάρχει και εγγραφή για μια αγνοουμένη στην Κινέτα.

6 7 f3 4513758 0

Σημαντικό ρόλο στην ανυπαρξία κεντρικού συντονιστικού συστήματος για την εύρεση και την ταυτοποίηση αγνοουμένων έχουν παίξει και τα κοινωνικά δίκτυα. Μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο facebook προσπαθεί να βρει τους ανθρώπους της η Ελένη Φιλιπποπούλου, η οποία έως αργά χθες το βράδυ ζούσε τον δικό της γολγοθά. Η κυρία Φιλιπποπούλου απηύθυνε δραματική έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για δικούς της ανθρώπους στη Ραφήνα, αφού αγνοούνται από το απόγευμα της Δευτέρας οι γονείς της Φίλιππος Φιλιππόπουλος 74 ετών και Σοφία Φιλιπποπούλου 61 ετών, καθώς και τα δίδυμα ανίψια της Σοφία και Βασιλική 9 ετών. «Σας παρακαλώ πολύ όποιος γνωρίζει κάτι ας επικοινωνήσει μαζί μου ή με την Eleni Filippopoulou. Σας παρακαλώ πολύ! SOS τηλέφωνο επικοινωνίας: 6955191144 Ελένη Φιλιπποπούλου» γράφει στο facebook η Μαρία Μεγαγιάννη.

6 7 f8 37672604 1295212040615081 1910370082819670016 n

Ανάμεσα στους αγνοουμένους που καταγράφονται στην ιστοσελίδα -στην οποία έως χθες το βράδυ υπήρχαν συνεχώς νέες προσθήκες- είναι και η γνωστή ηθοποιός Χρύσα Σπηλιώτη, που βρισκόταν στο σπίτι της στο Μάτι.

6 7 f7 26840737 1514781668637624 1590221937596016158 o

Υπενθυμίζεται ότι η ηθοποιός έγινε γνωστή μέσα από τη σειρά το «Καρέ της ντάμας». Στη συνέχεια έκανε γκεστ εμφανίσεις σε διάφορους τηλεοπτικούς ρόλους, όπως στο «10 λεπτά κήρυγμα».

6 7 f6Ανέγγιχτη εικόνα μέσα στα αποκαΐδια

Ρίγη συγκίνησης ένιωσαν χθες το πρωί τα μέλη σωστικών συνεργείων και αστυνομικοί που βρέθηκαν στην περιοχή Σκουφέικα Ραφήνας, όταν μέσα σε ένα καμένο σπίτι είδαν την εικόνα της Παναγίας να μην έχει υποστεί το παραμικρό!

Με δάκρυα στα μάτια και με το μυαλό στις δεκάδες ψυχές που πήρε μαζί του ο πύρινος όλεθρος, οι άνθρωποι έκαναν τον σταυρό τους, κοιτάζοντας με δέος την εικόνα με την ξύλινη κορνίζα και την ασημένια φιγούρα της Μεγαλόχαρης, που κρατάει στην αγκαλιά της τον νεογέννητο Χριστό. Μπροστά στην εικόνα που στεκόταν όρθια στο περβάζι του παραθύρου κάποιοι προσευχήθηκαν για τους δεκάδες συνανθρώπους μας που βρήκαν τραγικό θάνατο στις φονικές φωτιές που έπληξαν την Αττική.

offer

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...