Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Εξώδικη δήλωση της Μαρίας Παπαντωνίου, κατοίκου Κορίνθου, κατά της Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. και της Εύας Παπαδάτου, δημοσιογράφου της εφημερίδας «Espresso»

Εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία της Μαρίας Παπαντωνίου του Αναστασίου, κατοίκου Κορίνθου, κατά της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε.».Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, έχω να σας δηλώσω τα ακόλουθα:

Α. Την 28η του μηνός Ιουνίου του έτους 2018 η εφημερίδα ιδιοκτησίας της 2ης από εσάς δημοσίευσε άρθρο υπογεγραμμένο από την 1η από εσάς με τίτλο: «24χρονη σκότωσε στην Κόρινθο το “τέρας” που πήγε να τη βιάσει και “έφαγε” 10 χρόνια”. Το άρθρο αυτό αναρτήθηκε και δημοσιεύθηκε αυθημερόν και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας στην ιστοσελίδα www.espressonews.gr.

Οπως καλώς γνωρίζετε, την 27η του μηνός Ιουνίου του έτους 2018 εκδικαζόταν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου η έφεση την οποία είχε ασκήσει η δολοφόνος του υιού μου κατά της πρωτοδίκου αποφάσεως με την οποία είχε καταδικασθεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, απορρίπτοντας το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο τους ισχυρισμούς της περί κατάστασης άμυνας εις την οποία είχε δήθεν βρεθεί την ημέρα του εγκλήματος. Και ενώ και ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου προέβαλε τους ίδιους αυτοτελείς ισχυρισμούς περί κατάστασης άμυνας εις την οποία δήθεν ευρέθη, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου απέρριψε ΟΜΟΦΩΝΑ τους προβληθέντες από αυτήν αυτοτελείς ισχυρισμούς και την καταδίκασε ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ για τα ανωτέρω εγκλήματα.

Παρόλο που είχατε γνώση της αποφάσεως του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, η οποία δημοσιεύθηκε την 27-6-2018 και με την οποία οι προβαλλόμενοι από την κατηγορημένη και πλέον τελεσιδίκως καταδικασθείσα ισχυρισμοί απορρίφθηκαν ομοφώνως, αποδεικνυόμενοι στο σύνολό τους ψευδείς, την 28-6-2018 στην εφημερίδα ιδιοκτησίας της 2ης από εσάς και υπογεγραμμένο από την 1η από εσάς δημοσιεύτηκε άρθρο με τον ανωτέρω τίτλο, ο οποίος προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του δολοφονηθέντος τέκνου μου Νικόλαου Ζαφειρόπουλου.

Το δημοσίευμά σας πέραν του ανωτέρου ψευδούς και συκοφαντικού τίτλου αναφέρει: «Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό η 24χρονη που σκότωσε πριν δύο χρόνια με μαχαίρι έναν 45χρονο ο οποίος φέρεται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την ίδια και μία 17χρονη φίλη της σε πεζόδρομο της Κορίνθου».

Ολα τα ανωτέρω είναι ψευδή και συκοφαντικά, προσβάλλουν δε βάναυσα την μνήμη του δολοφονηθέντος εν ψυχρώ υιού μου Νικολάου Ζαφειρόπουλου. Θα έπρεπε δε να γνωρίζετε και αν δεν το γνωρίζατε πριν προβείτε στη δημοσίευση του εν λόγω άρθρου, οφείλατε να το πληροφορηθείτε ότι οι ισχυρισμοί περί άμυνας της κατηγορουμένης απορρίφθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ και από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, συνεπώς σε καμία κατάσταση άμυνας δεν ευρέθη, ενώ καμία απόπειρα βιασμού τόσο της ίδιας όσο και της έτερης κατηγορουμένης δεν έγινε από το θύμα. Και ενώ το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κατά της συζήτησης της υποθέσεως την 27-6-2018 απέρριψε όλα τα ανωτέρω και καταδίκασε την κατηγορουμένη για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, την 28-6-2018, μία ημέρα μετά και ενώ είχατε γνώση της ανωτέρω αποφάσεως του Δικαστηρίου δημοσιεύσατε το εν λόγω άρθρο που εξ αρχής τυγχάνει ψευδές και συκοφαντικό, επιμένοντας και μετά την τελεσίδικη καταδίκη της κατηγορουμένης να αναπαράγετε τους ψευδείς ισχυρισμούς της, οι οποίοι δεν έγιναν δεκτοί από το Δικαστήριο.

Κατά συνέπεια και μετά την τελεσίδικη καταδίκη της κατηγορουμένης από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, δολοφονία η οποία έλαβε χώρα την 22-6-2016 στο κέντρο της πόλεως της Κορίνθου, το ανωτέρω άρθρο σας με τον συγκεκριμένο τίτλο τον οποίο θέσατε αναφέροντας μάλιστα ότι «24χρονη σκότωσε στην Κόρινθο το “τέρας” που πήγε να τη βιάσει και “έφαγε” 10 χρόνια» και «…ο οποίος φέρεται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την ίδια και την 17χρονη φίλη της σε πεζόδρομο της Κορίνθου…» είναι απολύτως ψευδές και ανυπόστατο και καταδεικνύει τη σαφή κακόβουλη πρόθεσή σας εξυβρίσεως και συκοφαντήσεως του δολοφονηθέντος τέκνου μου το οποίο αποκαλέσατε τέρας και βιαστή.

Κατά συνέπεια τόσο ο τίτλος του εν λόγω άρθρου όσο και η αναφορά «…ο οποίος φέρεται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την ίδια και τη 17χρονη φίλη της σε πεζόδρομο της Κορίνθου…», ΜΕΤΑ μάλιστα την έκδοση της τελεσιδίκου αποφάσεως καταδεικνύουν τη σαφή πρόθεσή σας για την αλλοίωση όσων πραγματικά συνέβησαν και αποδείχθησαν ενώπιον του Δικαστηρίου.

Β. Επειδή καθήκον του δημοσιογράφου είναι να ερευνά την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει οφείλοντας να απέχει από την δημοσίευση αναληθών και ανακριβών γεγονότων.

Επειδή οφείλετε να ελέγχετε την ακρίβεια της είδησης την οποία δημοσιεύετε, αποφεύγοντας την παραποίηση και αλλοίωση των πραγματικών γεγονότων.

Επειδή το άρθρο με τίτλο: «24χρονη σκότωσε στην Κόρινθο το “τέρας” που πήγε να τη βιάσει και “έφαγε” 10 χρόνια», το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ιδιοκτησίας της 2ης από εσάς, υπογεγραμμένο από την 1η από εσάς είναι ανυπόστατο και ψευδές, προσβάλλει δε τη μνήμη του αγρίως δολοφονηθέντος υιού μου Νικολάου Ζαφειρόπουλου.

Επειδή εντός δέκα (10) ημερών από λήψεως της παρούσας θα πρέπει να ανακαλέσετε τα παραπάνω ψευδώς αναγραφόμενα και ως εκ τούτου να αποκαταστήσετε τη μνήμη του θανόντος υιού μου, την τιμή και υπόληψη του οποίου προσβάλλατε βάναυσα και κατ’ επέκταση της οικογένειάς μας η οποία θρηνεί για τον άδικο χαμό του και την οποία ουδόλως σεβαστήκατε.

Επειδή η ανάκλησή σας αυτή θα πρέπει να γίνει με καταχώρηση κειμένου σε ευδιάκριτη θέση τόσο της εφημερίδας σας όσο και της ηλεκτρονικής σας ιστοσελίδας.

ΥΓ. Η «Espresso» στο δημοσίευμά της, στο πλαίσιο ενημέρωσης της κοινής γνώμης για ένα θέμα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, απέδωσε ακριβώς όλα όσα διαδραματίστηκαν στη δίκη. Συγκεκριμένα, σαφώς αναφέραμε ότι η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε στην απολογία της τα περί απόπειρας βιασμού της από το θύμα, αλλά και ότι απερρίφθη ο σχετικός ισχυρισμός της για νόμιμη άμυνα, όπως αναφέρεται και στο εξώδικο.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...