Εξώδικη δήλωση της Μαρίας Παπαντωνίου, κατοίκου Κορίνθου, κατά της Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε. και της Εύας Παπαδάτου, δημοσιογράφου της εφημερίδας «Espresso»

Εξώδικη δήλωση – διαμαρτυρία της Μαρίας Παπαντωνίου του Αναστασίου, κατοίκου Κορίνθου, κατά της Ανώνυμης Εταιρίας με την επωνυμία «Δημοκρατικός Τύπος Α.Ε.».Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου, έχω να σας δηλώσω τα ακόλουθα:

Α. Την 28η του μηνός Ιουνίου του έτους 2018 η εφημερίδα ιδιοκτησίας της 2ης από εσάς δημοσίευσε άρθρο υπογεγραμμένο από την 1η από εσάς με τίτλο: «24χρονη σκότωσε στην Κόρινθο το “τέρας” που πήγε να τη βιάσει και “έφαγε” 10 χρόνια”. Το άρθρο αυτό αναρτήθηκε και δημοσιεύθηκε αυθημερόν και στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας σας στην ιστοσελίδα www.espressonews.gr.

Οπως καλώς γνωρίζετε, την 27η του μηνός Ιουνίου του έτους 2018 εκδικαζόταν ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Ναυπλίου η έφεση την οποία είχε ασκήσει η δολοφόνος του υιού μου κατά της πρωτοδίκου αποφάσεως με την οποία είχε καταδικασθεί για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, απορρίπτοντας το Πρωτοβάθμιο Δικαστήριο τους ισχυρισμούς της περί κατάστασης άμυνας εις την οποία είχε δήθεν βρεθεί την ημέρα του εγκλήματος. Και ενώ και ενώπιον του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου προέβαλε τους ίδιους αυτοτελείς ισχυρισμούς περί κατάστασης άμυνας εις την οποία δήθεν ευρέθη, το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου απέρριψε ΟΜΟΦΩΝΑ τους προβληθέντες από αυτήν αυτοτελείς ισχυρισμούς και την καταδίκασε ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΑ για τα ανωτέρω εγκλήματα.

Παρόλο που είχατε γνώση της αποφάσεως του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, η οποία δημοσιεύθηκε την 27-6-2018 και με την οποία οι προβαλλόμενοι από την κατηγορημένη και πλέον τελεσιδίκως καταδικασθείσα ισχυρισμοί απορρίφθηκαν ομοφώνως, αποδεικνυόμενοι στο σύνολό τους ψευδείς, την 28-6-2018 στην εφημερίδα ιδιοκτησίας της 2ης από εσάς και υπογεγραμμένο από την 1η από εσάς δημοσιεύτηκε άρθρο με τον ανωτέρω τίτλο, ο οποίος προσβάλλει βάναυσα τη μνήμη του δολοφονηθέντος τέκνου μου Νικόλαου Ζαφειρόπουλου.

Το δημοσίευμά σας πέραν του ανωτέρου ψευδούς και συκοφαντικού τίτλου αναφέρει: «Ομόφωνα ένοχη κρίθηκε και σε δεύτερο βαθμό η 24χρονη που σκότωσε πριν δύο χρόνια με μαχαίρι έναν 45χρονο ο οποίος φέρεται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την ίδια και μία 17χρονη φίλη της σε πεζόδρομο της Κορίνθου».

Ολα τα ανωτέρω είναι ψευδή και συκοφαντικά, προσβάλλουν δε βάναυσα την μνήμη του δολοφονηθέντος εν ψυχρώ υιού μου Νικολάου Ζαφειρόπουλου. Θα έπρεπε δε να γνωρίζετε και αν δεν το γνωρίζατε πριν προβείτε στη δημοσίευση του εν λόγω άρθρου, οφείλατε να το πληροφορηθείτε ότι οι ισχυρισμοί περί άμυνας της κατηγορουμένης απορρίφθηκαν ΟΜΟΦΩΝΑ και από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου, συνεπώς σε καμία κατάσταση άμυνας δεν ευρέθη, ενώ καμία απόπειρα βιασμού τόσο της ίδιας όσο και της έτερης κατηγορουμένης δεν έγινε από το θύμα. Και ενώ το δευτεροβάθμιο δικαστήριο κατά της συζήτησης της υποθέσεως την 27-6-2018 απέρριψε όλα τα ανωτέρω και καταδίκασε την κατηγορουμένη για το έγκλημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, την 28-6-2018, μία ημέρα μετά και ενώ είχατε γνώση της ανωτέρω αποφάσεως του Δικαστηρίου δημοσιεύσατε το εν λόγω άρθρο που εξ αρχής τυγχάνει ψευδές και συκοφαντικό, επιμένοντας και μετά την τελεσίδικη καταδίκη της κατηγορουμένης να αναπαράγετε τους ψευδείς ισχυρισμούς της, οι οποίοι δεν έγιναν δεκτοί από το Δικαστήριο.

Κατά συνέπεια και μετά την τελεσίδικη καταδίκη της κατηγορουμένης από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Ναυπλίου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, δολοφονία η οποία έλαβε χώρα την 22-6-2016 στο κέντρο της πόλεως της Κορίνθου, το ανωτέρω άρθρο σας με τον συγκεκριμένο τίτλο τον οποίο θέσατε αναφέροντας μάλιστα ότι «24χρονη σκότωσε στην Κόρινθο το “τέρας” που πήγε να τη βιάσει και “έφαγε” 10 χρόνια» και «…ο οποίος φέρεται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την ίδια και την 17χρονη φίλη της σε πεζόδρομο της Κορίνθου…» είναι απολύτως ψευδές και ανυπόστατο και καταδεικνύει τη σαφή κακόβουλη πρόθεσή σας εξυβρίσεως και συκοφαντήσεως του δολοφονηθέντος τέκνου μου το οποίο αποκαλέσατε τέρας και βιαστή.

Κατά συνέπεια τόσο ο τίτλος του εν λόγω άρθρου όσο και η αναφορά «…ο οποίος φέρεται ότι αποπειράθηκε να βιάσει την ίδια και τη 17χρονη φίλη της σε πεζόδρομο της Κορίνθου…», ΜΕΤΑ μάλιστα την έκδοση της τελεσιδίκου αποφάσεως καταδεικνύουν τη σαφή πρόθεσή σας για την αλλοίωση όσων πραγματικά συνέβησαν και αποδείχθησαν ενώπιον του Δικαστηρίου.

Β. Επειδή καθήκον του δημοσιογράφου είναι να ερευνά την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει οφείλοντας να απέχει από την δημοσίευση αναληθών και ανακριβών γεγονότων.

Επειδή οφείλετε να ελέγχετε την ακρίβεια της είδησης την οποία δημοσιεύετε, αποφεύγοντας την παραποίηση και αλλοίωση των πραγματικών γεγονότων.

Επειδή το άρθρο με τίτλο: «24χρονη σκότωσε στην Κόρινθο το “τέρας” που πήγε να τη βιάσει και “έφαγε” 10 χρόνια», το οποίο δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ιδιοκτησίας της 2ης από εσάς, υπογεγραμμένο από την 1η από εσάς είναι ανυπόστατο και ψευδές, προσβάλλει δε τη μνήμη του αγρίως δολοφονηθέντος υιού μου Νικολάου Ζαφειρόπουλου.

Επειδή εντός δέκα (10) ημερών από λήψεως της παρούσας θα πρέπει να ανακαλέσετε τα παραπάνω ψευδώς αναγραφόμενα και ως εκ τούτου να αποκαταστήσετε τη μνήμη του θανόντος υιού μου, την τιμή και υπόληψη του οποίου προσβάλλατε βάναυσα και κατ’ επέκταση της οικογένειάς μας η οποία θρηνεί για τον άδικο χαμό του και την οποία ουδόλως σεβαστήκατε.

Επειδή η ανάκλησή σας αυτή θα πρέπει να γίνει με καταχώρηση κειμένου σε ευδιάκριτη θέση τόσο της εφημερίδας σας όσο και της ηλεκτρονικής σας ιστοσελίδας.

ΥΓ. Η «Espresso» στο δημοσίευμά της, στο πλαίσιο ενημέρωσης της κοινής γνώμης για ένα θέμα που συγκλόνισε το πανελλήνιο, απέδωσε ακριβώς όλα όσα διαδραματίστηκαν στη δίκη. Συγκεκριμένα, σαφώς αναφέραμε ότι η κατηγορούμενη ισχυρίστηκε στην απολογία της τα περί απόπειρας βιασμού της από το θύμα, αλλά και ότι απερρίφθη ο σχετικός ισχυρισμός της για νόμιμη άμυνα, όπως αναφέρεται και στο εξώδικο.

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΤΩΡΑ

«Φρένο» στην ελπίδα για εναν 75χρονο που μένει σε Ι.Χ.

Από τη Γιώτα Φλώρου Συγκλόνισε την κοινή γνώμη πριν από λίγες μέρες...

Οι Αλβανοί ακόμα δεν έχουν εκδώσει το πόρισμα για τον θάνατο του ήρωα Κατσίφη

Από τον Νίκο Νικόλιζα Δύο χρόνια συμπληρώνονται στις 28 Οκτωβρίου από τη...

Συγκλονίζει ο πατέρας της 23χρονης φοιτήτριας που ξεψύχησε στην άσφαλτο σε τροχαίο στην Αμαλιάδα

Θρήνος επικράτησε χθες στην Αμαλιάδα, καθώς η τοπική κοινωνία είπε το...

Αστυνομικός της Ομάδας ΔΙΑΣ σκότωσε κατά λάθος τον συνάδελφο και αδελφό του στο Πέραμα

Στη θλίψη έχει βυθιστεί η Ελληνική Αστυνομία από την ασύλληπτη οικογενειακή...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ο άγιος Λουκάς ο Ιατρός έσωσε δεσπότη!

Ο μητροπολίτης Μποτσουάνας Γεννάδιος εξομολογείται για πρώτη φορά το θαύμα που βίωσε στην Εντατική και όσα συνέβησαν Από τον Βαγγέλη Καράλη Ο μητροπολίτης Μποτσουάνας και Φρι...

Έχει καταρρεύσει ψυχολογικά ο 21χρονος ειδικός φρουρός που, άθελά του, σκότωσε τον αστυνομικό αδελφό του

Το όνειρο των δύο αδελφών από το Πέραμα να φορέσουν τη στολή της ΕΛ.ΑΣ. και να γίνουν αστυνομικοί μετατράπηκε σε εφιάλτη, λίγο καιρό αφότου...

«Φρένο» στην ελπίδα για εναν 75χρονο που μένει σε Ι.Χ.

Από τη Γιώτα Φλώρου Συγκλόνισε την κοινή γνώμη πριν από λίγες μέρες η υπόθεση της 90χρονης γυναίκας και του 25χρονου εγγονού της που βρέθηκαν από...

Espresso Girl: Ελένη Σταθάκη

Φοιτήτρια και μοντέλο Σπουδάζει οικονομικά στην Πάτρα και έχει πάρει μέρος στα πελοποννησιακά καλλιστεία όπου κέρδισε δύο τίτλους H 23χρονη Ελένη σπουδάζει οικονομικά στην Πάτρα και...

Τι λέει η Άλκηστις Αλεξανδράτου για την κρίση στη σχέση της με την Ντέμη Γεωργίου του «MasterChef»

Να φταίει, άραγε, το «MasterChef» που η Ντέμη Γεωργίου και η Άλκηστις Αλεξανδράτου περνούν κρίση στη σχέση τους και ζουν μακριά η μια από...

Τα… τριπλά γενέθλια της Μενεγάκη στο ησυχαστήριο της Άχλας

H Ελένη Μενεγάκη, μετά το προσωρινό αντίο στη μικρή οθόνη, ζει όμορφες οικογενειακές στιγμές και μάλιστα τις μοιράζεται με τους διαδικτυακούς θαυμαστές της. Η...

Κινείται νομικά η εταιρία που παραχώρησε τα άλογα στο «Bachelor» – «Fake» το ατύχημα του Βασιλάκου με τη Ραφαέλα

Fake έρωτες, fake λιποθυμίες και τώρα fake ατυχήματα! Τελικά, στο reality με τον γαμπρό και τις νύφες, οι οποίες είναι έτοιμες ανά πάσα ώρα...

Την άφαντη εδώ και 11 ημέρες Αρτέμιδα αναζητούν η οικογένειά της και ομάδες της Γραμμής Ζωής – Silver Alert

Συμπληρώθηκαν 11 μέρες σιωπής και αγωνίας για την τύχη της Αρτέμιδος Βασίλη που εξαφανίστηκε από το Κορωπί πηγαίνοντας σε συνέντευξη για μια θέση εργασίας,...

Οι Αλβανοί ακόμα δεν έχουν εκδώσει το πόρισμα για τον θάνατο του ήρωα Κατσίφη

Από τον Νίκο Νικόλιζα Δύο χρόνια συμπληρώνονται στις 28 Οκτωβρίου από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στα βουνά της Βορείου Ηπείρου και οι αλβανικές Αρχές...

Η ψυχή της Έρρικας Πρεζεράκου μετα το ατύχημα «κοιτάζει» μπροστά

Στις 8 Αυγούστου έχασε το μικρό δάχτυλο του χεριού της, αλλά σήμερα δίνει μαθήματα θάρρους. Τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε μετά το σοβαρό ατύχημα...