Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Συγκινητικό κύμα προσφοράς!

❱❱ Μέτρα στήριξης και άνοιγμα λογαριασμών για την οικονομική βοήθεια των πυροπλήκτωνΣυμπληρώνονται καθημερινά οι κρίκοι στη συγκινητική αλυσίδα προσφοράς προς τους ανθρώπους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές. 

Η Εθνική Τράπεζα ανακοίνωσε χθες ότι, πέρα από τα μέτρα στήριξης της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών για λογαριασμό όλων των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων, προσφέρει επιπλέον 1.000.000 ευρώ ως άμεση οικονομική βοήθεια για όσους έχουν πληγεί από τις θανάσιμες πυρκαγιές στην Αττική.

«Η επόμενη ημέρα αφήνει ένα τεράστιο κενό στην κάλυψη βασικών αναγκών και στην αποκατάσταση των υποδομών και του περιβάλλοντος, το οποίο οφείλουμε να καλύψουμε με όλες μας τις δυνάμεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση της Εθνικής Τράπεζας. Δίπλα στους πληγέντες από την πρωτοφανή εθνική τραγωδία βρίσκεται καθημερινά η πρέσβης Καλής Θελήσεως της UNESCO Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, που επισκέφτηκε χθες το δημαρχείο Ραφήνας, προκειμένου να ενημερωθεί αναλυτικά για την κατάσταση αλλά και τις ανάγκες των πληγέντων. Συνομίλησε με τον δήμαρχο Βαγγέλη Μπουρνούς, τοπικούς φορείς, αλλά και τους εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού. Σε δηλώσεις της ανέφερε ότι «είμαι πραγματικά συγκλονισμένη από αυτήν την τραγωδία. Θέλω να ξέρετε πως είμαι δίπλα σας για να σας βοηθήσω με όποιο τρόπο μπορώ». Μαζί με την κυρία Βαρδινογιάννη ήταν και ο εκπρόσωπος του Hellenic Initiative Μιχάλης Πρίντζος.

4515107

Ως μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Hellenic Initiative, η κυρία Βαρδινογιάννη είναι σε άμεση επαφή με την ελληνική ομογένεια σε ΗΠΑ και Αυστραλία, προκειμένου και οι Ελληνες του εξωτερικού να συνδράμουν τη χώρα αυτές τις δύσκολες στιγμές. Αμέσως μετά η κυρία Βαρδινογιάννη επισκέφτηκε τα παιδιά που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία». Αφού ενημερώθηκε από γιατρούς και νοσηλευτές για την κατάσταση της υγείας των παιδιών, επισκέφτηκε τους θαλάμους νοσηλείας και συνομίλησε με όλα τα παιδιά και τους γονείς τους, προσπαθώντας να τους δώσει ελπίδα και κουράγιο.

19835244

Στο μεταξύ, την έμπρακτη στήριξή τους στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη δείχνουν και οι εταιρίες του ομίλου Γιαννακόπουλου. Συγκεκριμένα, οι εταιρίες BIANEΞ και BIAN είναι από την πρώτη στιγμή κοντά στους πληγέντες της ανατολικής Αττικής, καταγράφοντας τις ανάγκες για φαρμακευτικά είδη σε συνεργασία με τους επίσημους φορείς και δήμους.

Δίπλα σε όσους δοκιμάζονται

Αρχικά θα διατεθούν βαν με είδη πρώτης φροντίδας, όπως βρεφικά γάλατα σε σκόνη, κρέμες για τα εγκαύματα, κολλύρια και άλλα φάρμακα, τα οποία θα διανεμηθούν στα κέντρα συλλογής. Η παροχή βοήθειας όμως δεν θα σταματήσει εκεί, καθώς θα συνεχιστεί η καταγραφή παρόμοιων αναγκών, ώστε η ΒΙΑΝΕΞ και η ΒΙΑΝ να είναι συνεχώς δίπλα σε όλους όσοι δοκιμάζονται αυτές τις ώρες.

Εξάλλου, ο sir Στέλιος Χατζηιωάννου, ιδρυτής της easyJet, του ομίλου easyGroup και του Stelios Philanthropic Foundation, ανακοίνωσε την προσφορά του ποσού των 100.000 ευρώ στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό, με στόχο την ανακούφιση των πληγέντων. Το ποσό κατατέθηκε στον λογαριασμό που δημιούργησε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός για την ενίσχυση των πληγέντων (Τράπεζα Eurobank Εργασίας A.E., Αρ. Λογαριασμού: 0026.0240.31.0201181388, IBAN: GR6402602400000310201181388).

—-

Πλιάτσικο από τέσσερις νεαρούς σε σπίτια στον Νέο Βουτζά

Την ώρα που η Ελλάδα θρηνεί και οι ήρωες πυροσβέστες σκαλίζουν τα αποκαΐδια με την ελπίδα να εντοπίσουν κάποιο ίχνος ζωής, «τέρατα» εμφανίστηκαν στις πυρόπληκτες περιοχές κάνοντας πλιάτσικο!

Το βράδυ της Τρίτης στην περιοχή του Νέου Βουτζά συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ τέσσερα άτομα, ηλικίας 22 και 25 ετών, και δύο 26χρονοι, κάτοικοι όλοι Μαραθώνα και Νέας Μάκρης, οι οποίοι λεηλατούσαν ό,τι είχε απομείνει από τις κατεστραμμένες περιουσίες.

Οπως έγινε γνωστό από τις Αρχές, οι δράστες εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς να βγαίνουν από το εσωτερικό ενός σπιτιού στην οδό Παραδείσου 2, το οποίο οι ιδιοκτήτες του είχαν εγκαταλείψει προκειμένου να σωθούν από την πύρινη λαίλαπα που είχε πλήξει την περιοχή. Βγαίνοντας κρατούσαν ηλεκτρικές συσκευές και άλλα πολύτιμα αντικείμενα, ωστόσο μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία των αστυνομικών τράπηκαν σε φυγή.

Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο όπου οι δράστες είχαν αφήσει τις δύο μοτοσικλέτες τους, και παραφύλαγαν μέχρι που εκείνοι επέστρεψαν, με αποτέλεσμα να τους συλλάβουν και να τους οδηγήσουν στο Τμήμα Ασφαλείας Μαραθώνα.

Εκεί οι συλληφθέντες αρνήθηκαν τις κατηγορίες υποστηρίζοντας ότι ήταν εθελοντές, εκδοχή που διαψεύστηκε από τα αντικείμενα αξίας που είχαν στην κατοχή τους. Σημειώνεται ότι οι Αρχές έχουν εντείνει τις περιπολίες στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά.

offer

{{-PCOUNT-}}19{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...