Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασίλης Σίμος: Ο πρώην Survivor και πανελίστας του Φουρθιώτη είναι ο πολιτικός...

Επιασε λαβράκι ο Ανδρέας Λοβέρδος, τοποθετώντας τον 33χρονο πρόεδρο...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου...

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Οικονομάκου πόζαρε με sexy εσώρουχα και όλοι αναρωτήθηκαν… πώς έκανε δύο...

«Σεισμό» και «καύσωνα» την ίδια στιγμή προκάλεσε η Αθηνά...

Μοριοδοτούμενα σεμινάρια στη σχολική ψυχολογία

Με την υπογραφή της Bright Academy (https://www.brightacademy.gr/) και σε...

Μεγαλώνει η μαύρη λίστα

❱❱ Στους 83 οι νεκροί, 11 στις ΜΕΘ, σύγχυση με τους αγνοουμένουςΛιγοστεύουν οι ελπίδες για τους αγνοουμένους από τη φονική πυρκαγιά που μετέτρεψε σε άμορφη μάζα την ανατολική Αττική και βύθισε στο πένθος όλη τη χώρα, ενώ ταυτόχρονα πληθαίνουν οι φωνές -ακόμη και από επίσημα χείλη- που κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Την ίδια στιγμή, συγκλονίζουν καθημερινά οι εικόνες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και δίνουν σάρκα και οστά στον εφιάλτη που έζησαν οι συνάνθρωποί μας, οι οποίοι πάλεψαν σε μια άνιση μάχη με την πύρινη λαίλαπα.

Σοκαριστικές είναι και οι μαρτυρίες των ανθρώπων που έφτασαν ένα βήμα πριν από τον θάνατο ή έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα, που δεν κατάφεραν να αντισταθούν στις φονικές πύρινες γλώσσες. Σύμφωνα την τελευταία επίσημη ενημέρωση, ο αριθμός των νεκρών έχει φτάσει τους 83.

Ωστόσο, κανένας φορέας προς το παρόν δεν έχει ενημερώσει για τον αριθμό των ανθρώπων που αγνοούνται και οι -ιδιαίτερα απαισιόδοξες, δυστυχώς- εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δεκάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι 11 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σε κρίσιμη κατάσταση. Μέχρι χθες το βράδυ είχε γίνει νεκροτομή σε 75 σορούς, ενώ η διαδικασία αναμένεται να ολοκληρωθεί σήμερα.

Εκτιμάται ότι πάνω από 60 άνθρωποι, συγγενείς αγνοουμένων, έχουν δώσει δείγματα DNA στην αρμόδια υπηρεσία της Αστυνομίας, που θα κληθεί τις επόμενες ημέρες να ταυτοποιήσει τα δείγματα που έχουν ληφθεί από τις σορούς και από όσους αγωνιούν για τους ανθρώπους τους.

Ελεγχοι

Στο μεταξύ, μη κατοικήσιμα έχουν χαρακτηριστεί μέχρι στιγμής 1.218 σπίτια, σε σύνολο 2.489 που ελέγχθηκαν από μηχανικούς του υπουργείου Υποδομών (48,95%). Τα υπόλοιπα 1.272 κρίθηκαν κατοικήσιμα. Αμεσα αναμένεται να διαβιβαστεί στις δικαστικές Αρχές ο φάκελος των στοιχείων που συλλέχθηκαν για τις εστίες των πυρκαγιών. Σε αυτή τη δύσκολη στιγμή είναι κάτι παραπάνω από συγκινητικό το έργο των εθελοντών, οι οποίοι συνεχίζουν να ψάχνουν για ζωή στα χαλάσματα, αλλά και των απλών ανθρώπων που δίνουν από το υστέρημά τους -σε μια τόσο δύσκολη περίοδο- και προσφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για τους πυροπλήκτους.

Πάντως, πληθαίνουν τις τελευταίες ημέρες οι φωνές ακόμη και από ειδικούς επιστήμονες σχετικά με την άναρχη δόμηση του οικισμού Μάτι και υποστηρίζουν ότι υπήρχαν πιέσεις προκειμένου να νομιμοποιηθούν τα σπίτια που υπάρχουν σήμερα στην περιοχή.

—-

Η τελευταία ελπίδα σβήνει στο νεκροτομείο!

Στην οδό Μικράς Ασίας 75, στου Γουδή, εκεί όπου βρίσκεται το Νεκροτομείο Αθηνών, γράφεται η επόμενη φάση της τραγωδίας που ξεκίνησε με την πυρκαγιά που ξέσπασε τη Δευτέρα στην ανατολική Αττική, οδηγώντας στον θάνατο μέχρι στιγμής 83 ανθρώπους. Εκεί προσέρχονται οι συγγενείς των θυμάτων, προκειμένου να αναγνωρίσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα, ενώ δίνουν και δείγμα γενετικού υλικού, ώστε να γίνει η απαραίτητη ταυτοποίηση.

37877623 10156576582738566 263052710926876672 o

Στο νεκροτομείο η αμηχανία είναι διάχυτη. Φαίνεται πως ακόμα και οι ειδικοί της εν λόγω υπηρεσίας, οι οποίοι έχουν στις πλάτες τους αρκετή πείρα, πόσο μάλλον οι οικογένειες των νεκρών, προσπαθούν να συνειδητοποιήσουν την ξαφνική συμφορά. «Βρίσκουμε σταυρουδάκια, βέρες, αλλά δεν μπορούν να αναγνωριστούν. Πρέπει να γίνει εξέταση DNA. Ηδη έχουν αρχίσει οι ταυτοποιήσεις, μπορεί να διαρκέσουν ώρες και μέρες» ανέφερε συγκλονισμένος ο ιατροδικαστής Ηλίας Μπογιώκας.

mg 8815

Οποιος βρεθεί στο σημείο το πρώτο πράγμα που παρατηρεί είναι οι νεκροφόρες που φτάνουν η μία μετά την άλλη παραλαμβάνοντας σορούς. Υπάρχει συνεχώς ισχυρή αστυνομική δύναμη στο κτίριο, ενώ την ησυχία σπάνε κατά διαστήματα ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Ακόμα και οι περαστικοί δεν μπορούν να αδιαφορήσουν μπροστά στις δραματικές στιγμές που βιώνουν οι συγγενείς των θυμάτων. Κουνούν το κεφάλι τους με κατανόηση, μπαίνοντας έστω για λίγες στιγμές στη θέση αυτών των ανθρώπων.

Χθες το απόγευμα την πόρτα του μικρού λυόμενου δωματίου, στο οποίο γίνονται οι αναγνωρίσεις των θυμάτων, πέρασε ο κ. Χαράλαμπος με τη σύζυγό του, η οποία έχασε στην πυρκαγιά τον 84χρονο πατέρα της. Θλίψη και απόγνωση αποτυπώνονται στο πρόσωπο της γυναίκας μόλις βγαίνει από το δωμάτιο και τα λόγια δεν μπορούν να βγουν από τα χείλη της. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία, μέσα στο Σαββατοκύριακο, εφόσον βγουν όλα τα αποτελέσματα του DNA, οι περισσότερες σοροί θα έχουν ταυτοποιηθεί.

—-

ΚΟΙΝΗ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΗΝ ΙΜΒΡΟ

Ελληνες και Τούρκοι προσευχήθηκαν μαζί στην Ιμβρο ως ένδειξη συμπαράστασης προς τα αδικοχαμένα θύματα και τις οικογένειές τους που επλήγησαν από τις φονικές πυρκαγιές της περασμένης Δευτέρας στην ανατολική Αττική.

proseyhi imvros

Ολοι μαζί τέλεσαν, μάλιστα, και μνημόσυνο προς τιμήν των ανθρώπων που έχασαν με αυτό τον φρικτό τρόπο τις ζωές τους, ζητώντας από τον Θεό να αναπαύσει τις ψυχές τους. Με δάκρυα στα μάτια και κρατώντας λευκά κεριά, οι Ελληνες της Ιμβρου αδυνατούν να πιστέψουν την τραγωδία αυτή.

Κατά τη συνάντηση Ελλήνων και Τούρκων σε κεντρικό σημείο της Ιμβρου, εντύπωση προκάλεσαν τα τρία πλακάτ που κρατούσαν στα χέρια τους άτομα που προσεύχονταν συγκλονισμένα, τα οποία έγραφαν σε αγγλικά, τουρκικά και ελληνικά τη φράση «Μοιραζόμαστε τον πόνο σας».

—-

Κουφάρια αυτοκινήτων στο γήπεδο της Ραφήνας

4515684

Σε απέραντο νεκροταφείο αυτοκινήτων έχει μετατραπεί εδώ και λίγες ημέρες το παλιό γήπεδο της Θύελλας στη Διασταύρωση της Ραφήνας, και συγκεκριμένα στην οδό Σκουφά, κάτω από την εκκλησία της Αναλήψεως. Καθημερινά ειδικοί γερανοί μεταφέρουν εκεί τα εκατοντάδες καμένα οχήματα που άφησαν στο πέρασμά τους οι φονικές πυρκαγιές στις περιοχές Νέος Βουτζάς, Μάτι και Κόκκινο Λιμανάκι. Σύμφωνα με τον υπαρχιφύλακα Σταύρο Τσιροζίδη, ο οποίος έχει αναλάβει την ευθύνη για τη μεταφορά των καμένων αυτοκινήτων, ο αριθμός τους μέχρι στιγμής φτάνει τα 300, αλλά θα αυξηθεί, αφού ακόμα δεν έχουν μεταφερθεί εκεί οχήματα που βρέθηκαν καμένα σε αυλές και πάρκινγκ σπιτιών. 

offer

{{-PCOUNT-}}29{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Ποια είναι η Στέλλα Κοσμοπούλου, που τρέλανε κόσμο με το τσιφτετέλι της στο «Σάββατο με φίλους»

Χαράς ευαγγέλια στην εκπομπή του Χρήστου Φερεντίνου τα βράδια...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες λύσεις των realities και talent shows

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...