Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει...

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Δάκρυα για τα αγγελούδια που γεννήθηκαν και «έφυγαν» μαζί…

❱❱ Η επιβεβαίωση του τραγικού τέλους των δύο κοριτσιών προκάλεσε παγκόσμια συγκίνησηΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

Παγκόσμια συγκίνηση προκάλεσε η είδηση ότι η Βασιλική και η Σοφία Φιλιπποπούλου, τα εννιάχρονα δίδυμα αγγελούδια που αγνοούνταν από το απόγευμα της «μαύρης» Δευτέρας στο Μάτι, βρήκαν φρικτό θάνατο μέσα στις φλόγες, σφιχταγκαλιασμένα μαζί με τον παππού και τη γιαγιά τους!

Η τελευταία πράξη του δράματος στο θρίλερ της εξαφάνισης των δύο παιδιών γράφτηκε στο νεκροτομείο της Αθήνας, όπου αργά το βράδυ της Παρασκευής ανακοινώθηκαν στους τραγικούς γονείς τα αποτελέσματα από την ταυτοποίηση των σορών. Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσούκαλη, ο οποίος είχε αναλάβει για λογαριασμό της οικογένειας τις έρευνες για τον εντοπισμό των δίδυμων κοριτσιών, ούτε ο θάνατος κατάφερε να χωρίσει τα δύο αδελφάκια, που γεννήθηκαν και «έφυγαν» μαζί:

«Είναι ανείπωτη η τραγωδία. Δυστυχώς, δεν επαληθεύτηκε το καλό σενάριο, αν και η άποψή μου είναι ότι από τη στιγμή που βρέθηκε το αυτοκίνητο του παππού κοντά στο σημείο, όπου εντοπίστηκαν οι σοροί των 27 συνανθρώπων μας, οι ελπίδες δεν ήταν με το μέρος μας» είπε συγκινημένος ο κ. Τσούκαλης στην «Espresso», ενώ πρόσθεσε ότι τα δίδυμα κοριτσάκια άφησαν την τελευταία τους πνοή στην αγκαλιά του παππού και της γιαγιάς τους στο «χωράφι της φρίκης», στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου βρήκαν φρικτό θάνατο 27 συνάνθρωποί μας. Παράλληλα ευχαρίστησε τους εθελοντές διασώστες του ΟΦΚΑΘ (Ομιλος Φίλων Κυνηγών Ακτής Θερμαϊκού) για τη συνδρομή τους.

Η υπόθεση των αγνοούμενων δίδυμων κοριτσιών με τα εκφραστικά μάτια προσέλκυσε από την πρώτη στιγμή το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Οταν τα παιδιά του σταμάτησαν να δίνουν σημεία ζωής, ο τραγικός πατέρας Γιάννης Φιλιππόπουλος ξεκίνησε μια αγωνιώδη προσπάθεια για να τα εντοπίσει, ρωτώντας σε νοσοκομεία, στην Πυροσβεστική και την Αστυνομία.

Οι ελπίδες του ίδιου και της συζύγου του αναπτερώθηκαν προς στιγμήν, όταν πίστεψαν ότι αναγνώρισαν τις κόρες τους μέσα σε ένα γρι γρι που μετέφερε διασωθέντες, σε ένα βίντεο του τηλεοπτικού σταθμού Alpha από το λιμάνι της Ραφήνας. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα γκρεμίστηκαν και πάλι, καθώς ο άνδρας που εικονιζόταν στα τηλεοπτικά πλάνα, δίπλα στα κοριτσάκια, κατέθεσε ότι τα παιδιά είναι δικά του και προσκόμισε τα απαραίτητα έγγραφα.

«Οταν είδαν προσεκτικά το βίντεο, βεβαιώθηκαν ότι δεν ήταν τα δικά τους κορίτσια. Ομως, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία» ανέφερε ο Γιώργος Τσούκαλης, καταλήγοντας ότι όλη η οικογένεια είναι συγκλονισμένη από την τραγική κατάληξη.

Εσβησαν οι ελπίδες και για τον Δημητράκη

4 5 f4

Με τον χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκε το σενάριο που έτρεμε η οικογένεια του 13χρονου Δημήτρη Αλεξόπουλου, καθώς το μεσημέρι του Σαββάτου αναγνωρίστηκε η σορός του άτυχου αγοριού, ανάμεσα σε πολλές άλλες
Το μελαχρινό αγγελούδι, που οι συγγενείς του αναζητούσαν με αγωνία, βρίσκεται στη γειτονιά των αγγέλων. βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά του που ήλπιζε ως την ύστατη στιγμή σε ένα θαύμα: «Στις 28/7/2018, στις 15.00, ενημερωθήκαμε από τη μητέρα του Δημήτρη Αλεξόπουλου ότι ο γιος της, ο οποίος αγνοούνταν από το Μάτι Αττικής, ταυτοποιήθηκε ως νεκρός ανάμεσα στα δεκάδες θύματα της φονικής πυρκαγιάς. Οι έρευνες του Πυροσβεστικού Σώματος κατέληξαν στην τραγική είδηση και δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας» ανέφερε η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού. Οταν ξέσπασε η φονική πυρκαγιά, ο 13χρονος Δημήτρης και η γιαγιά του βρίσκονταν στο Κόκκινο Λιμανάκι, στο Μάτι. Εκτοτε, τα ίχνη τους χάθηκαν και ξεκίνησαν αγωνιώδεις προσπάθειες εντοπισμού τους. Ο πατέρας του αγοριού Αναστάσιος Αλεξόπουλος αναγνώρισε σε μια φωτογραφία από την κόλαση το παιδί του, δίπλα στη γιαγιά του. Ωστόσο, οι ελπίδες του έσβησαν το Σάββατο: «Η θλίψη μου είναι πάρα πολύ μεγάλη… Να μην πονέσει άλλος, όπως πονάω εγώ σήμερα» ανέφερε συντετριμμένος ο χαροκαμένος πατέρας.

«Μαύρος» επίλογος για την Πόπη Σιαπκαρά

4 5 f5 0

Εσβησε για πάντα η ελπίδα για τους συγγενείς της 35χρονης Πόπης Σιαπκαρά, καθώς ενημερώθηκαν το πρωί του Σαββάτου από τις Αρχές ότι η σορός της ταυτοποιήθηκε…

Τις προηγούμενες μέρες ο πατέρας της άτυχης γυναίκας, που ήταν μητέρα ενός τρίχρονου αγοριού, απηύθυνε δραματική έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για την εξαφάνιση της κόρης του καθώς, όπως υποστήριζε, όσο δεν είχε γίνει η ταυτοποίηση μέσω DNA θεωρούνταν ακόμη αγνοούμενη. «Ωσπου να βγουν τα αποτελέσματα, για μας η Πόπη μας θα είναι αγνοούμενη και όχι νεκρή…» είχε αναφέρει ο τραγικός πατέρας, προσθέτοντας ότι το τρίχρονο εγγονάκι του ζητά συνεχώς τη μαμά του.

Ωστόσο, λίγο μετά τις 9.30 το πρωί του Σαββάτου οι χειρότεροι φόβοι επιβεβαιώθηκαν, καθώς οι Αρχές ειδοποίησαν τον ίδιο και τους υπόλοιπους συγγενείς ότι η άτυχη υπάλληλος του καζίνου Λουτρακίου είναι ανάμεσα στα θύματα της φωτιάς! Ο σύζυγος και το παιδί της γλίτωσαν από θαύμα, καθώς πρόλαβαν να φύγουν. Ωστόσο, η 35χρονη έμεινε πιο πίσω, με αποτέλεσμα να την προλάβουν οι πύρινες γλώσσες δίπλα στο αυτοκίνητό της.

ΒΟΥΒΟΣ ΠΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ

19849587

Εκδηλος αλλά βουβός ήταν ο πόνος το πρωί της Κυριακής στο Μάτι, όπου τελέστηκε η επιμνημόσυνη δέηση για τα θύματα της τραγωδίας στην ανατολική Αττική. Εκεί, όπως είναι φυσικό, βρέθηκαν άνθρωποι που έχασαν συγγενείς και αγαπημένα τους πρόσωπα τη Δευτέρα το βράδυ, όταν η πύρινη λαίλαπα σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της. Με μάτια κουρασμένα από το κλάμα, αγκαλιάζονταν σφιχτά για να μοιραστούν την απέραντη θλίψη τους.

Ταυτόχρονα, αίσθηση αλλά και οργή προκαλεί το γεγονός ότι στην επιμνημόσυνη δέηση δεν παρευρέθηκε κανένα μέλος της κυβέρνησης, προφανώς υπό τον φόβο έντονων αποδοκιμασιών.

Μεγαλώνει η λίστα του θανάτου
jghjgh

Ολοένα μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων από τον πύρινο όλεθρο στην ανατολική Αττική! Οι ελπίδες των παιδιών και της οικογένειας της 60χρονης Στέλλας Χριστοφίδου από την Καρδίτσα, η οποία αγνοούνταν από το απόγευμα της Δευτέρας, εξανεμίστηκαν καθώς κλήθηκαν στο νεκροτομείο και ενημερώθηκαν ότι η σορός της ταυτοποιήθηκε από το DNA που είχαν δώσει οι κόρες της.

Ακόμη ταυτοποιήθηκε η 55χρονη Ελένη Σαρίεβα, η οποία διέμενε στο εξοχικό σπίτι φίλης της στο Κόκκινο Λιμανάκι. Είχε βρεθεί στο οικόπεδο όπου εντοπίστηκαν οι 26 σοροί και εικάζεται ότι προσπάθησε να φτάσει στη θάλασσα, αλλά παγιδεύτηκε στο μονοπάτι.

Στο νεκροτομείο

Το βράδυ του Σαββάτου έμαθε τα τραγικά νέα παρουσία ψυχολόγου στο νεκροτομείο Αθηνών ο αδελφός του 40χρονου εναερίτη της ΔΕΗ Σπύρου Κάκαρη, που είχε υπηρετήσει ως αλεξιπτωτιστής και εξακολουθούσε να κάνει πτώσεις με αλεξίπτωτο και καταδύσεις:

«Δένω τα κορδόνια μου, έλα να με πάρεις» ήταν τα τελευταία λόγια του στον φίλο του Χρήστο Μυλωνά, που τον κάλεσε στο κινητό στις 6.10 το απόγευμα της Δευτέρας για να κόψουν δέντρα στο Λύρειο Ιδρυμα, ώστε να εμποδίσουν την επέκταση της πυρκαγιάς.

Στη μακρά λίστα των νεκρών συγκαταλέγεται πλέον και ο Μάκης Βονικόπουλος, που είχε αναρτήσει βίντεο στο facebook την ώρα της πυρκαγιάς περιγράφοντας την κατάσταση.

«Καπνοί γύρω γύρω, ελικόπτερα πετάνε, σειρήνες, στάχτες σαν χιόνι…» ανέφερε και σταμάτησε να δίνει σημεία ζωής.

offer

{{-PCOUNT-}}28{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...