Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κινείται νομικά το Βρετανικό Μουσείο για τον υπάλληλο που πούλησε αρχαιότητες στο...

Στο Ανώτατο Δικαστήριο της Βρετανίας προσέφυγε το Βρετανικό Μουσείο,...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

«Βόμβα» από το «βατράχι» γιο του Μπαλτάκου

❱❱ Πότε οι ΟΥΚάδες του Λιμενικού βρήκαν την πρώτη σορό και ποιους ενημέρωσανΤην ώρα που η κυβέρνηση ψάχνει τρόπους επικοινωνιακής διαχείρισης της τραγωδίας, όλο και περισσότερα ερωτήματα αναζητούν απαντήσεις για τις πρώτες ώρες της τραγωδίας στο Μάτι και την ενημέρωση που δόθηκε στον πρωθυπουργό το βράδυ της καταστροφικής πυρκαγιάς. 

Οι υπηρεσιακοί παράγοντες αποκαλύπτουν ο ένας μετά τον άλλον πως είχαν ενημερώσει αρκετές ώρες νωρίτερα πως υπήρχαν νεκροί. Χαρακτηριστικά είναι όσα ανέφερε στην εκπομπή του Γιώργου Αυτιά o επικεφαλής των 40 βατραχανθρώπων της Ομάδας Υποβρύχιων Αποστολών του Λιμενικού, που έσωσαν εκατοντάδες ανθρώπους στην παραλία της κολάσεως, Δημήτρης Μπαλτάκος. Οπως διευκρίνισε, η ομάδα του εντόπισε νεκρούς πολύ έγκαιρα και συγκεκριμένα πριν νυχτώσει, και ενημέρωσε τον αρχηγό του Λιμενικού, που αποβιβάστηκε στο ξενοδοχείο «Ραμάντα».

«Λίγο αργότερα ήρθε και ο κύριος υφυπουργός στο λιμάνι και ενημερώθηκε κι εκείνος» ανέφερε και πρόσθεσε πως ενημέρωνε συνεχώς την ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας για όσα συνέβαιναν. Ωστόσο, η αποκάλυψή του που ανατρέπει τα δεδομένα είναι πως η πολιτική ηγεσία είχε την άποψη να μη μιλήσουν για νεκρούς για να μην επιβαρύνουν το κλίμα! Παρ’ όλα αυτά, κατά την ενημέρωση που έγινε στον Αλέξη Τσίπρα λίγο πριν από τα μεσάνυχτα, στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, ουδείς μίλησε για θύματα, παρά μόνο για σπίτια που καίγονταν και για λίγους ανθρώπους που κατέφυγαν σε ένα λιμανάκι.

Μαρτυρία

Καταλυτική είναι η μαρτυρία του γενικού γραμματέα του Σωματείου Ειδικών Φρουρών Στράτου Μαυροειδάκου, σύμφωνα με την οποία αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ είχαν εντοπίσει τον πρώτο νεκρό της πυρκαγιάς στις 7.40 το απόγευμα της Δευτέρας. Μάλιστα, εκτίμησε ότι, αφού αυτό έγινε γνωστό μέσω ασυρμάτου, λογικά θα έπρεπε να είχε ενημερωθεί ο πολιτικός προϊστάμενος της Αστυνομίας. Το Σάββατο ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας προσπάθησε να αποκρούσει την κριτική για την ενημέρωση του πρωθυπουργού, υποστηρίζοντας ότι οι συνέπειες φυσικών καταστροφών δεν είναι άμεσα κατανοητές και ότι η εικόνα που δόθηκε στον Αλέξη Τσίπρα ήταν «πραγματική».

Κουρουμπλής: Είχαμε την πληροφορία για νεκρό, αλλά δεν ήταν ασφαλής

Με κυνικό τρόπο ομολόγησε ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής (φωτό) ότι η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί από το απόγευμα της Δευτέρας για τον πρώτο νεκρό στο Μάτι. Ομως δεν αξιολόγησε τη συγκεκριμένη πληροφορία ως ασφαλή, όπως είπε στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, μετά και τη δήλωση του επικεφαλής της Ομάδας Υποβρυχίων Αποστολών που έσωσε δεκάδες ανθρώπους στον μαρτυρικό παραθεριστικό οικισμό της ανατολικής Αττικής. «Η ομάδα αυτή δούλευε στη θάλασσα, έτσι η πληροφορία δεν νομίζω ότι ήταν ασφαλής» ανέφερε και τόνισε: «Τα ζητήματα που πρέπει να κρίνουμε είναι οι αδυναμίες που μπορεί να υπήρχαν στην επιχείρηση και πώς το στρεβλό σύστημα οικοδόμησης δημιουργεί παγίδες».

Ο υπουργός δεν μπόρεσε να απαντήσει στο ερώτημα που αφορούσε την απουσία ενημέρωσης από τον πρωθυπουργό προς τον ελληνικό λαό το βράδυ της Δευτέρας και είπε αναφορικά με την πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας: «Ο ίδιος ο πρωθυπουργός ανέλαβε προσωπικά την πολιτική ευθύνη, κάτι που σημαίνει και πολιτική συγγνώμη. Ουδέποτε έχει συμβεί αυτό στα χρονικά της πολιτικής ζωής της χώρας».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....