Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για το Σάββατο 13 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Δείξτε περισσότερη προσοχή στη διαχείριση των οικονομικών σας,...

Η εμφάνιση της συντρόφου του Μπέζος στο δείπνο του Μπάιντεν στον...

Τους βγήκαν τα μάτια στον Λευκό Οίκο όταν στο...

Κάτι τρέχει με τους Μπίμπερ

Μπήκε τέλος στον γάμο της Χέιλι Μπίμπερ και του...

«Ηλία Ψινάκη, παραιτήσου εδώ και τώρα»

❱❱ Ψήφισμα-κόλαφος, το οποίο υπογράφουν 23 από τους 30 δημοτικούς συμβούλους, χαρακτηρίζει «ανεπιθύμητο και άκρως επικίνδυνο» τον δήμαρχο ΜαραθώναΤην παραίτηση του δημάρχου Μαραθώνα Ηλία Ψινάκη ζητούν εδώ και τώρα δημοτικοί σύμβουλοι -μεταξύ αυτών και της παράταξής του- μέσα από ψήφισμά τους, που θα συζητηθεί σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το απόγευμα της ερχόμενης Παρασκευής. 

Στο ψήφισμα, το οποίο υπογράφουν 23 από τους 30 εναπομείναντες δημοτικούς συμβούλους (πλην του προέδρου του Δ.Σ.), ο δήμαρχος Μαραθώνα χαρακτηρίζεται «ανεπιθύμητος και άκρως επικίνδυνος» για τους πολίτες και την πόλη.

Οπως αναφέρεται, είναι τέτοια η αγανάκτηση της τοπικής κοινωνίας για την παντελή απουσία του Ηλία Ψινάκη κατά τη διάρκεια της τραγωδίας στο Μάτι, αλλά και για τις δημόσιες εμφανίσεις που ακολούθησαν, που αναγκάζει ακόμη και τους συμβούλους της δικής του παράταξης να ζητούν την άμεση απομάκρυνσή του από τη θέση του δημάρχου, χαρακτηρίζοντάς τον επικίνδυνο για τον τόπο.

«Ο Ηλίας Ψινάκης δεν είναι απλά ένας ανίκανος δήμαρχος. Είναι πλέον ένας επικίνδυνος δήμαρχος για τον τόπο μας. Σε μια περίοδο που η πόλη μας χρειάζεται συνετή διοίκηση και οργανωμένο πλάνο, προκειμένου να σταθεί ξανά στα πόδια της, να κλείσει πληγές και να διαχειριστεί μια πελώρια αγκαλιά αγάπης που φτάνει καθημερινά από κάθε γωνιά της χώρας, έχουμε ανάγκη η συγκεκριμένη διαχείριση να πραγματοποιηθεί από ανθρώπους που πονάνε αυτόν τον τόπο, που νιώθουν τον πόνο και την οδύνη των συμπολιτών μας και που αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ευθύνης για την τραγωδία που ζήσαμε» αναφέρεται στο ψήφισμα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην έναρξη της θητείας του Ηλία Ψινάκη η παράταξή του εκπροσωπούνταν από 20 δημοτικούς συμβούλους στο Δ.Σ. Μαραθώνα. Πλέον, με άλλους να έχουν ανεξαρτητοποιηθεί, άλλους να έχουν παραιτηθεί και άλλους να ζητούν την άμεση παραίτηση του δημάρχου, απαριθμεί μόλις… πέντε συμβούλους!

Η νομοθεσία

Η ελληνική νομοθεσία δεν προβλέπει απομάκρυνση δημάρχου σε περίπτωση άρσης της ψήφου εμπιστοσύνης από το δημοτικό συμβούλιο, κάτι που ισχύει για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση της χώρας. Γι’ αυτό και οι δημοτικοί σύμβουλοι εκδίδουν ομαδικό ψήφισμα, με το οποίο ζητούν από τον Ηλία Ψινάκη να παραιτηθεί.

Την ίδια ώρα, συνεχίζεται από την εισαγγελέα Πρωτοδικών Βαρβάρα Γνεσούλη η εξέταση μαρτύρων, μεταξύ των οποίων έχει κληθεί να καταθέσει σήμερα και ο δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που έχει ξεκινήσει, για να διαλευκάνει τα αίτια των πυρκαγιών που στοίχισαν τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...