Δωρεά 25.000.000 € για την ενίσχυση της Πυροσβεστικής

❱❱ Το Ιδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» στηρίζει έμπρακτα το δύσκολο έργο της υπηρεσίας! Ποιες εταιρίες συνεισφέρουν στην ανακούφιση των πληγέντωνΠρωταγωνιστεί στο τεράστιο κύμα αλληλεγγύης η ιδιωτική πρωτοβουλία, προσφέροντας έμπρακτα σε καθημερινή βάση προς τους πληγέντες της φονικής πυρκαγιάς αλλά και προς τις υπηρεσίες που δίνουν ακόμη μάχη μέσα στις στάχτες. 

Η διοίκηση του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» θα διαθέσει το ποσό των 25.000.000 ευρώ για τη συντήρηση και την ενδεχόμενη αγορά εξοπλισμού του Πυροσβεστικού Σώματος, στοχεύοντας στην πρόληψη και την άμεση ανταπόκριση σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης.

image 4

Τα τελευταία χρόνια οι δωρεές του ιδρύματος προς την Πυροσβεστική ξεπερνούν τα 19.000.000 ευρώ, με τις αγορές 15 πυροσβεστικών οχημάτων και ενός ελικοπτέρου Super Puma, το οποίο αξιοποιήθηκε ιδιαίτερα στις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές. Την ίδια στιγμή, ο όμιλος Μυτιληναίος καταθέτει ποσό ύψους 1.000.000 ευρώ υπέρ των πληγέντων ως ένδειξη σεβασμού και βοήθειας σε όσους έχασαν τους δικούς τους και τις περιουσίες τους.

4238737 7

Η Protergia προχωρά σε πλήρη διαγραφή οφειλόμενων ποσών προς όλους τους καταναλωτές της των οποίων καταστράφηκε το κτίριο και σε παροχή δωρεάν ρεύματος για δύο μήνες σε όλους τους υπόλοιπους καταναλωτές της στην πυρόπληκτη περιοχή.

Αιμοδοσία

Ο όμιλος θα συμμετάσχει ενεργά στην πρωτοβουλία του ΣΕΒ για την αποκατάσταση έργων υποδομών, ενώ οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν αιμοδοσία υπέρ των νοσηλευομένων και θα συνεχίσουν να συγκεντρώνουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

Η Eurobank συμμετέχει στην προσπάθεια για τη στήριξη και την ανακούφιση των ανήμπορων θυμάτων με τη διάθεση 1.000.000 ευρώ για την αποκατάσταση βασικών υποδομών στις πληγείσες περιοχές. Κατόπιν αιτήματος του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου, ως εναρκτήρια δράση αποφασίστηκε η συνδρομή στην αποκατάσταση του ορφανοτροφείου Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα στον Νέο Βουτζά. Επιπλέον, διατηρείται σε ισχύ το Πρόγραμμα Αρωγής Πυροσβεστών με αντικείμενο την παροχή οικονομικού βοηθήματος στις οικογένειες των μόνιμων, εποχικών και εθελοντών πυροσβεστών που έχουν χάσει τη ζωή τους ή έχουν υποστεί μόνιμη ολική ανικανότητα κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Η τράπεζα έχει λάβει σειρά μέτρων για την ανακούφιση των πληγέντων πελατών της στο πλαίσιο των δράσεων που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ελληνική Ενωση Τραπεζών.

Στο πλευρό των πυροπλήκτων στέκονται και οι άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ Αττικής, προσφέροντας τρόφιμα, φάρμακα, σκαπτικά εργαλεία και ρουχισμό. Χθες οι αστυνομικοί μετέφεραν με περιπολικά τα είδη ανάγκης στο Δημοτικό Γυμναστήριο Ραφήνας, όπου συλλέγονται είδη για τους πληγέντες.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ