«Ζώα» έκαναν μανικούρ στο άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου

❱❱ Αγνωστοι βανδάλισαν το άγαλμα του Ελευθέριου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους, βάφοντας με πράσινη μπογιά τα νύχια του και γράφοντας συνθήματα στη μαρμάρινη βάση του! Το οικτρό αποτέλεσμα της «εικαστικής παρέμβασης» έγινε γνωστό από τις φωτογραφίες που αναρτήθηκαν με σχετική ενημέρωση στη σελίδα «Φίλοι του Ιστορικού Κέντρου της Θεσσαλονίκης» στο facebook και προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των κατοίκων της Θεσσαλονίκης, που το χαρακτήρισαν ντροπή και ιεροσυλία κατά της πολιτιστικής κληρονομιάς της πόλης.

Μετά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες, στο σημείο κατέφθασε άμεσα το αρμόδιο τμήμα του Δήμου Θεσσαλονίκης, το οποίο ανέλαβε όλες τις εργασίες που χρειάζεται να γίνουν ώστε να απομακρυνθεί άμεσα η μπογιά από το άγαλμα.

Αυτός δεν είναι ο πρώτος βανδαλισμός αγάλματος που συνέβη το τελευταίο διάστημα στη συμπρωτεύουσα, καθώς δεν έχει περάσει μεγάλο διάστημα από την ημέρα που άγνωστοι έβαψαν το άγαλμα του Φιλίππου του Β’ στον Λευκό Πύργο. Επίσης, παλιότερα κάποιοι είχαν βάλει στόχο και το άγαλμα του Αριστοτέλη, τα νύχια του οποίου είχαν βάψει με κόκκινη μπογιά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα «έσπασε» στη Βανδή παρέα με τον κούκλο γιο της

Η ίδια πόσταρε φωτογραφίες και έγραψε: «Μα τι βραδιά κι αυτή! Ξημερώσαμε! Πάντα τέτοιες χαρές εύχομαι σε όλο το κόσμο!

Δημήτρης Στάμου: Θυμάστε τον παρουσιαστή ειδήσεων του ΑΝΤ1 – Δείτε πώς είναι σήμερα

Ο Δημήτρης Στάμου υπήρξε παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 επί σειρά ετών αλλά εδώ και 15 χρόνια έχει αφήσει πίσω του την τηλεόραση.

«Άννα, έτσι δεν κάνουν ούτε τα 15χρονα»

«Άδειασε» την Αννα Βίσση η Χριστίνα Πολίτη στο πλατό...

Ο Μπισμπίκης junior έφυγε μόνος για το πρώτο του ταξίδι – Το συγκινητικό μήνυμα της Κωνσταντίνας Μπεκιάρη

Η Κωνσταντίνα Μπεκιάρη το πρωί της Πέμπτης συνόδευσε τον γιο της, Μιχάλη στο αεροδρόμιο για να φύγει ταξίδι με την ομάδα μπάσκετ που παίζει.

Πατέρας 19χρονης Μυρτώς: «Η σύζυγός μου είναι σε απελπιστικά άσχημη ψυχολογία, σαν φυτό»

Ο πατέρας της Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της μητέρας της.

Πρωταγωνίστρια γιόρτασε τα γενέθλιά της λίγους μήνες μετά το διαζύγιό της

Αρχές του 2026 η ηθοποιός πήρε διαζύγιο μετά από 16 χρόνια γάμου και τρία παιδιά

Μίνα Καραμήτρου: Το μήνυμα όλο νόημα στον αέρα και η απουσία Στραβελάκη

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, η Μίνα Καραμήτρου βρέθηκε μόνη...