Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Βροχή οι καταγγελίες γυναικών στην Κρήτη για ενδοοικογενειακή βία

Διαδέχονται η μία την άλλη οι καταγγελίες γυναικών στην...

Η «μαύρη αγορά» δοτών σπέρματος

Τη «μαύρη αγορά» των σούπερ δοτών σπέρματος στις ΗΠΑ...

Δεν θα πιστέψετε ποιος διάσημος τραγουδιστής είναι το αγοράκι στη φωτογραφία

Ο 37χρονος σήμερα διάσημος τραγουδιστής ανέβασε μια φωτογραφία του...

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος για τον χωρισμό του: «Είναι ένας μικρός θάνατος»

Ο Χρήστος Βασιλόπουλος παραβρέθηκε στην παρουσίαση του νέου βιβλίου...

Καταπατημένο το «οικόπεδο της φρίκης»

❱❱ Απίστευτη καταγγελία από τον Σωκράτη Φάμελλο ότι το χωράφι όπου βρήκαν μαρτυρικό θάνατο 27 συνάνθρωποί μας είναι δασική έκτασηΤην ώρα που η χώρα μετρά ακόμα νεκρούς και ενώ οι αποκαλύψεις για πολεοδομικές αυθαιρεσίες στο Μάτι διαδέχονται η μία την άλλη, ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σωκράτης Φάμελλος προχώρησε στην απίστευτη καταγγελία πως το «οικόπεδο της φρίκης», στο Κόκκινο Λιμανάκι, όπου εγκλωβίστηκαν οι 27 συνάνθρωποί μας και βρήκαν μαρτυρικό θάνατο μέσα στις φλόγες, είναι καταπατημένη δασική έκταση! 

Οπως έκανε γνωστό ο κ. Φάμελλος κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον υπουργό ΠΕΝ Γιώργο Σταθάκη και τον υπουργό Εσωτερικών Πάνο Σκουρλέτη, το συγκεκριμένο κομμάτι γης, στο οποίο κατέφυγαν τα 27 θύματα της πρωτοφανούς τραγωδίας, είναι διακατεχόμενη δημόσια δασική έκταση, που έχει κριθεί υπέρ του Δημοσίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος ανέφερε, ακόμη, πως η συγκεκριμένη έκταση είναι χαρακτηρισμένη ζώνη εξυπηρέτησης λουομένων και απαγορεύεται σε αυτήν η ανέγερση πρώτης ή δεύτερης κατοικίας. Επιπλέον, επισήμανε ότι έχει αυθαίρετα κτίσματα που δεν έχουν τακτοποιηθεί με κανέναν νόμο από τους ισχύοντες από το 1977 και ότι οι περιφράξεις και τα περιτοιχίσματα είναι εντός της ζώνης της παραλίας αιγιαλού, κατά παράβαση του νόμου Τρίτση (1337/83).

Εγκλωβίστηκαν

Οι 27 συνάνθρωποί μας οι οποίοι εντοπίστηκαν νεκροί μέσα στο χωράφι της Αποκάλυψης, βλέποντας τις πύρινες γλώσσες να τους πλησιάζουν, αναζήτησαν δίοδο σωτηρίας προς τη θάλασσα. Ωστόσο, σε εκείνο το σημείο η στεριά καταλήγει σε γκρεμό, με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στο μονοπάτι και να καούν ή να πνιγούν από τις αναθυμιάσεις!

Οι διασώστες, που πήγαν νωρίς το πρωί της Τρίτης στην περιοχή, αντίκρισαν εφιαλτικές σκηνές, καθώς βρήκαν απανθρακωμένους ανθρώπους τον έναν πάνω στον άλλον και γονείς που κρατούσαν σφιχτά στην αγκαλιά τα παιδιά τους τη στιγμή που τους «κατάπιναν» οι φλόγες.

ΝΕΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΥΨΗ ΤΩΝ ΝΕΚΡΩΝ!

Ακόμη μία αποκάλυψη ανατρέπει τα αστεία επιχειρήματα των κυβερνητικών στελεχών στην προσπάθειά τους να διαψεύσουν ότι υπήρχαν πληροφορίες για νεκρούς πριν από την έναρξη της συνεδρίασης του συντονιστικού για τη φωτιά στο Μάτι.

Οπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, το μόλις έξι μηνών βρέφος που έχασε τη ζωή του διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» λίγο μετά τις 10 τη νύχτα, κάτι που επιβεβαίωσε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο Δημοσθένης Κωνσταντόπουλος.

Χθες, ταυτοποιήθηκαν άλλα πέντε άτομα από τις απανθρακωμένες σορούς και ο αριθμός των ταυτοποιημένων έφτασε τους 81. Σε αυτούς προστίθενται άλλοι τέσσερις που κατέληξαν σε νοσοκομεία της Αττικής, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 85. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μόνο ένα άτομο παραμένει αγνοούμενο, ενώ από την αρχή είχαν δηλωθεί συνολικά από οικείους τους ως αγνοούμενοι 84 άνθρωποι. Από την Πυροσβεστική έγινε γνωστό ότι δύο γυναίκες είχαν δηλωθεί με δύο ονόματα, δηλαδή το πατρικό και του συζύγου τους.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...