Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πότε και πού ντύνεται γαμπρός ο «Greek Freak»

Γάμος αλά ελληνικά για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Μετά την...

Το 2050 ο μισός πλανήτης θα φορά γυαλιά μυωπίας

Με γοργό ρυθμό εξαπλώνεται πανδημία που ωστόσο περνάει απαρατήρητη...

Baby bloom για τον κανακάρη της Μαρίας Καρλάκη

Διπλό όνομα και νησιωτικό location στο baby bloom του...

Νέα πνοή στο καταφύγιο ορφανών και απόρων

❱❱ Ο πετρελαϊκός κολοσσός Μότορ Οϊλ θα καλύψει το κόστος για την ανακατασκευή των κτισμάτων του Λύρειου Ιδρύματος που έγιναν στάχτηΑπό τη
Μαρία Μεϊμάρη

Στο πλευρό των 45 ορφανών παιδιών του Λύρειου Παιδικού Ιδρύματος, που καταστράφηκε ολοσχερώς από τη φονική πυρκαγιά στην ανατολική Αττική, θα σταθεί η οικογένεια Βαρδινογιάννη μέσω του πετρελαϊκού κολοσσού Μότορ Οϊλ, που ανακοίνωσε χθες πως θα αναλάβει εξ ολοκλήρου το κόστος ανακατασκευής των κτισμάτων, αλλά και των οχημάτων που έγιναν στάχτη από το πέρασμα της πύρινης λαίλαπας!

f2 img 9316

Η οικογένεια και ιδιαίτερα η Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η οποία είναι γνωστή για την ευαισθησία της σε θέματα που αφορούν τα παιδιά, εκδήλωσαν την επιθυμία να «αναστήσουν» το Ορθόδοξο Παιδικό Χωριό, όπου βρίσκουν εδώ και χρόνια καταφύγιο αθώες ψυχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μότορ Οϊλ Διυλιστήρια Κορίνθου Α.Ε., η εταιρία θα προχωρήσει άμεσα σε ανακατασκευή των κτισμάτων που καταστράφηκαν από τη φωτιά, όπως του ξενώνα κατοικίας των παιδιών, του οικήματος υποδοχής και διημέρευσης, του οικήματος λογιστηρίου και κοινωνικής πρόνοιας, καθώς και της αποθήκης τροφίμων. Επίσης, θα αντικαταστήσει τα οχήματα που κάηκαν και τα οποία μετέφεραν τα παιδιά στις δραστηριότητές τους, ενώ θα συμβάλει και στην ανάπλαση του εξωτερικού χώρου του ιδρύματος.

«Σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο»

«Στόχος μας είναι η προσφορά μας να βοηθήσει, έτσι ώστε το Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα να καταφέρει να συνεχίσει το σπουδαίο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί για τα παιδιά της χώρας μας» καταλήγει η ανακοίνωση της εταιρίας του Ομίλου Βαρδινογιάννη. Μάλιστα, εκπρόσωπος της Μότορ Οϊλ επισκέφθηκε το Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα μαζί με τον μηχανικό που έχει αναλάβει τα έργα αποκατάστασης και συζήτησαν με την ηγουμένη και την ομάδα φροντίδας των παιδιών του ιδρύματος, παρουσία του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Μαραθώνα Σπύρου Λιβαθινού.

f3 img 9392

Το Λύρειο Παιδικό Ιδρυμα στον ψηλότερο λόφο του Νέου Βουτζά, το οποίο φιλοξενεί 45 ορφανά παιδιά και 20 άπορους ενήλικες, υπέστη σοβαρές ζημιές από την πυρκαγιά που το περικύκλωσε. Η ηγουμένη Μαρία περιέγραψε τις σκηνές τρόμου που βίωσαν το απόγευμα της 23ης Ιουλίου. Οπως είπε, όταν ενημερώθηκαν από έναν εργαζόμενο του ιδρύματος να εκκενώσουν το κτίριο, άρχισε να τρέχει σαν τρελή για να βγάλει μέσα από το παιδικό χωριό τις μοναχές και να μετακινήσει με τα αναπηρικά αμαξίδια όσες είχαν κινητικά προβλήματα (σ.σ.: τα παιδιά βρίσκονταν σε προσφερόμενη στέγη, στην Ανάβυσσο).

«Αισθάνομαι μεγάλη παρηγοριά που δεν χάθηκε καμία ζωή εδώ» ανέφερε σε δηλώσεις της η ηγουμένη Μαρία, προσθέτοντας πως η καταστροφή που χτύπησε τη χώρα «ίσως να είναι και μια αφορμή για να φανεί η ψυχή του καθενός, η ψυχή του Ελληνα».
Την ίδια ώρα, ο Ομιλος Κοπελούζου ανακοίνωσε οικονομική βοήθεια ύψους 2.000.000 ευρώ, που θα διατεθεί για την αποκατάσταση των καμένων σπιτιών, που ήταν κύρια κατοικία των οικονομικά ασθενέστερων συνανθρώπων μας. Η προσφορά θα υλοποιηθεί μέσω της κατασκευαστικής εταιρίας REDEX A.E.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...