Από τη selfie στο… Nip/Tuck

❱❱ Εφηβες εθίζονται στη «φιλτραρισμένη» εικόνα τους και ζητούν από πλαστικούς να κάνουν το πρόσωπό τους όπως στις φωτογραφίεςΤα φίλτρα των selfies αποτελούν ψυχολογική παγίδα για τις έφηβες ωθώντας τες στο γραφείο των πλαστικών χειρουργών, προειδοποιούν γιατροί από τις ΗΠΑ σε άρθρο τους που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of the American Medical Association Facial Plastic Surgery».

Ερευνητές γιατροί του Boston Medical Center υποστηρίζουν ότι τα ανήλικα κορίτσια αποκτούν ένα είδος εξάρτησης από τη χρήση των φίλτρων που κάνουν πιο όμορφες τις φωτογραφίες τους. Πρόκειται για εφαρμογές των smartphones, χάρη στις οποίες μπορεί να αφαιρέσει κανείς ατέλειες του προσώπου, όπως οι φακίδες, να κάνει το δέρμα πιο φωτεινό ή να καλύψει σημάδια. «Αναρτούν στα social media φωτογραφίες τους όπως θα ήθελαν να είναι και όπως θα ήθελαν να τις βλέπουν οι άλλοι» αναφέρουν οι ειδικοί. Με αυτόν τον τρόπο οι έφηβες αποκτούν μια εικόνα του εαυτού τους η οποία δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, καθώς αποτελεί μια τέλεια εκδοχή του εαυτού τους.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τη δημοσίευση, είναι ότι οι ανήλικες εθίζονται στην επεξεργασμένη εικόνα τους που αποτυπώνεται στις selfies και δεν τους αρέσει ο πραγματικός εαυτός τους, όπως τον βλέπουν στον καθρέφτη. Μάλιστα, επικεντρώνονται με παθολογική εμμονή στις ατέλειές τους, αποκτώντας μια διαστρεβλωμένη εικόνα για την εμφάνισή τους. Ως αποτέλεσμα όλο και περισσότερες έφηβες απευθύνονται σε πλαστικούς χειρουργούς, ζητώντας τους να κάνουν το πρόσωπό τους όπως φαίνεται στις selfies.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα «έσπασε» στη Βανδή παρέα με τον κούκλο γιο της

Η ίδια πόσταρε φωτογραφίες και έγραψε: «Μα τι βραδιά κι αυτή! Ξημερώσαμε! Πάντα τέτοιες χαρές εύχομαι σε όλο το κόσμο!

Δημήτρης Στάμου: Θυμάστε τον παρουσιαστή ειδήσεων του ΑΝΤ1 – Δείτε πώς είναι σήμερα

Ο Δημήτρης Στάμου υπήρξε παρουσιαστής δελτίου ειδήσεων του ΑΝΤ1 επί σειρά ετών αλλά εδώ και 15 χρόνια έχει αφήσει πίσω του την τηλεόραση.

«Άννα, έτσι δεν κάνουν ούτε τα 15χρονα»

«Άδειασε» την Αννα Βίσση η Χριστίνα Πολίτη στο πλατό...

Ο Μπισμπίκης junior έφυγε μόνος για το πρώτο του ταξίδι – Το συγκινητικό μήνυμα της Κωνσταντίνας Μπεκιάρη

Η Κωνσταντίνα Μπεκιάρη το πρωί της Πέμπτης συνόδευσε τον γιο της, Μιχάλη στο αεροδρόμιο για να φύγει ταξίδι με την ομάδα μπάσκετ που παίζει.

Πατέρας 19χρονης Μυρτώς: «Η σύζυγός μου είναι σε απελπιστικά άσχημη ψυχολογία, σαν φυτό»

Ο πατέρας της Μυρτώς που έχασε τη ζωή της στην Κεφαλονιά μετά από υπερβολική δόση ναρκωτικών μίλησε στην εκπομπή «Το Πρωινό» για την άσχημη ψυχολογική κατάσταση της μητέρας της.

Πρωταγωνίστρια γιόρτασε τα γενέθλιά της λίγους μήνες μετά το διαζύγιό της

Αρχές του 2026 η ηθοποιός πήρε διαζύγιο μετά από 16 χρόνια γάμου και τρία παιδιά

Μίνα Καραμήτρου: Το μήνυμα όλο νόημα στον αέρα και η απουσία Στραβελάκη

Για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα, η Μίνα Καραμήτρου βρέθηκε μόνη...