Σπουδαίο μαθηματικό βραβείο στον καθηγητή του ΜΙΤ Κωνσταντίνο Δασκαλάκη

❱❱ Με το μεγάλο μαθηματικό βραβείο Nevanlinna τιμήθηκε φέτος για τη συμβολή του σε ζητήματα που σχετίζονται με τα μαθηματικά, την οικονομία και τους υπολογιστές ο καθηγητής του περίφημου ΜΙΤ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης…… που στα 27 του έλυσε τον γρίφο του μαθηματικού και νομπελίστα οικονομολόγου Τζον Φορμπς Νας, ο οποίος απασχολούσε επί δεκαετίες τους επιστήμονες! Τώρα ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης τιμάται με ένα από τα σημαντικότερα βραβεία στα μαθηματικά, το Rolf Nevanlinna Prize.

Μυστικότητα

Σε δηλώσεις του, ο 37χρονος καθηγητής δεν έκρυψε τη χαρά του γι’ αυτή την τιμητική βράβευση, ενώ αναφέρθηκε και στη μυστικότητα της όλης διαδικασίας μέχρι την ανακοίνωση του ονόματός του: «Χαίρομαι πάρα πολύ. Υπήρχε ένα πρωτόκολλο μυστικότητας και για αυτόν τον λόγο μαθεύτηκε σήμερα, που έγινε η βράβευση».

Το βραβείο Rolf Nevanlinna Prize απονέμεται κάθε τέσσερα χρόνια σε επιστήμονες κάτω των 40 ετών που συνεισέφεραν στα μαθηματικά των υπολογιστών και δίνεται παράλληλα με το βραβείο Fields, που θεωρείται το Νόμπελ των Μαθηματικών.

Τα τελευταία χρόνια ο Δασκαλάκης εργάζεται πάνω σε προβλήματα που συνδυάζουν την επιστήμη των υπολογιστών, την τεχνητή νοημοσύνη και οικονομικά ζητήματα. Οπως γράφει το Quanta, εργάζεται από κοινού με τον αδελφό του Νίκο, ο οποίος είναι νευροεπιστήμονας στο MIT.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ MOBILE APP ΤΗΣ ESPRESSO

ΔΗΜΟΦΙΛΗ